Hvad er en akut tid?

En akut tid er en hurtig tid og begrænset tid (på 5 min) til en kortere og ukompliceret problemstilling. Du skal ringe samme dag for visitering til en akut tid på tlf.nr. 86 54 32 00 – gerne før kl. 11:30, da akuttiderne er fortrinsvist til middag.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på odderlaegehus.dk

Hvornår er en lægetid akut?

Ring 1813 ved pludselig sygdom eller skade​, der kræver akut behandling. Akutt​elefon​en 1813 svarer døgnet rundt, men du skal bruge din egen læge mellem kl. 08:00-16:00 alle hverdage. Lyt din egen læges telefonsvarer til ende for at få oplyst din egen læges akutnummer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvad gør jeg hvis min læge ikke har tid?

Du kan kontakte lægevagten på 70 11 31 31 ved behov for akut lægehjælp hverdage kl. 16-08, weekend og helligdage hele døgnet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.rm.dk

Hvad gør man hvis man ikke kan få fat i sin læge?

Kan man ikke få fat i barnets forældre eller læge, kan nærmeste læge praktiserende læge kontaktes. Hvis man ikke kan opnå kontakt med egen læge, svarer 70 11 31 31 desuden døgnet rundt. I dagtid er telefonen bemandet med erfarne sygeplejersker.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.rm.dk

Kan man bestille tid hos en anden læge?

Du har altid mulighed for at skifte læge, og du kan frit vælge en læge eller klinik, der har åbent for tilgang af nye patienter. I Find behandler på sundhed.dk kan du se, om en læge har åbent eller lukket for tilgang.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Akutmodtagelsens ventetider: Forklaring af ventetiden og hvordan man reducerer den



Kan man gå til lægen i weekenden?

Ring 70 11 31 31 hverdage kl. 16-08, weekend og helligdage hele døgnet ved pludselig sygdom og skade.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.rm.dk

Kan man benytte en anden læge end sin egen?

Hvis du oplever, at du ikke har et godt samarbejde eller kommunikation med din praktiserende læge, eller at der er andre forhold, som du ikke er tilfreds med, kan du skifte læge. Du kan frit vælge en læge, der: Har åben for tilgang, og. Ligger under 15 km fra din bopæl.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hjerteforeningen.dk

Hvor kan man se hvilke læger der har åbent for tilgang?

Din bopælskommune har en lægevalgsliste med oplysninger om de læger, du kan vælge imellem. På sundhed.dk kan du se, hvilke læger der har åbent for nye patienter. Hvis du vælger at være gruppe 2-sikret, kan du frit vælge mellem alle læger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.rm.dk

Hvornår skal jeg ringe til vagtlægen?

Du kan kontakte lægevagten, når din egen læge har lukket, og det ikke kan vente til næste hverdag. For eksempel ved: Akut opstået sygdom. Akut forværring af eksisterende sygdom.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsjaelland.dk

Hvor meget koster det at skifte læge?

Det koster normalt 225 kroner (2024) at skifte læge. I disse tilfælde er det dog gratis: Hvis du vælger ny læge, samtidig med at du melder flytning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kk.dk

Hvad er akut behov for lægehjælp?

Ring til Læge- og Skadevagten på 70 11 07 07, hvis din læge har lukket og du er syg eller er kommet til skade og skal på skadestuen, skadeklinikken eller har behov for lægehjælp. Ved alvorlig ulykke eller livstruende sygdom ring 1-1-2.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sygehussonderjylland.dk

Kan man ringe til vagtlægen om natten?

Lægevagten er åben på alle hverdage fra kl. 16 - 08 og lørdage, søndage og helligdage hele døgnet. Hav altid dit gule sygesikringsbevis/sygesikringskort klar når du ringer. Når du ringer til Lægevagten, kommer du direkte igennem til lægen, som vil bede om dit personnummer og bede dig fortælle om dine symptomer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på laegevagten.dk

Hvad er en akutlæge?

Akutlægebilen har til formål at bringe hurtig lægehjælp ud til patienten, så den højt specialiserede behandling af patienten kan påbegyndes på skadestedet eller i patientens hjem.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ph.rm.dk

Hvornår er det bedst at ringe 1818?

Ring 1818 for Lægevagten på Sjælland, hvis du bliver akut syg uden for din læges åbningstid.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsjaelland.dk

Hvad er forskellen på 1813 og lægevagten?

Når man ringer til Akuttelefonen 1813, sidder sygeplejersker og læger klar til at hjælpe. Man skal ringe 1813 for at komme på en akutmodtagelse eller akutklinik (tidligere kaldet skadestuer). 1813 erstatter lægevagten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Kan man tage på skadestuen uden at ringe 1813?

Du skal altid ringe 1813, hvis du mener at have behov for behandling på en akut modtagelse eller akutklinik (tidligere kaldet skadestuer). Akutmodtagelserne er døgnåbne. De behandler både større og mindre skader samt akut sygdom.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvad kan man ringe til vagtlægen om?

Ring i forvejen

Når du ringer på telefon 70 11 07 07 har du to muligheder: Tryk 1, hvis du pludselig er blevet syg eller din sygdom er blevet forværret, og du har brug for at tale med lægevagten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsyddanmark.dk

Hvornår skal man ikke ringe 1813?

På hverdage mellem klokken 08.00 og 16.00 skal du kontakte din egen læge. Det gælder også i ferieperioder, undtagen helligdage. Ring 1813 ved sygdom, der opstår mellem kl. 16.00 og 08.00 og i weekender, som ikke kan vente til din læge åbner igen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvad koster det at ringe til vagtlægen?

154 kroner om året – omkring 13 kroner om måneden - for at have fri og lige adgang til at kunne ringe til lægevagten ved akut opstået sygdom uden for egen læges åbningstid 365 dage om året1.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på laeger.dk

Hvem skal jeg ringe til hvis min læge er lukket?

Ring 1818 hvis du bliver akut syg eller oplever akut forværring af sygdom eller mindre skader uden for din læges åbningstid, Ring 112 ved livsfare.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsjaelland.dk

Hvor langt må man bo fra sin læge?

der ikke er mindst to læger med åbent for tilgang af nye patienter inden for 15 kilometer fra din bopæl (5 kilometer, hvis du bor i hovedstadsområdet). Lægen med lukket for tilgang skal acceptere dit valg. du gerne vil have en læge med lukket for tilgang, som ligger mere end 15 kilometer fra dit hjem.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvilke læger skal man ikke have henvisning til?

Du behøver ikke henvisning til øre- og øjenlæge, tandlæge, tandplejer og kiropraktor. Regionen betaler alle udgifter til behandling hos læge eller speciallæge. Du skal dog være opmærksom på, at lægen/speciallægen skal have en aftale med regionen. Nogle læger, som har en aftale, tilbyder også privat behandling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Kan man skifte læge fra dag til dag?

Du har altid mulighed for at skifte læge, når det passer dig, og du kan frit vælge en læge eller klinik, der har åbent for tilgang af nye patienter. Hvis du ønsker en læge, som har lukket for nye patienter, skal du opfylde nogle kriterier for at kunne blive tilmeldt hos denne læge alligevel.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på slagelse.dk

Hvor meget koster en privat læge?

Lægernes grundhonorar for en almindelig lægekonsultation er 132,44 kroner. Prisen for en e-konsultation er 41,63 kroner og en telefonkonsultation koster 25,93 kroner. Et sygebesøg i hjemmet koster mellem 204 og 339 kroner, alt efter hvor langt lægen skal køre.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fyens.dk

Hvad er gruppe 2 patienter?

Gruppe 2-sikrede er ikke tilknyttet en praktiserende læge eller klinik, men har frit valg og kan henvende sig hos enhver praktiserende læge. Praktiserende læger har ikke pligt til at yde behandling til gruppe 2-sikrede, men kan acceptere konsultation ved henvendelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk