Barolo er udelukkende lavet på druen Nebbiolo og er kendt som ”kongernes vin”. Det er også den italienske rødvin, der minder mest om de røde Bourgogne-vine, når det kommer til elegance. Der er her tale om en tanninrig, majestætisk og elegant rødvin med en lys kerne af frugt.
Hvad kendetegner Nebbiolo?
Nebbiolo er den ædleste drue i Piemonte og kan sammenlignes med Pinot Noirs status i Bourgogne. Druen er stor og mørkskallet og er ansvarlig for nogle af de længstlevende og fineste vine i verden! Druen er den eneste drue i én af Italiens store vine - Barolo.
Hvad er forskellen på Barolo og Barbaresco?
Barbaresco er en lettere udgave af Barolo, med mindre struktur, men med mere elegance. Området er kun halvt så stort som Barolo, så produktionen af Barbaresco er også langt mindre. Trods det mindre areal, er der alligevel stor forskel på producenterne.
Hvordan smager Nebbiolo?
Hvordan smager Nebbiolo vine
Der er derudover ligeledes ofte aromaer af mørke bær såsom kirsebær, hindbær og ribs samt chokolade, violer, krydderi og peber alt efter årgang, producent og område.
Hvad kendetegner en Barolo?
En Barolo er som ung lukket og præget af barske tanniner. Men allerede efter et par år begynder den gradvist at åbne op. Farven skifter til teglrød og bevæger sig over mod orange, jo ældre en Barolo bliver. Duften er meget kompleks og indeholder alskens røde bær og mørke frugter.
Nebbiolo vs. Barolo
Hvad er bedst Brunello eller Barolo?
Hvad er bedst Barolo eller Brunello? Barolo og Brunello er to af de mest kendte rødvine fra Italien. Begge vine er kendt for deres stærke smag og aroma. Barolo er lavet af Nebbiolo druer og kommer fra Piemonte regionen, mens Brunello er lavet af Sangiovese druer og kommer fra Toscana regionen.
Hvad smager Barolo af?
Barolo er udelukkende lavet på druen Nebbiolo og er kendt som ”kongernes vin”. Det er også den italienske rødvin, der minder mest om de røde Bourgogne-vine, når det kommer til elegance. Der er her tale om en tanninrig, majestætisk og elegant rødvin med en lys kerne af frugt.
Hvad passer Nebbiolo til?
Derudover indeholder rødvin på Nebbiolo ofte duftnoter af bær og trøffel. Rødvin på Nebbiolo passer særdeles godt til klassisk italiensk mad, da den indeholder noter af de klassiske italienske krydderier. Blandt andet egner den sig godt til retter med and, lammekød, rodfrugter med mere.
Hvad drikker man Nebbiolo til?
Druen er desuden kendt for at være formidabel sammen med trøffel, mens også svamperetter, kylling, forskellige oste og sammenkogte retter går rigtig godt sammen med en Nebbiolo.
Hvad er Langhe Nebbiolo?
Nebbiolo Langhe hedder vinen, hvor Langhe er det bjerg- eller bakke-område, som Barolo og Barbaresco-distrikterne befinder sig i. Druerne til vinen kommer netop fra DOCG-vinmarker, i Barbaresco, men da den er aftappet hos koopertiv, kalder man det en deklassificeret Barbaresco.
Hvilken drue er Valpolicella?
Valpolicella er en vinregion i Verona-provinsen, som er en del af Veneto-området, og ligger øst for Garda-søen. Røde vine med navnet Valpolicella, er oftest lavet på druesorterne Corvina, Rondinella og Molinara.
Hvad er bedst Ripasso eller Amarone?
Amarone er helt klart i den mere intense ende, hvor der er masser af sødme, kraft men også bitterhed, som kommer fra skallerne, efter de er udtørret. Noterne er naturligvis meget varierende. Ripasso er mere frisk, let og frugtig, men igen kan det variere utrolig meget, så det er blot i “store penselstrøg”.
Hvad betyder Amarone?
Amarone, der betyder bitter på italiensk, fik i tidernes morgen sit navn for at adskille sig fra dessertvinen Recioto. I dag er Amarone en af de mest populære vine i verden, og særligt i Danmark har Amarone vinen vundet stor popularitet.
Hvad smager Sangiovese af?
Sangiovese er kendetegnet ved smag af mørke bær og krydderier. Modnet på egefade giver det ofte yderligere smagsnoter af blommer og hindbær. Druen passer godt til kødretter generelt og pga. det høje syreindhold kan den også bruges til kød med relativt højt fedtindhold som andebryst og flæsk.
Hvad betyder Sangiovese?
Sangiovese er en italiensk druesort, der primært dyrkes i Toscana. Navnet stammer fra det latinske udtryk 'Sanguis Iovis', som betyder Jupiters blod.
Hvor er Nebbiolo fra?
En af Italiens konger, når det kommer til druesorter, er Nebbiolo-druen. Denne drue har sin stamme fra Piemonte i Norditalien, hvor den med sin fantastiske intensitet og kraft er blevet en meget kendt vinsort.
Hvad drikker man Barolo til?
Barolo er en klassisk 'madvin'. For at opnå den mest optimale smagsoplevelse, bør en Barolo nydes til kraftige og tunge retter. Vinen bør serveres til en saftig bøf som ribeye og entrecote, mørkt, krydret eller marineret kød og vildt eller til tunge retter som pasta og risotto.
Hvad er sundest øl eller rødvin?
Så i dag er der bred enighed blandt forskerne: Vin er ikke sundere end øl, men et moderat forbrug af øl og vin er forbundet med samme reduktion i risiko for diabetes og hjerte-kar-sygdomme.
Er rødvin godt for blodtrykket?
Alkohol og blodtryk
Et stort alkoholindtag kan føre til forhøjet blodtryk, som belaster hjertekredsløbet. Et alkoholindtag, som følger anbefalingen fra Sundhedsstyrelsen, anbefales for at beholde et normalt blodtryk.
Hvilket land kommer Barolo fra?
I den nordvestlige del af Italien, nærmere bestemt i Piemonte syd for Torino, ligger et 1.200 hektar stort område. Her produceres vinen Barolo, der anprises som kongernes vin og vinenes konge.
Hvor gammel skal en Barolo være?
eks. siger tommelfingerreglen at en flaske Barolo mindst bør ligge i 10 år, mens en flaske Beaujolais har ry for at bør drikkes samme år som den er produceret. Der findes dog en række metoder hvorved du kan finde ud af hvornår du bør drikke din rødvin så den fremstår fra sin bedste side.
Hvornår skal en Barolo åbnes?
En god tommelfingerregel er at åbne en kraftig rødvin mindst 2 timer, før du skal drikke den. Ældre Cabernet'er, Bordeaux'er og Rhône-vine bør dekanteres kort inden servering for at undgå, at de bliver flade og kedelige, mens en traditionel Barolo eller Amarone er et par timer om at åbne op.
Hvornår skal en Barolo drikkes?
Langt hovedparten af Barolo vine er optimale efter 15-18 år - giv og tag et par år - når de kommer fra rigtigt gode årgange. Er året godt men ikke bedre end godt, så vil de toppe mellem 12-15 år, og kommer vinene fra et mindre heldigt år, så bør du faktisk ikke gemme dem længere end maksimalt 6-8 år.
Hvad går Barolo godt til?
En hovedregel er dog, at Barolo passer rigtig godt sammen med retter fra Piemonte regionen. Det kan anbefales at servere kraftige madretter til den kraftige vin. Det kan eks. være langtidsbraiseret svinekød eller et mørt stykke oksekød.
Hvad betyder Brunello?
Brunello har oprindeligt sit navn fra det italienske udtryk Bruno, som betyder brun. Tidligere anså man Bruno som en individuel druesort, men i 1879 fastslog en italiensk kommission, at Bruno og Sangiovese er en og samme druesort.