Lønsatser og overenskomst Startlønnen for elever og lærlinge ligger typisk på erhvervsuddannelser mellem 9.500 og 12.500 om måneden. Denne løn stiger årligt i takt med, elever og lærlinge får mere erfaringen indenfor feltet.
Hvad får en mekanikerlærling?
Voksne lærlinge:
marts 2022 udgør 127,15 kr. pr. time. Voksne lærlinge, der i mindst 12 måneder forud for uddannelsesaftalens oprettelse har været ansat i den pågældende virksomhed, aflønnes dog i henhold til Industriens Overenskomst § 22.
Hvad er lønnen for en murerlærling?
års lærlinge 104,55 kr. pr. time.
Hvor meget får man i voksenelevløn?
Hvor høj er voksenelevlønnen? Voksenelevlønnen ligger på mellem ca. 19.500 og 22.000 kr. om måneden af hængigt af, hvor i landet du bor.
Hvilke uddannelser giver fuld løn?
- Elever inden for butik, kontor og handel: 12.338 kr. ...
- Elever inden for kontor og finans: 14.751-15.333 kr. ...
- SOSU elever ansat i kommuner: 13.609,81 kr. ...
- SOSU elever ansat i regioner: 12.505,56 kr. ...
- PAU elever ansat i kommuner: 11.565,54 kr. ...
- PAU elever ansat i regioner: 11.340,77 kr.
Hvor bliver din løn af? Og får du for lidt i løn? Bliv klogere her I Explainer: Pengeudfordringen
Hvor meget får en kassedame?
20.888 kr. Det er, hvad du som faglært salgsassistent eller kassedame tjener på et fuldtidsjob. Det giver en timeløn på 130,28 kr.
Hvad tjener en 1 års lærling?
Lønsatser og overenskomst
De gældende satser for lønniveauet skal forstås som mindsteløn, og du har mulighed for at aftale en højere løn med eleven. Startlønnen for elever og lærlinge ligger typisk på erhvervsuddannelser mellem 9.500 og 12.500 om måneden.
Hvilken håndværker tjener flest penge?
De bedst betalte erhvervsuddannelser for nye faglærte er køletekniker, havne- og terminaluddannelsen, procesoperatør, mejerist, forsyningsoperatør og lufthavnsuddannelsen.
Hvem tjener mest tømrer eller murer?
- Det er traditionelt murerne, der tjener mest, siger Henrik Petersen. Murerne tjener typisk mellem 200 og 360 kroner i timen på en akkord. Tømrerne får lidt lavere løn, og derefter følger typisk betonarbejdere.
Hvad tjener en mekaniker i måneden?
En mekaniker tjener omkring 32.500 kr. om måneden.
Hvad kræver det at blive voksenlærling?
For at blive voksenlærling, skal du indgå en uddannelsesaftale med en virksomhed, der ønsker at ansætte dig som voksenlærling. Du vil som voksenlærling både få løn under praktik- og skoleforløbet. Lønnen svarer til fagets mindsteløn for ufaglærte, hvoraf virksomheden kan få tilskud til denne.
Kan man få elevløn på grundforløb?
På grundforløbet vil du normalt modtage SU under forudsætning af, at du er fyldt 18 år. Har du en uddannelsesaftale med en virksomhed, inden du påbegynder grundforløbet, kan du få elevløn herpå.
Kan man forhandle løn som lærling?
Det betyder blandt andet, at du som arbejdsgiver ikke frit kan forhandle lønvilkår med din elev eller lærling, da de allerede er fastlagt - enten via en uddannelsesoverenskomst eller en brancheoverenskomst. Selvom I ikke har en overenskomst, skal I alligevel følge lønvilkårene i en af disse overenskomster.
Hvor meget overarbejde må man have som lærling?
Som elev eller lærling må du arbejde over i samme omfang som dine kolleger, hvis overenskomsten tillader det. Hvis der ikke gælder en overenskomst på din arbejdsplads, vil du være omfattet af den overenskomst, der normalt gælder på området.
Kan man få SU som lærling?
Økonomi på grundforløbet
Hvis du har en uddannelsesaftale, der dækker grundforløbet, får du lærlingeløn. Hvis du er fyldt 18 år og begynder på et grundforløb på en erhvervsuddannelse uden at have en uddannelsesaftale med en virksomhed, kan du søge om SU, mens du går på skolen.
Hvor mange timer har en lærling?
Lærlinge og elever har samme ansættelsesvilkår og retsstilling som de øvrige medarbejdere i virksomheden og skal følge de af virksomheden fastsatte arbejdstidsregler. Det vil ofte betyde en gennemsnitlig ugentlig arbejdstid på 37 timer.
Hvornår er man 3 års lærling?
års lærlingeløn. Det 3. uddannelsesår (12 kalendermåneder) får du 3. års lærlingeløn.
Hvad er en normal løn?
Den gennemsnitlige lønmodtager i Danmark har en løn på 45.481 kr. om måneden før skat.