- Vil du fortælle lidt mere om dig selv? ...
- Hvorfor har du søgt dette job? ...
- Hvad er dine styrker? ...
- Hvad er dine svagheder? ...
- Hvad kan presse dig i dit arbejde? ...
- Hvordan er du i et samarbejde? ...
- Hvordan gør du med prioritering og planlægning af dine opgaver?
Hvad skal jeg forberede mig på til en jobsamtale?
- Research – produkter, kultur og værdier. ...
- Forbered at stille og svare på spørgsmål. ...
- Kend agendaen for samtalen. ...
- Vær bevidst om fremtoning, behov og kommunikation. ...
- Lever mundtlig præcision og naturlig fremtoning.
Hvad spørger man om til en jobsamtale pædagog?
- Hvad forestiller du dig om jobbet?/Hvorfor har du søgt det?
- Hvorfor blev du pædagog?
- Kan du beskrive dine stærke og svage siger?
- Husk at være særligt forberedt, hvis der er emner, du helst ville undgå.
Hvad er din største svaghed jobsamtale?
Hvad kan mine svage sider være? Læg vægt på de arbejdsmæssige steder, hvor du gerne vil udvikle dig og blive bedre, eller fremhæv den positive effekt dine svagheder også kan have. Er du fx detaljeorienteret, kan du nævne at du sjældent laver sjuskefejl, men at du arbejder på at have øje for det store billede.
Hvad er mine styrker eksempler?
- Kreativitet. Du tænker tit 'Hmm, gad vide, om det kan gøres på en ny eller smartere måde? ...
- Nysgerrighed. Du elsker at stille spørgsmål og fordybe dig. ...
- Dømmekraft. Du er god til at se ting fra flere vinkler. ...
- Videbegær. Du elsker at lære nye ting. ...
- Visdom. ...
- Mod. ...
- Vedholdenhed. ...
- Ærlighed.
Toplederens bedste råd: Sådan overbeviser du mig til en jobsamtale
Hvad kan personlige styrker være?
- Visdom. Kreativitet. Nysgerrighed. Dømmekraft. Videbegær. Perspektiv.
- Mod. Gejst. Tapperhed. Vedholdenhed. Ærlighed.
- Medmenneskelighed. Kærlighed. Venlighed. Social intelligens.
- Retfærdighed. Fairness. Samarbejde. Lederskab.
- Selvbeherskelse. Tilgivelse. Beskedenhed. Forsigtighed. Selvkontrol.
- Transcendens.
Hvad er personlige styrker?
Styrker – Brug dine personlige styrker rigtigt i dit job og opnå trivsel. Dine styrker, også kaldet dine personlige styrker, er karaktertræk alle mennesker besidder. Når du anvender dine styrker præcis som falder dig helt naturligt, er du autentisk og tro mod dig selv.
Hvorfor vil du gerne arbejde hos os?
Hvorfor vil du arbejde for os? Undgå svar som: “Fordi jeg synes (kommunikations-) branchen er spændende”. Svar i stedet, så du viser, at du kan udfylde virksomhedens behov. Nævn gerne to eller tre attraktive faktorer ved jobbet og hold inde med de ting, som du ser som uoverkommelige udfordringer.
Hvorfor vil jeg gerne arbejde hos jer?
Det kan være en god idé at give et eksempel på, hvad der har motiveret dig til at søge stillingen. Måske har du set en interessant artikel om virksomheden, eller også har du haft et godt møde med en af medarbejderne. Dette kan give en god fornemmelse af, hvorfor du søger netop denne stilling.
Hvorfor skal vi vælge dig?
Fokuser på dine styrker, færdigheder og erfaringer, der gør dig til den ideelle kandidat til stillingen. Del eksempler fra din tidligere arbejdserfaring og personlige egenskaber, som vil gøre dig værdifuld for virksomheden. Udtryk din motivation og vis hvordan du vil bidrage til virksomhedens vækst og succes.
Hvad er mine svage sider jobsamtale?
- Find en svaghed, der ikke er kritisk for stillingen, du søger.
- Erkend, hvor du mangler erfaring, men vend det til noget positivt.
- Fortæl, hvad du glæder dig til at lære.
- Nævn, hvordan du konkret vil løse det, der udfordrer dig.
Hvad må man ikke spørge om til en jobsamtale?
Det bør du helt undgå at spørge ind til
Vi anbefaler, at du helt undgår at spørge ind til følgende, da du ikke må tillægge det vægt i udvælgelsen af kandidater: Race, etnicitet, religion, politisk anskuelse og seksualitet. Alder. Graviditet.
Hvilke spørgsmål bliver man stillet til en jobsamtale?
Spørgsmål, du selv kan stille til jobsamtalen
Her er samlet nogle forslag: Hvordan ser en arbejdsdag typisk ud? Hvilke arbejdsopgaver kan jeg blive stillet over for? Hvad forventer du af mig som medarbejder?
Hvilke spørgsmål stiller man til 2 jobsamtale?
- Hvordan er jeres team opbygget og hvordan ser en typisk arbejdsuge ud for jer?
- Hvilke on-boarding og uddannelse tilbyder I jeres fremtidige medarbejdere?
- Hvilke egenskaber mangler der i jeres team, som I håber at en ny (...) kan bidrage med?
Er det bedst at komme til jobsamtale først eller sidst?
–Er det bedst at komme til jobsamtale først eller sidst? Det er bedst at være den første kandidat til jobsamtale i en rekrutteringsproces. Det tilskrives, at du er den første til at skabe et indtryk, hvorfor den næste i rækken som minimum skal overgå dig for at komme i betragtning.
Hvad taler man om til 2 samtale?
Til anden samtale skal du ofte tale med den chef, du kommer til at arbejde sammen med og en eller to medarbejdere. Her har I mulighed for at lære hinanden bedre at kende, og du kan spørge mere ind til jobbet og stillingen. Det er også til anden samtale, at I kan tale mere konkret om løn og ansættelsesvilkår.
Hvad er dine svage sider?
Husk dog også at komme ind på, hvordan du vil sikre, at du ikke overbebyrder dig selv og rent faktisk får løst de opgaver, du tager på dig. Eksempel: ”Min største svaghed er, at jeg har svært ved at sige nej, når mine kollegaer beder om hjælp til opgaver. Det kan føre til, at jeg mister overblikket og bliver presset.
Hvad motiverer dig jobsamtale?
2) Hvad er din motivation for at søge jobbet? Her skal du fortælle om, hvilke muligheder jobbet giver dig for at bruge dine færdigheder, erfaring og talenter. Måske er rollen, sagen, projektet eller afdelingen det, som motiverer dig? Svar i forhold til det konkrete job, og ikke hvorfor du vil arbejde for virksomheden.
Hvorfor har du søgt netop denne stilling?
Gør det nemt for din nye chef at afkode, hvorfor du søger netop det her job. Ifølge analyseinstituttet Ballisager er din motivation vigtig og noget mange har svært ved at beskrive. Målret motivationen og adresserer de opgaver, du skal løse i stillingen. Det skal give mening for dem at få dig med på holdet.
Hvad skal man sige om sig selv?
- Gør din indledning relevant for lytterne. ...
- Sig hvad du gør, ikke hvad din titel er. ...
- Del interessante fakta om, hvorfor du er der. ...
- Vær original og mindeværdig. ...
- Vær følsom og opmærksom. ...
- Før lytterne frem til næste del af samtalen.
Hvad er mine faglige kompetencer?
Dine personlige kompetencer er dem, der kendetegner din personlighed og dine menneskelige egenskaber. Personlige kompetencer har betydning for, hvordan du løser en opgave, og hvordan du arbejder sammen med andre. Dine faglige kompetencer, er det du har lært gennem din uddannelse, tidligere jobs eller andre erfaringer.
Hvad er dine forventninger til løn?
Det betyder, at du skal vide, hvad du er værd i forhold til jobbets indhold og muligheder. Vurdér også, hvor villig du er til at gå kompromis med din løn for at få jobbet. Selvom det kan være svært at vide på forhånd, er det en gode idé, at du er afklaret med, hvad der er din top og bund før jobsamtalen.
Hvorfor arbejde med styrker?
Forskning viser, at et fokus på ressourcer og elevers styrker, samt et aktivt arbejde med at bringe styrkerne i spil, har gavnlig indvirkning på både klasserelationer, engagement, glæde ved skolen, positivt selvværd og troen på sig selv.
Hvad er indre styrker?
Hvad er Indre Styrke? Indre Styrke er et trivselsprogram til udskolingen, der opbygger elevernes selvværd, selvtillid og mentale sundhed. Indre Styrke fokuserer på at skabe bedre relationer og stærke fællesskaber, hvor alle individer er opmærksomme på deres egen indre styrke – både børn og voksne.
Hvad er en styrketest?
VIA-styrketesten består af en række udsagn, som eleverne skal svare på og som til sidst giver en oversigt over deres mest fremtrædende styrker ud fra deres egne svar. VIA er det førende center inden for forskning i karakterstyrker, og VIA-styrketesten er den mest anvendte styrketest.