Kan man tage på skadestuen uden at ringe 1813?

Du skal altid ringe 1813, hvis du mener at have behov for behandling på en akut modtagelse eller akutklinik (tidligere kaldet skadestuer). Akutmodtagelserne er døgnåbne. De behandler både større og mindre skader samt akut sygdom.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Kan man gå direkte på skadestuen?

Når du ringer til lægen, vurderer lægen i telefonen, hvilken behandling du har behov for. Hvis lægen vurderer, at der er behov for at komme på skadestuen, kan han eller hun henvise direkte til skadestuen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.rm.dk

Hvornår skal man ikke ringe 1813?

På hverdage mellem klokken 08.00 og 16.00 skal du kontakte din egen læge. Det gælder også i ferieperioder, undtagen helligdage. Ring 1813 ved sygdom, der opstår mellem kl. 16.00 og 08.00 og i weekender, som ikke kan vente til din læge åbner igen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvad skal jeg gøre for at komme på skadestuen?

Før du tager på skadestuen, skal du ringe på 70 11 07 07. Her bliver du henvist til den nærmeste åbne skadestue. På den måde slipper du for at køre forgæves, da ikke alle skadestuer er døgnåbne, og du kan henvises til den skadestue med kortest ventetid.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsyddanmark.dk

Kan man komme uanmeldt på skadestuen?

For mens man som borger for år tilbage kunne møde uanmeldt op, er skadestuerne nu visiterede. - Det betyder, at man skal have fat i lægevagten og have en tid til at komme på skadestuen. Så taler man med enten en læge eller sygeplejerske, der vurderer, om borgeren skal på skadestuen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sygehuslillebaelt.dk

RING 1813: Ny akuthjælp ved skade og sygdom



Hvornår er det bedst at ringe 1818?

Psykiatriske Akutmodtagelser: Ring 1818

Hvis du har psykisk sygdom og brug for akut hjælp, eller du er pårørende til én, kontakt Psykiatriske Akutmodtagelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsjaelland.dk

Hvad er forskellen på Lægevagten og 1813?

Lægevagten - 1813

Kontakt Lægevagten 1813 uden for din læges åbningstid, ved akut opstået sygdom eller skade, som ikke er livstruende. Læs mere her.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på laegevagten.dk

Hvem skal man ringe til hvis man kommer til skade?

Hvis du får behov for hjælp ved sygdom eller skade, skal du ringe til din egen læge eller lægevagten – medmindre det drejer sig om alvorlige eller livstruende situationer. Her skal du som altid ringe 112. Egen læge kan kontaktes i hele åbningstiden på hver- dage kl. 8-16.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rm.dk

Hvad er forskellen på 1818 og 1813?

1813 erstatter lægevagten. Ved skader skal man ringe til 1813 for at få at vide, hvornår og hvor man skal møde op på en akutmodtagelse eller akutklinik. Under særlige omstændigheder rykker Akuttelefonen 1813's lægerne ud på hjemmebesøg. Region Sjælland: Akuttelefonen kontaktes på telefonnummer 1818.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvad er en akut skade?

En akut skade opstår typisk i forbindelse med en kraftig eller eksplosiv bevægelse med maksimal kraftudfoldelse eller hurtigt retningsskifte. Ved akutte skader bliver ledbånd, sener, muskler eller knogler påvirket ud over deres normale evne til at strække og til at give efter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på teamdanmark.dk

Hvad kan man ringe til 1813 om?

Fakta om 1813
  • Du skal ringe 112 ved akut livsfare.
  • Du skal ringe 1813 i alle andre tilfælde, hvor du har akut brug for hjælp uden for din egen læges åbningstid.
  • Du skal ringe 1813, hvis du vil på en akutmodtagelse eller akutklinik (tidligere kaldet skadestue)

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Kan man ringe til 1813 hvis man har blærebetændelse?

1813-lægevagten

eks. øresmerter, halsbetændelse, ondt i ryggen, blærebetændelse, influenza og hududslæt. Børn under 12 år bliver tilset af læger med særlig viden om børn.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hvidovrehospital.dk

Hvornår må man ringe til akut?

Ulykker, alvorlige forbrydelser eller opstået brand. Situationer med fare for liv, ejendom eller miljø Situationer der kræver akut udrykning fra politiet, ambulance, brandvæsen eller miljøberedskab. Livstruende sygdom og tilskadekomst.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politi.dk

Er skadestue og akutmodtagelse det samme?

I Akutmodtagelsen modtager vi patienter med akut opståede sygdomme og skader. Vi fungerer som visiteret skadestue. Det betyder, at alle henvendelser som udgangspunkt skal gå gennem egen læge, lægevagten eller via 1-1-2.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rhnordjylland.rn.dk

Er lægevagten og skadestuen det samme?

Er du blevet akut syg eller kommet alvorligt til skade, skal du kontakte din egen læge eller lægevagten - telefon: 70 150 300. Ring altid før du tager på akutmodtagelsen (skadestuen).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rn.dk

Hvornår må man ringe til akuttelefonen?

Ved akut sygdom på hverdage mellem kl. 8 og 16 hjælper egen læge i hele tidsrummet. Ved akut sygdom om aftenen eller i weekenden hjælper Akuttelefonen 1813. Ved akut skade døgnet rundt hjælper Akuttelefonen 1813.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tv2kosmopol.dk

Er 1813 nedlagt?

Regeringen og Dansk Folkeparti offentliggjorde tirsdag formiddag deres nye sundhedsreform, som bliver indført, hvis de vinder det kommende folketingsvalg. Et af reformens punkter er at nedlægge den udskældte akuttelefon 1813 til fordel for et landsdækkende nummer, 113.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på berlingske.dk

Hvor lang ventetid er der på 1813?

Akuttelefonen 1813 for første gang servicemålet, da 90,5 pct. af alle opkald blev besvaret inden for 3 minutter, og 99,8 pct. af alle opkald blev besvaret inden for 10 minutter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvad dækker 1818?

1818 er din indgang til lægevagt (herunder sundhedsfaglig rådgivning), skadestue og psykiatrisk akutmodtagelse. Lægevagten er til akut sygdom, der ikke kan vente til din læges åbningstid.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på laegehusetregstrup.dk

Hvor hurtigt skal man anmelde en skade?

Du skal som hovedregel anmelde skaden hurtigst muligt til dit forsikringsselskab. Der er en overordnet forældelsesfrist på 3 år fra skadetidspunktet. Vær dog opmærksom på, at jo længere tid du venter med at anmelde en skade, jo sværere kan det være at dokumentere, at der er en sammenhæng mellem ulykken og dine gener.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på forsikringsguiden.dk

Hvor lang tid efter en skade kan man anmelde den?

Ulykker: 14 dage efter fravær

Du skal som arbejdsgiver anmelde arbejdsulykker senest 14 dage efter første fraværsdag. Hvis du som arbejdsgiver ikke anmelder inden fristen, kan andre opfordre dig til at gøre det, fx den tilskadekomne selv eller en repræsentant for den tilskadekomne.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aes.dk

Hvornår kan man få erstatning for skade?

For at få erstatning efter erstatningsansvarsloven skal din ulykke medføre et varigt mén på mindst 5 procent. Dit mén bliver fastsat ud fra en lægelig vurdering. I Arbejdsmarkedets Erhvervssikrings méntabel kan du finde en vejledende ménprocent for en given skade og dermed beregne størrelsen af din erstatning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på forsikringsguiden.dk

Kan man bare møde op hos lægevagten?

Du kan ikke møde op hos lægevagten uden at have en aftale i forvejen. Når du ringer på telefon 70 11 07 07 har du to muligheder: Tryk 1, hvis du pludselig er blevet syg eller din sygdom er blevet forværret, og du har brug for at tale med lægevagten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsyddanmark.dk

Hvornår skal man tage til vagtlægen?

Lægevagten skal bruges til behandling af pludselig opstået sygdom eller forværret sygdom. Overvej om du kan vente til din egen læge åbner. Det er din egen læge der kender dig bedst. Receptfornyelse bør altid ske hos egen læge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på laegevagten.dk

Hvem tager telefonen ved lægevagten?

Når du ringer 7011 3131, er det en læge, der tager telefonen. Lægen vurderer i løbet af jeres samtale, hvad der skal ske. Hvis den lægelige vejledning i tele- fonen ikke er tilstrækkelig, vil lægen i de fleste tilfælde bede dig om at møde op på en af de 13 konsultationer i Region Midtjylland.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rm.dk