Pensionistkort koster for tre måneder mellem 630 kroner og 1.780 kroner – alt efter hvor mange zoner, der gælder. Hvis man som pensionist kun rejser en gang imellem og i forskellige områder kan det være en fordel at købe et rejsekort personligt med kundetypen pensionist.
Hvad koster et pensionistkort i 2023?
Pensionister, der rejser på pensionistkort, vil opleve en prisstigning på mellem 4,5 og 4,8 pct. Prisen for et tre-zoners kort med tre måneders gyldighed stiger således i alt 30 kr., svarende til 10 kr. om måneden. Mens et pensionistkort til 1 storzone stiger med 40 kr.
Hvad koster et Pensionist kort?
Pris for pensionistkort i 3 måneder
660 kr.
Hvad er billigst rejsekort eller månedskort?
Rejsekortet er som udgangspunkt det billigste, hvis du rejser mindre end 26 gange på den samme strækning om måneden. Det vil sige højest 13 returrejser. Rejser du 26 gange eller mere, kan det bedre betale sig for dig at købe et periodekort. Orange-billetter vil i visse tilfælde være billigere på længere togrejser.
Er rejsekort billigere for pensionister?
✔ Rejsekort personligt, pensionist, giver op til 45% rabat.
How MUCH will my pension pot give me? £500K/£250K/£100K
Er der spærretid på pensionistkort?
Fra november 2021 er der ikke længere den såkaldte spærretid i togene i eftermiddagsmyldretiden. Hidtil har det ikke været tilladt at rejse i tog med pensionistkort mellem kl. 15 og 17 men nu er også rejsende med pensionistkort velkomne ombord.
Hvordan får man et Pensionist rejsekort?
Er du berettiget til at rejse som 'Ung' eller 'Pensionist', skal du bestille dit Rejsekort ved at udfylde en bestillingsformular. → Gå til bestillingsformular. Skal du rejse som kundetypen 'Handicap', kan du benytte vores webformular eller ringe til Rejsekort Kundecenter på 70 11 33 33.
Hvornår er man gratis på rejsekort?
En voksen på rejsekort, der er checket ind, kan medtage op til 2 børn under 7 år kvit og frit. Børn fra 7 år til 15 år inkl. og børn under 7 år, der rejser alene, betaler ca. halvdelen af prisen for en voksen, og skal derfor checke ind.
Hvad bruger en pensionist om måneden?
Hvis du er pensionist, er Finanstilsynets anbefalinger de samme, alt afhængigt af om du er enlig eller samlevende. En enlig pensionist anbefales derfor at have et rådighedsbeløb på 5.000-6.000 kroner, og samlevende pensionister anbefales at have 8.500-10.000 kroner.
Hvor køber man pensionistkort?
- Du kan købe dit pensionistkort online på Midttrafik webshop eller.
- Du kan ringe til Midttrafik Kundecenter på tlf. 70 210 230. Her kan du få hjælp til at bestille kortet. ...
- I de fleste kommuner kan du få hjælp hos borgerservice til at bestille dit pensionistkort på Midttrafik webshop.
Hvornår stiger pensionistkort?
Vær opmærksom på, at pensionistkortet ikke er gyldigt i myldretiden fra kl. 7.00 til 9.00 på hverdage i alle transportmidler i hele DOT. Reformen betyder også, at du får 25 procent rabat på alle rejser med et personligt rejsekort. I maj 2024 stiger rabatten til 30 procent.
Hvornår må man rejse på pensionistkort?
Hvis du er fyldt 67 år eller er berettiget til førtidspension, herunder også tidlig pension, seniorpension og brøkpension, kan du rejse ubegrænset med bus, tog og metro med et pensionistkort – gyldighed i Metroen kræver dog, at pensionistkortet er udstedt med gyldighed til Metroen.
Hvordan får man et Seniorkort?
Ring til vores administration på hverdage mellem kl. 09:00 og 14:00 på tlf. 7514 3344 for bestilling af Seniorkortet.
Hvornår er det billigere at bruge rejsekort?
Med Rejsekort får du de rabatter, du skal have, helt automatisk. Du får blandt andet 20% rabat på rejser, der starter udenfor myldretiden.
Hvor mange penge må man rejse med som pensionist?
Hvis du rejser med fx kontantbeløb eller checks, der har en værdi af 10.000 euro eller derover, har du pligt til at meddele det til Toldstyrelsen.
Kan man bruge Rejsekort til 2 personer?
I kan rejse flere sammen på et Rejsekort Personligt, Rejsekort med pendler kombi, Rejsekort Flex, Rejsekort Erhverv og Rejsekort Anonymt. Du aktiverer ekstra-funktionen – og tager andre med – ved at trykke på tasterne øverst på kortlæseren. Følg anvisningerne på skærmen for at sammensætte den gruppe, der skal rejse.
Hvordan får jeg et Pensionistbevis?
Hvis du er førtids- eller folkepensionist, kan du i kommuner, der tilbyder pensionistbeviser, få det i borgerservice. Der er ikke noget billede på pensionistbeviset. Kontakt kommunen for at høre, om de udsteder pensionistbeviser. I de fleste kommuner skal du bestille tid for at få et pensionistbevis.
Kan man stadig købe månedskort?
Du vælger selv hvor længe dit pendlerkort skal være gældende, mellem minimum 30 dage og op til 60 dage. Med DSB Pendlertjek kan du se hvor godt et pendlerkort kan betale sig for dig, både i forhold til pris, CO2 og tiden du bruger på at rejse. Du kan også se prisen for din specifikke rute i DSB app'en.
Hvordan køber man et månedskort?
✔ Kan købes for periode på mellem 30 til 60 dage. Pendlerkortet kan købes i DSBs app eller alternativt på rejsekort.dk, hvis du gerne vil have dit Pendlerkort på et rejsekort. Du finder prisen for Pendlerkort på din personlige strækning i DSB App, eller med DSB Pendlertjek.
Hvornår er man gratis i bussen?
Børn 0-12 år
Et barn under 12 år betaler børnepris, når det rejser alene, og kan gratis tage et barn under 12 år med. En voksen kan gratis tage to børn under 12 år med, så længe den voksne har gyldig billet eller kort.
Hvor kan jeg bruge mit pensionistkort?
Med dit Pensionistkort kan du køre med alle tog, busser og metro i de zoner, som kortet giver adgang til i hovedstadsområdet. Vær opmærksom på, at du skal betale tillæg til metroen, hvis dit pensionistkort skal være gyldigt i metroen.
Hvem kan få pensionistkort?
Du er berettiget til pensionistkort, hvis du: Er fyldt 67 år. Dokumentation: Sygesikringsbevis, pas eller lignende, hvoraf fødsels- dag og -år fremgår.
Hvor mange zoner skal jeg bruge?
For rejser på korte enkeltbilletter gælder princippet om ringzoner. Når du rejser på pendlerkort til og med 8 zoner, betaler du for det antal zonenumre, du kører i. Dog mindst to zoner. På et 3-zoners pendlerkort kan man altså køre i de tre zoner, som kortet er gyldigt til.