Ost er altid et godt valg Ost og Bourgogne vin passer ufattelig godt sammen. Gode oste og vin kan både være som en lille snack efter desserten. Men det kan også være en mindre ret, som I kan spise mellem frokost og aftensmad. Eller den kan bruges som en lækker forret, hvor man sagtens kunne vælge at servere rødvin.
Hvad kendetegner vin fra Bourgogne?
En ting, der kendetegner Bourgogne vin, er druesorterne, som anvendes til fremstillingen af vin. Bourgogne rødvin fremstilles på druen Pinot Noir, og Bourgogne hvidvin på druen Chardonnay. Derudover. finder man et mindre udvalg af rødvin, som er fremstillet på druerne Gamay og Aligote.
Hvilke år er gode i Bourgogne?
Men som regel er de enige om, at eksempelvis årgangene 1996, 2002, 2005, 2009, 2010, 2015 m. fl. er særdeles flotte årgange i Bourgogne.
Hvordan smager Bourgogne?
Med rette en populær hvidvin
Hvid Bourgogne nyder som hvidvin stor popularitet i Danmark og resten af verden. Hvidvine fra Bourgogne har en helt speciel smag, der kan minde om brunet smør, nødder eller frisk frugt. Det er gør dem til nogle af danskernes mest foretrukne vine.
Hvad drikker man Bourgogne til?
Ost er altid et godt valg
Ost og Bourgogne vin passer ufattelig godt sammen. Gode oste og vin kan både være som en lille snack efter desserten. Men det kan også være en mindre ret, som I kan spise mellem frokost og aftensmad. Eller den kan bruges som en lækker forret, hvor man sagtens kunne vælge at servere rødvin.
TILBAGE I BOURGOGNE MED SMAGNING AF DANSK VINPRODUCENT
Hvad er forskellen på Bordeaux og Bourgogne?
Druer: En anden stor forskel er druerne. Mens der i Bordeaux er historik for at lave vin på en blanding af en stribe forskellige druer herunder de blå druer Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc, Iaves der i Bourgogne kun det man kalder monovarietal vin – altså vine på kun én druesort.
Hvad koster en god Bourgogne?
Bourgogne Aligoté Signé 2021 75 cl.
89,00 DKK v/ 6 stk.
Er Beaujolais en del af Bourgogne?
Beaujolais hører til bourgogne, men kun Grand Cru-vinene må deklareres som bourgognevin (undtagen Regnié, der først opnåede Grand Cru-status i 1988).
Hvad betyder Bourgogne?
Bourgogne er en gammel provins, som under Burgundernes hertuger (Burgunderne siges at stamme fra Bornholm), især 1342-1477 var højdepunktet i den europæiske civilisation. Bourgogne anses dog stadig for et af centrene for gastronomien i Frankrig -således stammer fjerkræ fra Bresse, Charolais kvæg og meget andet herfra.
Hvad spiser man til hvid Bourgogne?
Det gælder hummer, jomfruhummer, rejer, kammuslinger og krebs. Disse skaldyr går godt sammen med hvid Bourgogne, Sancerre eller mousserende vin. Skaldyr med en mere salt smag som muslinger og østers kræver vine med en karakter som Chablis eller Riesling. Fisk kan ligesom skaldyr deles op i 2 overordnede kategorier.
Hvad spiser man til rød Bourgogne?
Laks eller andre stærkere fisk
den stærke, karakteristiske smag og det høje olie indhold, hvor hvidvine ofte ikke vil passe til. Andre fisk kunne være ansjoser, sild, makrel.
Hvilke vine kommer fra Bourgogne?
Bourgogne er et af Frankrigs og verdens fornemste vinområder med de ypperste vine på Chardonnay og Pinot Noir. Området ligger i det østlige Frankrig og strækker sig fra Chablis i nord til Lyon i syd.
Hvem drikker mest vin i verden?
Det er de ældre, der hyppigst drikker vin. Mere end hver tredje dansker i alderen 55-74 år drikker vin på en gennemsnitlig dag. Det samme gør hver femte i alderen 35-54 år, og kun knap hver 10. af de 15-34-årige, viser mad-O-metret.
Hvor længe kan Bourgogne ligge?
Rødvine med lagringspotentiale:
(1-3 år) Bordeaux (5-30 år) Bourgogne (3-20 år)
Hvornår skal en Amarone drikkes?
Vi anbefaler, at du åbner vinen 2-3 timer før, den skal drikkes. Skal det være endnu bedre, bør du dekantere vinen, så den får mere ilt. Er din Amarone mere end otte år gammel, er det bedst at lade være. De fleste Amarone-vine topper et sted mellem 5-10 år.
Hvilke druer bruges i Bourgogne?
De mest udbredte druer i Bourgogne
Der kan nævnes Gamay, Pinot Gris, Pinot Blanc, César m. fl. Her er det blot de tre mest udbredte druer, der er beskrevet. De udgør ikke mindre end 97% af de beplantede arealer med 51% Chardonnay, 40% Pinot Noir og 6% Aligoté.
Hvad er fine de Bourgogne?
Beskrivelse. Briottet Vieille Fine de Bourgogne er en spiritus lavet på destillation af vin. Den adskiller sig fra broderen marc ved ikke at inkludere druernes skaller, stilke og kerner, men kun vin – typisk den del af vinen, som indeholder mange gærrester.
Hvad spiser man til Beaujolais?
I lighed med andre lysere rødvine, går Beaujolais godt til grillet hvidt kød som kylling, kalkun og svinekød og lette salater. Cru Beaujolais passe ofte godt til svamperetter, og dens høje syre er et godt match til cremede risottoer.
Hvad koster den dyreste vin i verden?
Romanée Conti (1945): 558.000 $
Denne røde Bourgogne er den dyreste vin, der nogensinde er blevet solgt på auktion. Vinen er produceret på vingården Domaine de la Romanée-Conti, som er blandt de mest berømte producenter af den højeste kvalitet af Pinot Noir.
Hvad er en hvid Bourgogne?
Hvid Bourgogne er blandt de mest berømte og efterspurgte hvidvine i verden. De fleste hvide Bourgogne vine er lavet på Chardonnay druen og med fadlagring, der giver nogle af de bedste hvidvine, som Frankrig kan byde på. Hvid Bourgogne er blandt de mest berømte og efterspurgte hvidvine i verden.
Hvor meget koster den dyreste vin?
Dyre dråber. Så enkelt kan den flaske Romanée-Conti fra 1999 vel bedst beskrives. Flasken - der indeholder seks liter - er netop blevet solgt for 2,4 millioner kroner eksklusiv moms, og det gør den til verdens dyreste flaske til salg på det åbne marked.
Hvad er bedst Grand Cru eller Premier Cru?
“Cru” er fransk for en vinmark eller vingods, og de bedste har historisk -med større eller mindre ret- kaldt sig “Grand Cru”. Andre fransk-talende lande bruger også betegnelsen, bl. a. Schweiz og Luxembourg, men kravene er dog markant mindre strenge.
Hvad betyder 5 cru?
“Cru”, af og til stavet “Cru^”, er fransk for en vinmark eller vingods, hvor der bliver skabt -“crée” eller “cru”- vin. Området bruges dog også om en særlig god, mindre del af et område, f. eks. de 10 “Crus” i Beaujolais , som historisk også har kaldt sig ” Grand Cru “.
Hvad er 1 er Cru?
Premier Cru (skrives også 1er Cru) er det næsthøjeste niveau i pyramiden og står for ca. 10% af Bourgognes samlede produktion. Der er i alt 634 registrerede 1er Cru områder i Bourgogne, så dem lærer man ikke lige udenad. Heldigvis står det dog oftest – men ikke altid – på etiketten, hvis en vin er klassificeret som 1.