Hvilke 7 8 principper skal du være opmærksom på når du dispenserer og administrerer medicin?

Dispensering skal foregå systematisk, uforstyrret, og de hygiejniske principper skal overholdes. Når medicinen dispenseres gælder følgende: Medicinen findes frem, kontrolleres i forhold til patientens medicinskema; navn, CPR-num- mer, præparat, styrke, dosis6 indikation og holdbarhedsdato.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rn.dk

Hvad er de 7 R er?

De 7 logistikmål (7 R'er) er: At levere det rigtige produkt, i den rigtige mængde, i den rigtige kvalitet, på det rigtige tidspunkt, på det rigtige sted, til den rigtige kunde og til den rigtige pris.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på samples.pubhub.dk

Hvad skal du sikre dig hvis du skal dispensere medicin?

kontrollere, at lægemidlets handelsnavn, styrke/koncentration, form (fx depotpræparat) og dosis samt det tidspunkt, hvor medicinen skal gives, står på det medicinglas eller anden beholder, som medicinen dispenseres fra. doseringsæsker med dispenseret medicin skal være mærket med patientens navn og personnummer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stps.dk

Hvad skal du være opmærksom på når du som SSH skal håndtere medicin hos din borger?

Du kan fx kontrollere, at antallet af tabletter i dosisposerne til det første døgn er det samme som antallet af tabletter på medicinlisten.” ”Styrelsen for Patientsikkerhed fraråder, at der fjernes tabletter fra dosisposer og doseringsæsker ved dosisreduktion og/eller seponering.”

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stps.dk

Hvad skal social og sundhedsassistenten være opmærksom på i forbindelse med medicinadministration?

Social- og sundhedsassistenter med medicinkompetence

Social- og sundhedsassistenter må ikke opstarte behandling med et for patienten nyt præparat. Al medicin der gives, dokumenteres i Medicinmodulet. Sundhedspersonalet som udleverer medicin skal sikre sig, at patienten forstår at tage medicinen korrekt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på pri.rn.dk

Lægemiddelhåndtering: Dispensering og administration



Hvad er de 7 Risikosituationslægemidler?

De 7 risikosituationslægemiddelgrupper
  • Medicin mod diabetes (antidiabetika)
  • Blodfortyndende medicin (antikoagulantia)
  • Digoxin.
  • Gentamicin.
  • Kalium.
  • Lavdosis methotrexat.
  • Opioider.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stps.dk

Hvad skal man være opmærksom på ved medicinadministration?

Medicinadministration. Det er personalet, der udleverer (administrerer) og hjælper patienten med at indtage medicinen. Det er vigtigt at sikre, at den rigtige medicin og mængde gives til den rigtige patient, på det rigtige tidspunkt, og at pateintens reaktioner på medicinen observeres.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på foa.dk

Hvad skal social og sundhedsassistenten være opmærksom på i forbindelse med medicinhåndtering herunder dispensering administration dokumentation og hygiejne?

To særligt relevante pligter som sundhedsperson i relation til medicingivning er pligten til at rapportere utilsigtede hændelser, samt ansvaret for at sikre, at patientens selvbestemmelsesret overholdes. Begge dele er beskrevet i Sundhedsloven. → Læs mere om lovgivning i Det sammenhængende borger- og patientforløb.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på farmakologiogmedicinhaandtering.ibog.gyldendal.dk

Hvad er social og sundhedsassistentens opgave og ansvar i forbindelse med delegation af medicinhåndtering?

Det betyder, at når du, som fx social- og sundhedsassistent, får en opgave delegeret, selv skal vurdere behovet for behandling. Du skal også selv vurdere gennemførelsen af behandlingen. Vurderingerne skal foretages inden for et præcist aftalt område. Det kan eksempelvis være stivkrampevaccination i skadestuen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på foa.dk

Hvad må social- og sundhedsassistenter i fht medicinhåndtering?

Mundtlige ordinationer

Sygeplejersker må modtage alle former for ordinationer. Social- og Sundhedsassistent må modtage og udføre mundtlige ordinationer såfremt det drejer sig om et lægemiddel Ssa har kompetence til at administrere.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på pri.rn.dk

Hvad er stop Tænk tjek?

STOP TÆNK TJEK er et samarbejde med Promedicin.dk, som sætter fokus på at undgå medicinfejl. Særligt i forbindelse med syv risikosituationslægemidler: insulin, blodfortyndende medicin, methotrexat, og opioider, gentamicin, kalium og digoxin.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stps.dk

Hvem må give PN?

Lægen kan ordinere medicin til en konkret patient efter behov ( p.n. ). I disse situationer delegerer lægen til plejepersonalet at vurdere patientens behandlingsbehov og iværksætte behandling med medicin inden for fastsatte rammer (dosis, doseringshyppighed eller -interval og maksimal dosis).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Hvad står MDA for?

MDA – Medicin-Dispensering-Administrationsmodul

Seponeret medicin figurerer stadig i MDA og er visuelt støjende for overblikket over aktuel medicinering.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rigshospitalet.dk

Hvad er SCM logistik?

SCM som begreb anvendes i dag i mange ledelsesdiscipliner, herunder marketing, operations management, transport og indkøb. I en del sammenhænge anvendes SCM synonymt med logistik, der, som det vil være de fleste bekendt, er den disciplin, der beskæftiger sig med styring af materiale- og produktionsstrømme.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på effektivitet.dk

Hvem må give medicin på bosteder?

På bostederne er der mange beboere der skal have medicin. Mange steder har man en kollega, der har taget en efteruddannelse og som så fungerer som medicinansvarlig i afdelingen. Andre steder er det alt personale der giver medicin. Der er regler for, hvordan medicinen skal opbevares.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på foa.dk

Hvilken lovgivning er gældende når du håndterer medicin?

Læger er efter § 17 i autorisationsloven generelt forpligtet til at udvise omhu og samvittighedsfuldhed under udøvelse af sin virksomhed. Det gælder uanset, om der er tale om en fysisk konsultation eller en online-konsultation.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stps.dk

Hvad må en SSA lave?

Social- og sundhedsassistenter kan være ansat på mange forskellige arbejdspladser, og kan have mange forskellige arbejdsfunktioner. De mest centrale opgaver er grundlæggende sygepleje, observation, identifikation af symptomer, genoptræning, vejledning, instruktion og information, der er centrale opgaver.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på foa.dk

Hvilken lovgivning arbejder SSA og SSH under?

Uddannelsen som social- og sundhedsassistent er reguleret af lov om erhvervsuddannelser, jf. lovbekendtgørelse nr. 1244 af 23.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Hvad er forskellen på dosering og dispensering?

De dosispakkede lægemidler bliver typisk pakket og udleveret til en periode på 14 dage. Dosisdispenseret medicin egner sig derfor kun til medicin, der gives i samme dosis over længere tid.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på pro.medicin.dk

Hvad er social og sundhedsassistentens opgave og ansvar når medicinhåndtering delegeres på praktikstedet?

De tre opgaver tager alle udgangspunkt i praktikmål 9: 9. Eleven kan selvstændigt efter praktikstedets retningslinjer og efter delegation varetage medicinhåndtering, observere virkning/bivirkninger samt dokumentere og samarbejde med borger/patient i den medicinske behandling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sosu-stv.dk

Hvad betyder SOSU h?

Hør fra elever, få et indblik i hverdagen på skolen og se hvordan uddannelsen er bygget op.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sosuh.dk

Hvad siger autorisationsloven?

Lovens formål er at styrke patientsikkerheden og fremme kvaliteten af sundhedsvæsenets ydelser gennem autorisation af nærmere bestemte grupper af sundhedspersoner, hvor andres virksomhed på det pågældende virksomhedsområde kan være forbundet med fare eller særlig fare for patienter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Hvem må ordinere medicin til en borger?

Det er den læge, der har dig i behandling, som ordinerer din medicin, udskriver recepter og opdaterer dit medicinkort. Det kan være din egen læge, tandlæge, en speciallæge eller en læge på sygehuset.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhedsdatastyrelsen.dk

Hvordan skal Restmedicin bortskaffes?

medicinen tilhører patienten. Medicin, som er blevet for gammel eller ikke længere skal bruges, skal bortskaffes med borgerens samtykke. opfordre de pårørende til en afdød patient til at aflevere al restmedicin på apoteket, da medicinen tilhører boet. Du kan også tilbyde de pårørende at bortskaffe restmedicin for dem.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stps.dk

Hvem skal dokumentere opgaver vedr medicin?

Autoriseret sundhedspersonale skal ved modtagelse af en medicinordination vurdere denne og oplyse lægen om relevante forhold i relation til øvrig medicin på medicinliste, borgerens helbredstilstand og CAVE, så lægen kan vurdere den nye medicinordination i denne sammenhæng.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ethics.dk