Hvad skal en anmodning om aktindsigt indeholde?

2 Hvad skal en anmodning om aktindsigt indeholde?
  • indeholde de oplysninger, som er nødvendige for, at myndigheden kan identificere den sag eller de dokumenter, der ønskes aktindsigt i (det såkaldte ”objektive identifikationskrav”), og.
  • angive det tema, som sagen eller dokumentet vedrører (”temakravet”).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvad skal et afslag på aktindsigt indeholde?

Hvis du afslår en anmodning om aktindsigt helt eller delvist, skal begrundelsen fremgå af afgørelsen. Begrundelsen skal indeholde en kort beskrivelse af sagen, vurderingen og henvisning til de relevante bestemmelser i lovgivningen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på horten.dk

Hvad skal med i en aktindsigt?

Det fremgår af lovens § 9, at en anmodning om aktindsigt skal:
  • indeholde de oplysninger, som er nødvendige for, at den sag eller de dokumenter, der ønskes aktindsigt i, kan identificeres, og.
  • angive det tema, sagen eller dokumentet vedrører.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på journalistforbundet.dk

Hvad er ikke omfattet af aktindsigt?

Dens virksomhed Retten til aktindsigt omfatter ikke rent private dokumenter, dokumenter som modtages til opbevaring eller til rent teknisk bearbejdning samt dokumenter som er sendt til myndigheden ved en åbenbar fejltagelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aktindsigtshaandbogen.dk

Hvor lang tid tager aktindsigt?

En anmodning om aktindsigt skal færdigbehandles inden 7 arbejdsdage efter modtagelsen, medmindre dette på grund af f. eks. sagens omfang eller kompleksitet undtagelsesvis ikke er muligt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Forvaltningsret: Aktindsigt efter offentlighedsloven



Kan man blive nægtet aktindsigt?

En myndighed kan give afslag på en anmodning om aktindsigt, hvis myndigheden mener, at anmodningen tjener et retsstridigt formål, eller hvis anmodningen har et chikanøst formål. Det står i offentlighedslovens § 9, stk. 2, nr. 2.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Hvor hurtigt skal man svare på en aktindsigt?

En myndighed, der modtager en anmodning om aktindsigt, skal snarest afgøre, om anmodningen kan imødekommes. En anmodning om aktindsigt skal færdigbehandles inden 7 arbejdsdage efter modtagelsen, medmindre det undtagelsesvis ikke er muligt på grund af f. eks. sagens omfang eller kompleksitet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvilke sager dokumenter kan man ikke få aktindsigt i?

Retten til aktindsigt omfatter ikke oplysninger om fortrolige forhold som f.eks.:
  • Oplysninger om enkeltpersoners private herunder økonomiske forhold.
  • Oplysninger om private virksomheders drifts- eller forretningsforhold el. lign.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hedensted.dk

Hvornår er der tale om en aktindsigt?

En anmodning om aktindsigt skal færdigbehandles inden 7 arbejdsdage efter modtagelsen, medmindre dette på grund af f. eks. sagens omfang eller kompleksitet undtagelsesvis ikke er muligt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aktindsigtshaandbogen.dk

Kan alle søge aktindsigt?

Aktindsigt efter reglerne i offentlighedsloven gælder for enhver og omfatter som udgangspunkt retten til aktindsigt i alle typer af dokumenter og oplysninger hos offentlige myndigheder mv. Retten til aktindsigt kan være begrænset.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politi.dk

Kan man bede om løbende aktindsigt?

Efter offentlighedslovens § 4, stk. 1, 2. punktum, kan en forvaltningsmyndighed give aktindsigt i videre omfang, medmindre andet følger af reglerne om tavshedspligt. Inden for rammerne af denne bestemmelse vil en myndighed også kunne give løbende aktindsigt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Kan man få afslag på aktindsigt?

Under visse betingelser kan en myndighed dog efter offentlighedsloven helt afslå at behandle en ressourcetung aktindsigtsanmodning og altså meddele afslag på aktindsigt, uden at myndigheden først har undersøgt, om det ønskede materiale kan udleveres eller skal undtages fra aktindsigt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvad indebærer aktindsigt?

Partsaktindsigten omfatter som udgangspunkt alle dokumenter, der vedrører sagen, jf. forvaltningslovens § 9, stk. 2, nr. 1, og indførelser i journaler, registre og andre fortegnelser vedrørende den pågældende sags dokumenter, jf.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på pav.medst.dk

Hvad er forskellen på aktindsigt og indsigt?

Man kan sige, at aktindsigt kan bruges til at give indblik i kommunens sager og dokumenter generelt, mens indsigt og egenacces kan bruges til at få indblik i, hvilke oplysninger kommunen har om dig. Læs mere om aktindsigt og egenacces.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på gladsaxe.dk

Er interne dokumenter altid undtaget fra aktindsigt?

Formkrav til dokumenterne

Et dokument, der ellers er internt, jf. offentlighedslovens § 23, stk. 1, er som udgangspunkt undergivet aktindsigt, hvis dokumentet foreligger i endelig form. Et dokument, der fortsat er i udkast eller anden lignende foreløbig form, er således ikke omfattet af bestemmelsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aktindsigtshaandbogen.dk

Hvor klager man over aktindsigt?

Klage over aktindsigtsafgørelser efter reglerne i offentlighedsloven og miljøoplysningsloven: Denne afgørelse kan påklages til [indsæt kompetent klagemyndighed, f. eks. Planklagenævnet].

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på naevneneshus.dk

Kan man få aktindsigt i en anonym anmeldelse?

Hvis du vil være anonym, skal du ikke skrive navn eller andre oplysninger om dig selv. Den anmeldte person har ret til aktindsigt, og vil ved anmodning om aktindsigt få udleveret anmeldelsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på herlev.dk

Hvad er notatpligt?

Som medarbejdere i kommunen er vi omfattet af reglerne om notatpligt. Det betyder, at vi har pligt til at notere mundtlige oplysninger i en sag, hvis de har betydning for den afgørelse, vi efterfølgende skal træffe, eller hvis de i øvrigt er væsentlige.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på holbaek.dk

Kan man få aktindsigt i forsikringssag?

Det forsikringsselskab eller den myndighed, som skal udbetale en eventuel erstatning til dig, er også part i din sag og kan få adgang til at se alle dokumenter i sagen. Hvis der er to forsikringsselskaber involveret i din sag, vil begge selskaber kunne få adgang til sagens dokumenter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aes.dk

Hvordan søger man om aktindsigt?

Det kan ske via e-mail, brev, pr. telefon eller ved personlig henvendelse i kommunen. Det er ikke et krav, at du begrunder dit ønske om aktindsigt. Din ansøgning om aktindsigt skal indeholde de oplysninger, som er nødvendige for, at kommunen kan finde den sag eller de dokumenter, du ønsker aktindsigt i.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kk.dk

Hvad må en sagsbehandler ikke?

a., at sagsbehandlere har pligt til at inddrage alle saglige hensyn i sagen, og at de ikke må inddrage oplysninger, som ikke har relevans for sagsforløbet. F. eks. må sagsbehandleren IKKE inddrage sine personlige holdninger eller tage usaglige hensyn, når forvaltningen udøver skøn ved behandlingen af en sag.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på livoverlov.nu

Hvad er god forvaltningsskik?

God forvaltningsskik er normer og principper for, hvordan myndighederne bør opføre sig i forhold til borgerne. Det betyder, at myndigheder bl. a. skal optræde venligt og hensynsfuldt og på en måde, der styrker tilliden til den offentlige forvaltning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvordan får man aktindsigt i afdødes journal?

Aktindsigt i en afdød patients journal

En afdød patients nærmeste pårørende har ret til indsigt i oplysninger om afdødes sygdomsforløb, dødsårsag og dødsmåde, medmindre det må antages at være i strid med afdødes ønsker.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aeldresagen.dk

Hvornår har man ikke ret til aktindsigt?

Offentlighedsloven giver dig blandt andet ikke ret til at søge om aktindsigt i: Sager om ansættelse og forfremmelse samt ansættelsesforhold i det offentlige, dog med undtagelse af oplysninger om navn, stilling, uddannelse, arbejdsopgaver, lønforhold og tjenesterejser.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på legaldesk.dk

Hvem er ombudsmanden 2023?

Torben Jensen er udnævnt til Forbrugerombudsmand med virkning fra 1. januar 2024 og fratræder derfor ved udgangen af december 2023. Erhvervsministeren har udnævnt folketingssekretær og vicedirektør i Folketingets Administration Torben Jensen til Forbrugerombudsmand med virkning fra 1. januar 2024.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ft.dk