Litauen: Lyt til husdyrene Smør, mælk og fedt er også bandlyst. Det meste af maden er som regel fisk, men der serveres også vegetariske retter og supper. Dagen efter åbner man gaver og familien samles atter rundt om bordet - og denne gang er der masser af kød på menuen.
I hvilket land gemmer man sine koste juleaften?
Koste i Norge. Vi skal ikke længere væk end til vores nabo i nord for at finde overtro og mærkelige traditioner omkring jul. Juleaften gemmer nordmændene nemlig deres koste for at undgå, at rengøringsværktøjet bliver brugt som transportmidler af hekse og trolde.
Hvad er Litauens nationalret?
“Cepelinai” (Zeppelinere/ Luftskibe) - kaldes ofte Litauens nationalret. Det serveres normalt som hovedret. Det er store revne, kogte kartoffelboller med kød, ost, tørrede svampe eller andet fyld. Kartoffelbollerne serveres de ofte med creme fraiche og baconstykker eller svinekød.
Hvad spiser finnerne til jul?
Juleaften, den 24. december, spiser finnerne risengrød med en mandel i om formiddagen. Om eftermiddagen går mange på kirkegården og sætter lys på deres kæres grave. I Finland danser man også om juletræet samt lytter til julesange og julemusik.
Hvad spiser nordmændene til jul?
Nordmændene passer godt på deres juletraditioner. Her er nogle af de mest almindelige retter på julebordet. En slags flæskesteg, som regel serveret med surkål og kogte kartofler, julepølse, kødboller og sovs. Saltede og tørrede, nogle gange røgede, lammeribben.
Herring In Bedding? Christmas Traditions In Lithuania!
Hvad spiser franskmænd til jul?
Bliver man inviteret på julemiddag i Frankrig kan man derfor være heldig at få jomfruhummer, fois gras, østers eller kammuslinger til forret. Hovedretten kan herefter bestå af fisk, vildt eller fjerkræ som typisk enten er kalkun eller kapun (en kastereret hane, red.) fyldt med kastanjer og valnødder.
Hvilket kød spiser man i Nordgrønland juleaften?
Kødretten baseres typisk på en lokal specialitet, såsom lam, moskus, hare, alke, rype eller hval. Nord for Sydgrønland, hvor lam er meget yndet, er rensdyr det store hit.
Hvor spiser man 12 retter på juleaften?
Julen i Polen begynder officielt med Wigilia om aftenen den 24. december. Dette er den største festdag, og mange polske indbyggere ser mere frem til Wigilia end til juledag! Man spiser 12 retter ved middagen juleaften, men ingen spiser noget som helst, før solen er gået ned, og den første stjerne ses på nattehimlen.
Hvilke lande holder juleaften den 24. december?
I Danmark, Sverige og Tyskland fejrer vi julen den 24. december om aftenen, hvor familier samles til middag. I Danmark og Tyskland består menuen ofte af and, gås og/eller æskesteg.
Hvad spiser de fleste juleaften?
Flæskesteg, rødkål og risalamande
Generelt er danskerne meget enige om, hvad der skal stå på julebordet d. 24. december. Andesteg eller flæskesteg, med sovs, kartofler og risalamande til dessert.
Hvordan holder man jul i Litauen?
Litauen: Lyt til husdyrene
Smør, mælk og fedt er også bandlyst. Det meste af maden er som regel fisk, men der serveres også vegetariske retter og supper. Dagen efter åbner man gaver og familien samles atter rundt om bordet - og denne gang er der masser af kød på menuen.
Er Litauen billigt?
Prisniveauet i Litauen er lavere end i Danmark, og generelt vil man opleve, at priserne i de mindre byer er lavere end i Vilnius.
Hvad drikker man i Litauen?
Mad og drikke
Af drikkevarer kan nævnes den litauiske vodka og likør samt landets glimrende øl.
Hvad spiser Grønland juleaften?
Den grønlandske julemiddag varierer fra region til region, men and, flæskesteg og rødkål er som regel faste dele af menuen. Mange grønlændere spiser også rensdyr, lam, moskusokse, alk eller gås.
Hvem spiser KFC juleaften?
Japan: Jul på KFC
Selvom de ikke fejrer jul, er det blevet en tradition for japanerne at spise på fastfoodrestauranten Kentucky Fried Chicken, der er kendt for friteret kylling. Det startede i 70'erne, da turister savnede kalkunen juleaften og fandt trøst i den fedtede spand med sprøde kyllingevinger.
Hvad spiser man i Ukraine til jul?
- I Ukraine spiser vi ikke and juleaften, og vi spiser forret, hovedret og dessert, fortæller Olena Mandrychenko. Menuen for forretten og desserten er altid fastlagt. Til forret starter hun med at spise kutia, som er salat, hvor faste ingredienser indgår.
Hvilke lande fejrer ikke jul?
Somalia er ikke det eneste land, hvor julen er forbudt. I Brunei, der ligger på den asiatiske ø Borneo, er det forbudt at holde jul, efter sultan Hassanal Bolkiah har ytret ambitioner om at indføre Sharia-lovgivning i landet.
Hvorfor fejrer vi jul den 24 og ikke den 25?
Spørgsmålet om, hvorfor vi i Norden fejrer jul allerede 24., er mere simpelt at svare på. Juletraditionen startede for mange hundrede år tilbage, og dengang regnede man med, at en ny dag begyndte ved solnedgang i stedet for - som nu - ved midnat. Derfor fejrede man jul den 24.
Hvad spiser man den 23 december?
Æbleskiver og julegodter
I nogle familier har d. 23. december igennem generationer været den aften, hvor man spiser hjemmebagte æbleskiver og andre godter i familiens skød, mens man pakker de sidste julegaver ind og måske pynter juletræet.
Hvad hedder den dessert de fleste spiser juleaften?
Risalamande er en helt klassisk dessert, som spises i de fleste danske hjem juleaften og til julefrokoster. Risalamande stammer fra det franske ord riz à l'amande, som betyder ris med mandler.
Hvad spiser man til juleaften i Italien?
I Danmark spiser vi mest and, flæskesteg og gås juleaften ifølge Danmarks statistik. Men i Italien er det primært fisk, som bliver nydt juleaften – 24. december. Den 25.
Hvad spiser man til juleaften i Tyskland?
Hvor vi i Danmark spiser stor julemiddag med and, gås eller flæskesteg den 24. december, så spiser tyskerne en mere simpel ret. De får en form for pølser og kartoffelsalat, og så spiser de den store julemiddag med gås, kalkun eller fisk den 25. december.
Hvad spiser amerikaner juleaften?
Amerikanerne er mestre i overdådige måltider – julemiddagen er ingen undtagelse. På det traditionelle julebord i USA finder man ofte stegt kalkun med stuffing. Er du træt af den danske flæskesteg eller and, så prøv at arrangere en julemiddag “the american way”.
Hvad spiser man juleaften på Færøerne?
På Færøerne er den ældste og mest traditionelle julemad ræstur fiskur, der på dansk er fermenteret fisk. Fisken hænger til tørre i mange måneder op til jul og har en karakteristisk duft, som de fleste færinger forbinder med jul.
Hvem spiser medister juleaften?
I nogle familier spiser man også medisterpølse juleaften, og det er især fynboerne, der sætter den på bordet. Faktisk spiser hver sjette fynbo spiser medister juleaften, hvilket er tre gange så mange som landsgennemsnittet.