Riesling Auslese, Sauternes, Barsac, Loupiac, Muscat de Rivesaltes eller Vin Santo passer perfekt til ostekage, mens frugttærter bedst matcher med søde vine, der har en anelse syre i eftersmagen. Det kunne f. eks. være en italiensk Moscato d'Asti.
Hvilken mad passer til Riesling?
Syren i vinen er nøglen til succes, når Riesling sættes sammen med mad. Syren renser munden stort set uanset, hvad den serveres til. Det spænder derfor meget bredt, hvad du kan bruge Riesling sammen med. Servering til fisk og skaldyr giver en fantastisk kombination.
Hvad spiser man til Rioja?
Rioja er en madvin der bør nydes sammen med stegt / grillet kød eller kraftige simre retter. En god bøf evt. med nogle svampe på tallerkenen. Vinen er også rigtig god til vildt.
Hvad betyder Auslese?
Tysk ord for udvalgt høst, dvs. de mest modne klaser i den sene høst. Druerne til Auslese skal være plukket mindst en uge efter den normale plukning af modne druer og er i reglen sød.
Hvad spiser man til sød hvidvin?
Det gør sig gældende for Riesling Sect og Moscato d' Asti. Denne type vin, der er fremstillet af moscato druer, har en smag, der minder om frisk frugt, vilde blomster og honning. Det lyder godt og smager bedre. Dine gæster kan nyde disse søde hvidvine, når de også spiser lyse desserter og bløde oste.
What does Auslese mean?
Hvad serverer man til hvidvin?
Dit valg af hvidvin afhænger af, hvilke oste, du serverer, men hovedreglen er, at lette vine passer til lette oste og mere kraftige vine til kraftige oste. Til de tørre og hårde oste passer en god Chardonnay eller en tør Sherry. Har du bløde og cremede oste på ostebordet, vil lidt mere sødme i vinen gøre sig godt.
Hvad spiser man til Chablis?
Hvad spiser man til Chablis? Til Chablis hvidvin kan man spise lys fisk, lyst fjerkræ, lyst kød, med ikke for kraftig tilbehør, men derimod gerne med citrus og urter, lette patéer med surt.
Er Riesling tør eller sød?
Mange tyske Riesling-vine har 8-12 % alkohol, og derved kan man forvente sødme. Har vinen 12,5 % alkohol eller mere, er den med stor sandsynlighed tør – hvis ikke der er tale om hedvin, fx portvin og madeira m.m..
Hvordan smager Riesling?
Smagen af Riesling hvidvin
Når vinen er ung vil den være præget af aromaer som grønne æbler, citrus og hvide blomster, mens vinen med alderen kan få de karakteristiske noter af petroleum, som også kan findes i Riesling-vine fra varmere klimaer som Australien. Riesling-druen egner sig ikke særlig godt til fadlagring.
Hvad betyder Riesling?
Riesling er en hvid druesort, som sandsynligvis stammer fra den vilde druesort Vitis vinefera silvestris, der voksede i skovene i Oberrhein. Riesling er en aromatisk druesort, der fremstår blomsteragtig, næsten parfumeret og med megen syre. Den bruges til tørre, halvsøde og søde hvidvine – også mousserende.
Hvad spiser man til Amarone?
- Rødt kød, bøf eller vildt. En roastbeef er f. eks. oplagt. Det kunne også være flanksteak.
- And - f. eks. andebryst med sauterede grøntsager.
- Simreretter.
- Charcuteri.
- Modne oste såsom parmesan og gorgonzola.
- Mørk og bittersød chokolade.
Hvad spiser man til en Barolo?
For at opnå den mest optimale smagsoplevelse, bør en Barolo nydes til kraftige og tunge retter. Vinen bør serveres til en saftig bøf som ribeye og entrecote, mørkt, krydret eller marineret kød og vildt eller til tunge retter som pasta og risotto. Vinen er også en fremragende ledsager til ostebordet.
Hvilken vin drikker man til wienerschnitzel?
Vin til wienerschnitzel med flødesauce
En hvidvin der vil passe godt hertil, er en tysk grauburgunder (pinot gris). På rødvin siden vil envin på pinot noir pass godt - enten fra Tyskland, Italien eller Californien, der alle vil passe godt.
Hvad spiser man til Pinot Gris?
Fisk og skaldyr er oplagt til Pinot Gris, gerne noget bagt eller grillet. Hvis du har en stor og aromatisk Pinot Gris, må maden gerne smage af mere. Prøv med en flødesauce eller krydderier. Til de helt friske italienske Pinot Grigio, vil jeg anbefale muslinger, rejer eller andet skaldyr.
Hvad spiser man til chardonnay?
Frisk og kompleks hvidvin fra Staten Washington på chardonnay druen. God til fisk & skaldyr, herunder laks, hummer, jomfruhummer, rejer, østers og salater.
Hvilken mad passer til Pinot Noir?
Pinot noir og mad
Drik en ung pinot noir til fisk, kalvekød, fasan, vagtel, coq au vin og den ældre vin til and, vagtel, trøffel-retter, svampe-retter og mørkt fuglevidt. De er særdeles fremragende madvine - men fungerer også fint uden!
Hvad feder mest af rødvin eller hvidvin?
Generelt set siger man, at et stort glas rødvin svarer til 100 kalorier, mens det ligger på cirka 90 kalorier for et stort glas hvidvin. Ergo: Du kan ikke bare hælde vin i dig og forvente, at det ikke vejer (tungt) i kalorieregnskabet.
Er Riesling god?
Riesling er en fantastisk vin, der er enorm populær på verdensplan. Samtidig har druesorten et stort spænd i sine kendetegn. Når du dufter til en god Riesling vin vil du ikke være i tvivl. Du bliver mødt af en kraftfuld aroma med nuancer fra blomster, honning og mineraler fra vinmarken.
Er Riesling en hvidvin?
Riesling vin er gået hen og blevet en af de mest populære hvidvine på markedet.
Hvor lang tid kan Riesling holde sig?
Hvid Bourgogne (2-10 år) Riesling (3-20 år) Chenin Blanc (3-15 år) Sauvignon Blanc (1-6 år)
Hvad er forskellen på Riesling og Chardonnay?
Chardonnay er populær, Chardonnay er ofte fadlagret og her ligger en del af forklaringen. Riesling er næsten aldrig fadlagret, de to ting passer bare ikke sammen - enten ser man det som et plus, at vinene er rene og tørre, eller også kan man ikke lide den rene vare. Riesling er efterhånden plantet over hele kloden.
Er der bobler i Riesling?
Sekt på Riesling druen smager som de delikate Riesling-vine, vi kender, bare med bobler, mens Sekt på Pinot druen minder om den stil, du finder i Champagne.
Hvad er forskellen på Chablis og Chardonnay?
Chablis fremstilles altid på 100% Chardonnay og kommer udelukkende fra vinregionen Chablis, som vinen har taget navn efter. Vinene har deres helt egen unikke smag, hvilket blandt andet skyldes regionens kølige klima og jordbundens sammensætning. Gå på opdagelse i en verden af udsøgte Chablis-vine herunder.
Hvad spiser man til Bordeaux?
Generelt egner de hvide fra Bordeaux-vine sig til traditionelle hvidvinsretter som fisk - grillet, kogt eller stegt - og så lidt tungere fransk inspirerede landretter med fx svinekød og and, samt en god paté til en sensommerfrokost.
Hvad spiser man i Bordeaux?
I Bordeaux og Dordogne møder du et menukort med en lang række lokale delikatesser. Bestil fx friske østers fra Atlanterhavet, grillet fisk, skaldyr, svampesuppe, frisk foie gras og confit de canard (andekød kogt i eget fedt). Området er også kendt for sin lækre valnøddeolie.