Det gælder hummer, jomfruhummer, rejer, kammuslinger og krebs. Disse skaldyr går godt sammen med hvid Bourgogne, Sancerre eller mousserende vin. Skaldyr med en mere salt smag som muslinger og østers kræver vine med en karakter som Chablis eller Riesling. Fisk kan ligesom skaldyr deles op i 2 overordnede kategorier.
Hvad spiser man til Bourgogne vin?
En vin fra Bourgogne er ufattelig god sammen med aftensmaden. Det kan især anbefales at servere den sammen med lammekød, da de to smage er et godt supplement til hinanden. Det kan også være til noget rødt og mørt oksekød. Du kan finde gode priser på Bourgogne vin, så du kan nyde det til din aftensmad.
Hvad er Bourgogne Blanc?
Hvid Bourgogne er blandt de mest berømte og efterspurgte hvidvine i verden. De fleste hvide Bourgogne vine er lavet på Chardonnay druen og med fadlagring, der giver nogle af de bedste hvidvine, som Frankrig kan byde på. Hvid Bourgogne er blandt de mest berømte og efterspurgte hvidvine i verden.
Hvad spiser man til Chablis?
Hvad spiser man til Chablis? Til Chablis hvidvin kan man spise lys fisk, lyst fjerkræ, lyst kød, med ikke for kraftig tilbehør, men derimod gerne med citrus og urter, lette patéer med surt.
Hvad spiser man til hvidvin?
Dit valg af hvidvin afhænger af, hvilke oste, du serverer, men hovedreglen er, at lette vine passer til lette oste og mere kraftige vine til kraftige oste. Til de tørre og hårde oste passer en god Chardonnay eller en tør Sherry. Har du bløde og cremede oste på ostebordet, vil lidt mere sødme i vinen gøre sig godt.
2. DECEMBER! KAN MAN DRIKKE HVID BOURGOGNE TIL JUL?
Hvordan serveres hvidvin?
Servering af hvidvin
De fleste hvidvine gør sig rigtig godt ved en serveringstemperatur på en 9-10 grader. Så tager du hvidvinen direkte fra køleskabet eller har du sat den i en isspand på en sommerdag, skal du lige lade hvidvinen stå lidt i glasset, inden du drikker af den.
Hvad spiser man til rød bourgogne?
Laks eller andre stærkere fisk
den stærke, karakteristiske smag og det høje olie indhold, hvor hvidvine ofte ikke vil passe til. Andre fisk kunne være ansjoser, sild, makrel.
Hvad er en hvid Bourgogne?
Den hvide Bourgogne kommer fra et af verdens mest eksklusive vinområder. Området strækker sig fra Dijon i nord til Lyon i syd. Derudover hører Chablis også med til vinområdet, som ligger vest på mellem Dijon og Paris.
Hvad er forskellen på Chablis og Chardonnay?
Chablis fremstilles altid på 100% Chardonnay og kommer udelukkende fra vinregionen Chablis, som vinen har taget navn efter. Vinene har deres helt egen unikke smag, hvilket blandt andet skyldes regionens kølige klima og jordbundens sammensætning. Gå på opdagelse i en verden af udsøgte Chablis-vine herunder.
Hvad spiser man til Chardonnay?
Frisk og kompleks hvidvin fra Staten Washington på chardonnay druen. God til fisk & skaldyr, herunder laks, hummer, jomfruhummer, rejer, østers og salater.
Hvad betyder Bourgogne?
Bourgogne er en gammel provins, som under Burgundernes hertuger (Burgunderne siges at stamme fra Bornholm), især 1342-1477 var højdepunktet i den europæiske civilisation. Bourgogne anses dog stadig for et af centrene for gastronomien i Frankrig -således stammer fjerkræ fra Bresse, Charolais kvæg og meget andet herfra.
Hvad er fine de Bourgogne?
Beskrivelse. Briottet Vieille Fine de Bourgogne er en spiritus lavet på destillation af vin. Den adskiller sig fra broderen marc ved ikke at inkludere druernes skaller, stilke og kerner, men kun vin – typisk den del af vinen, som indeholder mange gærrester.
Er Beaujolais en del af Bourgogne?
Beaujolais hører til bourgogne, men kun Grand Cru-vinene må deklareres som bourgognevin (undtagen Regnié, der først opnåede Grand Cru-status i 1988).
Hvad spiser man til Riesling?
Thai eller karryretter: Den søde og syrlige smagsprofil i mange Riesling-vine kan også passe godt sammen med krydrede og eksotiske retter, såsom thailandsk karry eller asiatiske retter med sød-syrlig sauce. Den friske syrlighed i vinen kan balancere krydderierne og skabe en spændende kontrast i smagsoplevelsen.
Hvilke druer i Bourgogne?
De mest udbredte druer i Bourgogne
Der kan nævnes Gamay, Pinot Gris, Pinot Blanc, César m. fl. Her er det blot de tre mest udbredte druer, der er beskrevet. De udgør ikke mindre end 97% af de beplantede arealer med 51% Chardonnay, 40% Pinot Noir og 6% Aligoté.
Hvad skal jeg spise til pinot noir?
Pinot noir og mad
Drik en ung pinot noir til fisk, kalvekød, fasan, vagtel, coq au vin og den ældre vin til and, vagtel, trøffel-retter, svampe-retter og mørkt fuglevidt. De er særdeles fremragende madvine - men fungerer også fint uden!
Er Chablis fra Bourgogne?
Trods Chablis betegnes som en del af Bourgogne, mener de fleste lokale vinproducenterne i området, at det er et selvstændigt distrikt uden større tilknytning til Bourgogne.
Er Chablis altid Chardonnay?
Chablis laves altid kun på Chardonnay og kan kun komme fra Frankrig, Chablis AOC, også selvom en del oversøiske vine benytter navnet. Chablis ligger kun 30 km. syd for Champagne, hvor Chardonnay næsten er udrikkelig, hvis ikke det var fordi de blev brugt til mousserende vin.
Hvad er forskellen på weissburgunder og Grauburgunder?
Weissburgunder er en let og elegant sommervin med en velintegreret syre, som er ideel at drikke sammen med mad. Weissburgunder-vine har en mindre udtalt bouquet, men til gengæld mere syre end Grauburgunder (Pinot Gris), hvorfra druen muterede. Den dufter og smager af citrusfrugter, pærer, meloner og nødder.
Hvad er forskellen på rød og hvid vin?
Når man laver hvidvin, presser man druerne og gærer den rene druemost, og når man laver rødvin udnytter man de farver, tanniner og smagsstoffer, der er i skallerne, ved at knuse druerne og gære most og skaller sammen..
Hvordan laver man hvid vin?
I hvidvinsproduktionen presses druerne og mosten hældes på tank, og gæringen sættes i gang. Man bruger oftest smagsneutrale stål- eller betontanke til hvidvine, men nogle steder også træfade. Man kan gære ved forskellige temperaturer. Høj temperatur giver en hurtig og voldsom gæring og en lav temperatur det modsatte.
Hvad spiser man til Barolo?
For at opnå den mest optimale smagsoplevelse, bør en Barolo nydes til kraftige og tunge retter. Vinen bør serveres til en saftig bøf som ribeye og entrecote, mørkt, krydret eller marineret kød og vildt eller til tunge retter som pasta og risotto. Vinen er også en fremragende ledsager til ostebordet.
Hvad spiser man til Pinot Gris?
Fisk og skaldyr er oplagt til Pinot Gris, gerne noget bagt eller grillet. Hvis du har en stor og aromatisk Pinot Gris, må maden gerne smage af mere. Prøv med en flødesauce eller krydderier. Til de helt friske italienske Pinot Grigio, vil jeg anbefale muslinger, rejer eller andet skaldyr.
Hvad spiser man til Chateauneuf du Pape?
Mad og rød Chateauneuf du Pape
Som man kan læse er Chateauneuf du Pape en fransk vin der kan nydes til det ens humør og selskab nu er til, alt fra store bøffer eller en god steg til det mere moderne sushi.