Syrah/shiraz og mad Vinene på denne drue er generalt fyldige og kræver tilsvarnde fyldige retter. Mørkt kød fra en and eller okse, vildt, lam, grillet kød, sammenkogte kødretter vil passe godt med vinen. Hvis der insisteres på rødvin til ost, kan vine på syrah/shiraz godt fungere til visse typer (dog ikke skimmeloste).
Hvad spiser man til Bourgogne vin?
En vin fra Bourgogne er ufattelig god sammen med aftensmaden. Det kan især anbefales at servere den sammen med lammekød, da de to smage er et godt supplement til hinanden. Det kan også være til noget rødt og mørt oksekød. Du kan finde gode priser på Bourgogne vin, så du kan nyde det til din aftensmad.
Hvad spiser man til Zinfandel?
Hvad spiser man til Zinfandel vin.
Zinfandel vinene er bedst sammen med magert kød, det skyldes at der ikke er så meget tannin og syre i vinen. Så en bøf uden fedtmarmorering eller vildt er godt at drikke Zinfandel vin til. Vinen er ofte også gode at drikke uden mad eller til grillet kød.
Hvad kan man servere til vin?
Ost og dessert - de sidste glas skal på bordet
Dit valg af hvidvin afhænger af, hvilke oste, du serverer, men hovedreglen er, at lette vine passer til lette oste og mere kraftige vine til kraftige oste. Til de tørre og hårde oste passer en god Chardonnay eller en tør Sherry.
Hvad spiser man til Grüner Veltliner?
Vine på grüner veltliner druen er gode til lette retter med fisk, stenbiderrogn, muslinger, røget-fersk- og grillet laks, lyst kød, krydret mad, asiatisk mad, sushi, vegetarisk mad og som aperitif.
SYRAH vs SHIRAZ | Alt hvad du behøver at vide | Guldkorn fra Sommelieren
Hvad spiser man til Riesling?
Thai eller karryretter: Den søde og syrlige smagsprofil i mange Riesling-vine kan også passe godt sammen med krydrede og eksotiske retter, såsom thailandsk karry eller asiatiske retter med sød-syrlig sauce. Den friske syrlighed i vinen kan balancere krydderierne og skabe en spændende kontrast i smagsoplevelsen.
Hvilken mad passer til Pinot Noir?
Pinot noir og mad
Drik en ung pinot noir til fisk, kalvekød, fasan, vagtel, coq au vin og den ældre vin til and, vagtel, trøffel-retter, svampe-retter og mørkt fuglevidt. De er særdeles fremragende madvine - men fungerer også fint uden!
Hvad spiser man til chardonnay?
Frisk og kompleks hvidvin fra Staten Washington på chardonnay druen. God til fisk & skaldyr, herunder laks, hummer, jomfruhummer, rejer, østers og salater.
Hvad spiser man til Pinot Gris?
Fisk og skaldyr er oplagt til Pinot Gris, gerne noget bagt eller grillet. Hvis du har en stor og aromatisk Pinot Gris, må maden gerne smage af mere. Prøv med en flødesauce eller krydderier. Til de helt friske italienske Pinot Grigio, vil jeg anbefale muslinger, rejer eller andet skaldyr.
Hvad spiser man til Grauburgunder?
En stor og fyldig Grauburgunder passer faktisk perfekt sammen med lyst kød - Som for eksempel kalv- eller svinekød, endda vildfulge som fasan eller agerhøne.
Hvad spiser man til Amarone?
- Rødt kød, bøf eller vildt. En roastbeef er f. eks. oplagt. Det kunne også være flanksteak.
- And - f. eks. andebryst med sauterede grøntsager.
- Simreretter.
- Charcuteri.
- Modne oste såsom parmesan og gorgonzola.
- Mørk og bittersød chokolade.
Hvad spiser man til Barolo?
For at opnå den mest optimale smagsoplevelse, bør en Barolo nydes til kraftige og tunge retter. Vinen bør serveres til en saftig bøf som ribeye og entrecote, mørkt, krydret eller marineret kød og vildt eller til tunge retter som pasta og risotto. Vinen er også en fremragende ledsager til ostebordet.
Hvad spiser man til Bordeaux?
Generelt egner de hvide fra Bordeaux-vine sig til traditionelle hvidvinsretter som fisk - grillet, kogt eller stegt - og så lidt tungere fransk inspirerede landretter med fx svinekød og and, samt en god paté til en sensommerfrokost.
Hvad spiser man til Chateauneuf du Pape?
Mad og rød Chateauneuf du Pape
Som man kan læse er Chateauneuf du Pape en fransk vin der kan nydes til det ens humør og selskab nu er til, alt fra store bøffer eller en god steg til det mere moderne sushi.
Hvad passer Pinot Gris til?
Pinot Gris adskiller sig fra en række andre hvidvinsdruer som Riesling og Sauvignon Blanc, da den med sit lave syreindhold er et bedre match til de lidt sødere skaldyr og fjerkræ end til fisk. En stor og fyldig Pinot Gris passer fantastisk sammen med lyst kød og kan også være et forrygende match til kalvekød.
Hvad spiser man til Gigondas?
Gigondas fra Domaine de Boissan præsenterer de klassiske smagsnuancer fra Rhône området, hvilket passer perfekt til mørke kødretter, vildtretter, mad i simregryder og lignende kødfulde retter, der kræver masser af kulde og mørke udenfor. Den franske rødvin kan drikkes nu, men du kan også gemme den i ca. 10 år.
Hvad kan man spise til Gewurztraminer?
God til aperitif, asiatisk mad, krydret og stærk mad, dessert, frugter og ost.
Hvad spiser man til Sauternes?
Den stærke smag og saltede karakter af blåskimmeloste går helt eminent i spænd med Sauternes-vinens sødme. Put gerne lidt figenmarmelade eller anden sød frugtkompot på osten. 4. Krydrede og Asiatisk-inspirerede Retter: Sauternes kan også parres med krydrede retter og asiatiske mad.
Er spätburgunder og Pinot Noir det samme?
Pinot Noir er ikke kuldskær
I Europa kendes druen bedst fra sit fødested i Bourgogne, i Tyskland, hvor den kendes under navnet Spätburgunder og i den nordlige del af Italien, hvor den også kendes som Pinot Nero. Men det er også en af de vigtigste druer i Champagne og Alsace.
Hvad spiser man til Chablis?
Hvad spiser man til Chablis? Til Chablis hvidvin kan man spise lys fisk, lyst fjerkræ, lyst kød, med ikke for kraftig tilbehør, men derimod gerne med citrus og urter, lette patéer med surt.
Hvad er forskellen på Chablis og Chardonnay?
Chablis fremstilles altid på 100% Chardonnay og kommer udelukkende fra vinregionen Chablis, som vinen har taget navn efter. Vinene har deres helt egen unikke smag, hvilket blandt andet skyldes regionens kølige klima og jordbundens sammensætning. Gå på opdagelse i en verden af udsøgte Chablis-vine herunder.
Hvad spiser man til Rioja?
Rioja er en madvin der bør nydes sammen med stegt / grillet kød eller kraftige simre retter. En god bøf evt. med nogle svampe på tallerkenen. Vinen er også rigtig god til vildt.
Hvad spiser man til Merlot?
Merlot og mad
Hvis størsedelen i vines er på merlot druen, egner den sig til retter med vildt, grillet kylling, and, julemad, fyldige retter med oksekød og gryderetter.
Hvilken drue bruges i Bordeaux?
De vigtigste druer er Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot. Vigtigste hvide druer er Sémillon, Sauvignon og Muscadelle. Det er det største område for kvalitetsvin i verden med ca. 115.000 hektar, der årligt leverer op mod 700 millioner flasker vin.
Hvad spiser man til hvid Bourgogne?
Det gælder hummer, jomfruhummer, rejer, kammuslinger og krebs. Disse skaldyr går godt sammen med hvid Bourgogne, Sancerre eller mousserende vin. Skaldyr med en mere salt smag som muslinger og østers kræver vine med en karakter som Chablis eller Riesling. Fisk kan ligesom skaldyr deles op i 2 overordnede kategorier.