Husk at bestille tid, hvis du skal i Borgerservice.
Kan man gå på Borgerservice uden at bestille tid?
Husk at bestille tid i Borgerservice og medbringe gyldig legitimation.
Hvad gør man hvis man ikke kan komme til Borgerservice?
Hvis du ikke ønsker at gå i Borgerservice, kan du få MitID hjemmefra - med MitID appen og dit pas. Her på siden finder du bl. a. en vejledning til, hvordan du får MitID med dansk, grønlandsk eller færøsk pas, samt en vejledning til hvordan du får MitID med udenlandsk pas/ID-kort.
Hvad tid kan man ringe til Borgerservice?
Borgerservice har åbent for både telefonisk og personlig betjening. Ved telefonisk betjening, kan du ringe på telefon 39 98 00 00 i åbningstiden: Mandag - onsdag kl. 8-16.
Kan man møde personligt op på Borgerservice?
Du skal møde personligt op i borgerservice og have dit pas med. Muligheden for at få forlænget sit pas gælder også for børnepas. Her skal barnet møde personligt op. Hvis der er fælles forældremyndighed, skal begge forældre underskrive ansøgningen, men I behøver ikke begge to møde op.
Tidsbestilling i Borgerservice
Hvad koster et pas på Borgerservice?
I tilfælde, hvor du ikke kan fremvise et gyldigt eller udløbet pas ved ansøgning, eller hvis passet fremvises i ødelagt stand i forbindelse med ansøgning, fordobles prisen (2024) for udstedelse af pas til: Børn 0-11 år: 300 kr. Børn 12-17 år: 362 kr. Personer 18 år - folkepensionsalderen: 1.786 kr.
Kan man ringe til Borgerservice?
Ring til os
Du kan ringe på 33 66 33 66. Se åbningstider under Kontakt her på siden.
Hvad skal man have med til Borgerservice?
for at undgå identitetstyveri. Skal du have hjælp til MitID i Borgerservice, skal du: Medbringe gyldig legitimation - se mere nedenfor (legitimationen skal medbringes i fysisk format - kun kørekort og sundhedskort understøttes digitalt via henholdsvis Kørekort-appen og Sundhedskortet-appen).
Kan man bruge en hvilken som helst Borgerservice?
Borgerservice kan udstede og forny pas til danske statsborgere. Du kan henvende i en hvilken som helst Borgerservice.
Hvad skal man medbringe på Borgerservice?
Du skal møde personligt op i borgerservice i den kommune, du har adresse og bor i for at ansøge om et legitimationskort. Husk at medbringe original dåbs-, navne- eller fødselsattest eller pas, kørekort eller sundhedskort for at bekræfte din identitet.
Kan man få MitID hvis man bor i udlandet?
Nu er det blevet nemmere at få MitID, hvis man er dansker og bor i udlandet, eller hvis man er udlænding og har tilknytning til Danmark. Siden juni 2022 har det været muligt at oprette MitID direkte i MitID appen, hvis man havde et gyldigt dansk, grønlandsk eller færøsk pas.
Kan jeg få MitID når jeg bor i udlandet?
Du kan også få MitID som udlænding i Danmark – hvis du har brug for at få adgang til digitale selvbetjeningsløsninger i Danmark. Der er forskellige måder at få MitID på. Men fælles er, at du skal bekræfte, hvem du er, så ingen andre kan udgive sig for at være dig. Få MitID med dit udenlandske pas eller ID-kort.
Kan man have MitID hvis man bor i udlandet?
Det skal blandt andet gøre det nemmere at oprette MitID, hvis man er bosat i udlandet og har brug for MitID, men ikke har et gyldigt dansk pas. Alt man skal bruge er et gyldigt pas/ID-kort, der er udstyret med en chip og adgang til en telefon, der kan scanne chippen.
Kan man ringe til borger dk?
Ring på 70 11 49 10.
Hvor lang tid tager det at få lavet et nyt pas?
Leveringstiden for et pas er op til 13 hverdage. Du skal derfor få lavet dit pas i god tid, inden du skal ud at rejse. VIGTIGT: Borgere, som bestiller pas efter den 1. januar 2022, kan alene få udleveret nyt pas ved personligt fremmøde hos en pasudstedende myndighed.
Kan man få nøglekort på Borgerservice?
Siden d. 30. juni 2023 har NemID været i begrænset drift, og det har ikke været muligt at få udstedt et nyt NemID eller modtage support telefonisk eller fysisk i borgerservice.
Hvornår er et pas for gammelt?
Der er forskel på, hvor længe et pas er gyldigt, afhængig af alderen på passets ejer. For børn under to år er et pas kun gyldigt i to år. For børn og unge mellem to og sytten år er et pas gyldigt i fem år, mens det for voksne over atten år er gyldigt i en periode på ti år.
Hvor finder jeg min aktiveringskode?
Har du glemt din adgangskode, eller er din adgangskode blevet spærret, skal du oprette en ny adgangskode. Opret en ny adgangskode med en aktiveringskode fra MitID appen. Du kan få en aktiveringskode til MitID adgangskoden i Borgerservice, af MitID Support eller via scanning af pas i MitID appen.
Kan et kørekort blive for gammelt?
Kørekort af EF- eller EU-modellen, der er udstedt før den 19. januar 2013, er fortsat gyldige og bevarer indtil videre den gyldighedsperiode, som er anført på kortet. Alle kørekort skal dog senest 18. januar 2033 være ombyttet til den nye EU-kørekortmodel, som til forveksling ligner et kreditkort.
Hvad er gyldig legitimation?
Kørekort udstedt i Danmark, Grønland eller Færøerne. Kørekort-app udstedt i Danmark. Pas med CPR-nummer udstedt i Danmark eller Grønland.
Er pas billigere når man er pensionist?
Er du folkepensionist? Så koster det 381 kr. at få lavet eller fornyet dit pas. Gyldigheden for passet er 10 år fra udstedelsesdatoen.
Hvad gør man hvis man har mistet sit pas i udlandet?
- Anmeld tabet eller tyveriet til det lokale politi og få en politirapport eller kvittering for anmeldelsen. ...
- Kontakt nærmeste danske ambassade eller konsulat og aftal tid til at få udstedt et nødpas.
Kan man rejse uden pas i Europa?
Som EU-borger har du ret til at rejse frit i de 27 EU-lande og i Island, Liechtenstein, Norge og Schweiz (som ikke er EU-lande, men medlemmer af Schengenområdet ) med enten et gyldigt pas eller et nationalt ID-kort. Dit rejsedokument skal være gyldigt på rejsedagen.
Hvad koster et pasfoto i Borgerservice?
Pasfoto i Borgerservice
Fotoet er digitalt og koster 130 kroner (2024) ud over prisen på passet.
Kan udenlandsdansker få MitID?
Er du bosat uden for Danmark, kan du få MitID, hvis du har brug for at få adgang til digitale selvbetjeningsløsninger i Danmark.