hvad synes du om? Samtalen er nu i gang og den børnesagkyndige vil typisk halvstruktureret spørge videre ind til barnets dagligdag med forældrene, eventuelle søskende, i skolen og med kammerater. Dette for at få et indtryk af, om barnet trives, og hvad der eventuelt kan være svært.
Hvad er formålet med en børnesamtale?
Formålet med børnesamtalen er: at give kommunen et førstehåndskendskab til det barn eller den unge, som sagen drejer sig om, og. at få kendskab til barnets eller den unges egen opfattelse af situationen og holdning til den påtænkte afgørelse.
Hvad skal en børnesamtale indeholde?
Børnesamtalen er ikke det eneste, der indgår i sagen. Andre oplysninger kan fx være udtalelser fra barnets institution eller skole. I takt med barnets alder og modenhed får barnets mening større betydning. Det er retten, der beslutter, om barnet skal indkaldes til en samtale.
Kan man sige nej til en børnesamtale?
Man skal også være opmærksom på, at barnet kan sige nej til at ville deltage i en børnesamtale. Respekterer man barnets modstand mod at deltage, eller bliver det overtalt til at deltage? - Den professionelles rolle i forhold til barnet.
Hvordan foregår en børnesamtale?
I børnesamtalen snakker du med en voksen fra Familieretshuset. I kan snakke om, hvordan du har det. I kan også snakke om nogle ting, du går og tænker på eller noget, du er ked af eller forvirret over. I børnesamtalen kan du også fortælle, hvordan du selv ønsker, at tingene skal være.
Børnesamtale
Hvornår kan børn selv bestemme hvem de vil bo hos?
Der er ingen aldersgrænse for, hvornår barnet kan blive hørt – det er op til Familieretten eller Familieretshuset at vurdere, hvordan barnets perspektiv bedst belyses. Typisk bliver alle børn, der er fyldt syv år, hørt. Er barnet under 7 år, men begyndt i skole, høres det typisk også.
Hvornår skal der afholdes en børnesamtale?
I praksis er der dog afholdt børnesamtaler med nogle børn fra 5-6 års alderen. En god tommelfingerregel er, at når barnet er skoleparat, har det også nået et udviklingstrin og en modenhed, hvor en børnesamtale vil kunne gennemføres med et fornuftigt forløb.
Hvad koster en børnefaglig undersøgelse?
En børnefaglig undersøgelse har til formål at afdække om et barn eller en ung har behov for særlig støtte. Timi Life Support tilbyder udarbejdelse af børnefaglige undersøgelser til en fast lav pris, såfremt at udarbejdelsen kan ske som en ren administrativ opgave, med adgang til alle sagens akter, er prisen 9950,- kr.
Hvordan fører man en samtale?
- Begynd med gode spørgsmål for at finde fællesnævnere.
- Hold samtalen kørende med anekdoter.
- Hold samtalen kørende med gode sidespor.
Hvad er den vanskelige samtale?
En svær samtale vil ofte være en kritisk samtale i forbindelse med en medarbejders ansættelse. Og den er både kritisk, fordi den er nødvendig, og fordi den tit har et kritiserende element. Vi kan derfor også kalde den svære samtale for en kritisk samtale.
Hvad består en samtale af?
En samtale kan defineres som et møde mellem mindst to personer, hvor de med hver deres perspektiv på verden tager eller får kontakt og indgår i en interaktion (et samspil), hvor der foregår informationsudveksling og koordinering af mening. Ofte er samtalen én episode i en længerevarende relation.
Hvad er en børnesagkyndig?
Børnesagkyndig rådgivning er et tilbud til forældre - gifte og ugifte - som har brug for hjælp til forældresamarbejdet og til at lave aftaler, som fungerer godt for børnene. Det kan være, I er uenige om, hvor barnet skal bo, eller i tvivl om, hvem der skal have forældremyndigheden.
Hvad sker der når kommunen modtager en underretning?
Når kommunen modtager en underretning, har den pligt til at vurdere, om der er grundlag for at undersøge barnets forhold. Inden for 24 timer skal kommunen vurdere, om der er behov for at iværksætte akutte foranstaltninger over for barnet eller den unge.
Hvornår er det en tjenstlig samtale?
En tjenstlig samtale kan have forskellig karakter. Der kan være tale om en samtale, hvor din arbejdsgiver blot instruerer dig i udførelsen af dit arbejde, en omlægning af opgaver eller arbejdsgange eller andet, der er relevant og ligger inden for arbejdsgiverens ledelsesret.
Hvad er professionelle samtaler?
Professionelle samtaler er målrettede samtaler, du som social- og sundhedshjælper har med fx borgere eller pårørende, hvor du som fagperson har et ansvar for, at samtalen gennemføres på en god måde, og at målet nås.
Kan Familieretshuset bestemme samvær?
Vær opmærksom på, at Familieretshuset eller familieretten i særlige tilfælde kan afslå at fastsætte et samvær. Det gør vi, hvis vi vurderer, at det ikke er til barnets bedste. Det samme gælder for ophævelse et samvær.
Hvad spørger man om til en samtale?
- Fortæl om dig selv! ...
- Hvorfor vil du arbejde for os? ...
- Hvad er dine styrker? ...
- Hvad er dine svagheder? ...
- Hvordan samarbejder du med andre? ...
- Hvordan prioriterer du dine opgaver? - Hvad er vigtigst? ...
- Hvad er dine mål på længere sigt? ...
- Hvorfor skulle vi ansætte dig?
Hvad kan man spørge om for at starte en samtale?
Lidt småsnak om vejret, interesser eller noget, der er oppe i tiden fx i nyhederne eller i fjernsynet, er en god måde at starte en samtale på. Man kan smalltalke om de fleste emner. Men husk, at sex, politik og religion er ikke så gode emner, når det gælder småsnak. De fleste mennesker vil gerne tale om sig selv.
Hvordan man starter en samtale?
- Saml på gode historier. Det er et godt trick at have et lille lager af emner, der interesserer dig. ...
- Spørg ind til andre og vær nysgerrig. ...
- Giv komplimenter. ...
- Tal om tingene lige omkring dig. ...
- Forsøg at slappe af. ...
- Øv dig i smalltalk – fx med et konkret mål.
Hvad indgår i en børnefaglig undersøgelse?
En børnefaglig undersøgelse skal omfatte en helhedsbetragtning af barnets eller den unges: Udvikling og adfærd. Familieforhold. Skoleforhold.
Hvad sker der ved en børnefaglig undersøgelse?
Undersøgelsen skal resultere i, at der tages begrundet stilling til, om der er grundlag for at iværksætte særlig støtte over for barnet og familien, og hvis det er tilfældet, hvilke former for støtte, der bedst kan være med til at løse barnets eller den unges vanskeligheder og behov.
Hvornår skal der laves en børnefaglig undersøgelse?
Når kommunen har en formodning om, at et barn eller en ung har behov for særlig støtte, fx hvis kommunen modtager en underretning om, at et barn eller en ung er i mistrivsel eller der er fare for barnet eller den unges udvikling, iværksætter kommunen almindeligvis en børnefaglig undersøgelse, en såkaldt paragraf 50 ...
Hvem får besked ved en underretning?
Ved underretning om overgreb mod et barn eller en ung skal der finde samtale sted med barnet eller den unge. Hvis der underrettes om overgreb fra barnets eller den unges forældres side, skal samtalen finde sted uden samtykke fra forældremyndighedsindehaveren og uden dennes tilstedeværelse.
Kan forældre selv lave en underretning?
Står man i den situation, at man ikke får hjælp til sit barn, kan man som forælder lave en underretning til kommunen om sit eget barn, hvori man beskriver sine bekymringer om hans/hendes trivsel.
Kan man blive fyret ved en tjenstlig samtale?
Hvis din arbejdsgiver ikke er tilfreds med din indsats, kan du blive indkaldt til en tjenstlig samtale. Samtalen kan være optakt til en afskedigelse, så det er vigtigt, du kender dine rettigheder.