Kogt ned til en lille historie Tilbage i 1960'erne fik Vera og Sigurd Mou en god idé, som senere udviklede sig til en succes, der i generationer har spredt varme og glæde ved middagsbordene i de danske hjem.
Hvem opfandt Mou suppe?
Historien om, hvorfor vores supper hedder Mou supper går tilbage til 1960'erne. Her fandt slagterparret Vera og Sigurd Mou ud af, at tidens travle husmødre var helt vilde med butikkens færdiglavede melboller og kødboller – så meget, at de satte en lille produktion i værk.
Hvilket land kommer suppe fra?
Ordet suppe kommer af mellemnedertysk, afledning af germansk *sūpa- 'drikke', beslægtet med dansk søbe. I det fine borgerkøkken blev det i løbet af 1800-tallet almindeligt at servere klar, kraftig suppe (consommé eller bouillon) i kopper som optakt til middagen; blandt de fineste var skildpaddesuppe og svaleredesuppe.
Hvad indeholder melboller?
Melboller 50%: HVEDEMEL (33%), vand, ÆG (22%), palmeolie (RSPO certificeret), kartoffelmel, rapsolie, salt.
Hvor ligger Mou fabrikken?
I Esbjerg ligger fabrikken, som producerer Mou supper samt kød- og melboller.
What do dumplings look like around the world?- Miranda Brown
Hvem ejer Mou?
I dag ejes Mou Supper nemlig af Danish Crown, og fabrikken er en del af Danish Crown Food.
Hvad står Mou for?
Formål. Den nyeste udgave af The Memorandum of Understanding Transport of Dangerous Goods on Ro-Ro Ships in the Baltic (MoU) kræver, at medarbejdere, som håndterer farligt gods forsendelser i henhold til MoU, skal være i besiddelse af en relevant uddannelse.
Hvor længe kan melboller holde sig?
Hjemmelavede melboller kan holde sig 4-5 dage i køleskab. De kan også fryses, men frys dem enkeltvis, ellers klistrer de sammen. Når bollerne er frosset, kan de samles i fryseposer. Det er vigtigt, at melbollerne kommer i isvand efter kogning, ellers smatter de nemt ud!
Er der sukker i melboller?
Melboller 50%: HVEDEMEL* (33%), vand, ÆG* (24%), rapsolie*, kartoffelmel*, sukker*, salt.
Hvad er den russiske national ret?
Russiske vareniki med kartoffelmos og ristede løg er en russisk nationalret.
Hvorfor er suppe sundt?
Souping er sundt, fordi supper indeholder masser af grønsager og fibre og få kalorier. Supplerer du dine supper med ingefær, gurkemeje, hvidløg, krydderurter og chili, så tilfører du udover pift til smagen også ekstra mange næringsstoffer og opnår samtidig antiinflammatorisk effekt.
Er Mou suppe sundt?
Spiser du bare en enkelt portion karrysuppe eller tomatsuppe fra Mou, har du allerede næsten nået grænsen for hvor meget salt, du må få den dag. Det viser en laboratorietest, som Varefakta har lavet for Hjerteforeningen.
Hvad er forskellen på bisque og suppe?
En bisque er en form for suppe, hvor skallerne fra skaldyr flamberes og derefter koges til en intens, smagfuld suppe med grøntsager, vin og fond. Til sidst tilsættes fløde, som giver suppen en lækker cremet smag og konsistens.
Kan man varme Mou suppe op igen?
Det er en myte, at du kun må genopvarme maden én gang. Du må gerne genopvarme gryderetten, suppen eller saucen mere end én gang. Det vigtigste er, at du sørger for at opvarme retten til minimum 75 grader, så eventuelle sygdomsfremkaldende bakterier bliver dræbt.
Kan man spise suppe dagen efter?
Ifølge Mayo Clinic kan kødsupper, herunder suppe med svinekød eller oksekød, opbevares i køleskabet i op til 3 dage. Fiskesupper, såsom øresuppe eller fiskesuppe, kan opbevares i køleskabet i op til 2 dage. Grøntsagssuppe kan opbevares i køleskabet i op til 1 dag.
Kan kød i fryseren blive for gammelt?
»Hvis kød bliver frosset hurtigt ned til minus 18 grader i en lufttæt emballage, kan det holde sig i årevis, uden at det behøver at gå ud over fødevaresikkerheden eller forringe kødets næringsværdi væsentligt.
Kan bouillon blive for gammel?
Bouillonterninger. Har en meget lang holdbarhed på grund af sit høje indhold af salt, og fordi de er relativt tørre. De bliver ikke sundhedsskadelige, men vil på grund af sit indhold af fedt harskne med tiden. Lugt derfor til dem, hvis de er gået over holdbarhedsdatoen.
Kan man putte mel i fryseren?
Mel er et tørt produkt, og frysning vil ikke ændre bageegenskaberne, da der ikke dannes iskrystaller. Glutennetværket dannes først, når vandet tilsættes og under æltningen. Det er glutennetværket, der senere fastholder de luftarter, gær og bagepulver udvikler under hævningen og bagningen.
Er Mou suppe fra Mou?
Kogt ned til en lille historie
Gryderne er siden kun blevet større og produktionsmetoderne mere moderne, men hovedingredienserne i de hjemmelavede supper fra Vera og Sigurd Mou har været de samme, siden de i 1960'erne satte den første gryde over blusset i deres lille slagterbutik i Esbjerg.
Er Mou suppe vegetarisk?
Ingredienser. Mou Sweet Potatosuppe har en dejlig cremet smag og er kogt på en vegetarisk fond. Den vegetariske fond består af klassiske suppeurter, som har kogt i 4 timer, for at få mest muligt smag.
Hvor mange mennesker bor der i Mou?
Mou er en mindre by i det nordøstlige Himmerland med 1.052 indbyggere (2023), beliggende i Mou Sogn 22 km øst for Aalborg og 16 km fra Aalborg Øst. Byen ligger i Region Nordjylland og hører til Aalborg Kommune.
Hvor mange kalorier er der i Mou tomatsuppe?
Mou Økologisk Tomatsuppe indeholder 62 kalorier per 100 gram.
Hvem har Mou suppe på tilbud?
Butikker som REMA 1000, Netto og føtex har ofte gode tilbud på Mou supper.