- Franciska Rosenkilde (Københavns Storkreds).
- Theresa Scavenius (Nordjyllands Storkreds).
- Sascha Faxe (Sjællands Storkreds).
- Helene Liliendahl Brydensholt (Nordsjællands Storkreds).
- Christina Olumeko (Københavns Storkreds).
Hvilken blok er alternativet?
a. i offentliggørelsen af meningsmålinger: Rød blok: Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet og Veganerpartiet. Blå blok: De Konservative, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti, Venstre, Danmarksdemokraterne.
Hvad får man i løn som folketingsmedlem?
Et folketingsmedlem modtager et vederlag på 59.852,83 kr. om måneden (pr. 1. oktober 2022).
Hvor mange mandater har den nye regering?
Regeringen Mette Frederiksen II har været Danmarks regering siden 15. december 2022. Den består af ministre fra Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne, hvorfor den ofte benævnes SVM-regeringen. De har tilsammen 86 mandater bag sig i Folketinget, og er dermed en mindretalsregering.
Hvem er formand for Moderaterne?
Lars Løkke Rasmussen har siden partiets stiftelse været valgt som politisk leder. Anders Schiermer var partisekretær og Jakob Engel-Schmidt var politisk chef frem til november 2022. Siden november 2022 har Kirsten Munch Andersen været partisekretær for Moderaterne og ansvarlig for sekretariatet på Christiansborg.
Alternativet overrasker igen (...og igen!)
Hvor mange procent af stemmerne fik Socialdemokratiet?
Socialdemokratiet er det største parti med 27,5% af stemmerne.
Hvad får Jakob Ellemann i løn?
Ellemann-Jensen har været minister i den siddende regering i under ét år. Derfor modtager han eftervederlag i seks måneder - den kortest mulige periode. Eftervederlaget lyder på 126.016 kr. om måneden - og altså 756.096 kr.
Hvad får Pia Olsen Dyhr i løn?
SF's Pia Olsen Dyhr: 35.596 kr.
Pension som minister: Derudover har hun været minister i cirka 2,5 år. Det sikrer hende en ministerpension på 11.059 kroner om måneden fra pensionsalderen og resten af livet.
Hvad vil det sige at være socialdemokrat?
Socialdemokratiet er et politisk parti i Danmark, der bekender sig til den politiske ideologi demokratisk socialisme, ind i mellem betegnet som socialdemokratisme, der dog ikke er en ideologi. Partiet har 50 mandater i Folketinget og er Folketingets største parti.
Hvad står LA for?
Liberal Alliance (LA) er et dansk liberalt parti med 15 mandater i Folketinget. Nuværende leder er Alex Vanopslagh. Alex Vanopslagh, partileder 2019-nu.
Er Dansk Folkeparti højre eller venstre?
Dansk Folkeparti placerer sig med en indvandringsskeptisk linje til højre på det politiske spektrum, mens partiets værn om dele af velfærdsstaten placerer dem på midten af den fordelingspolitiske dimension. Partiets leder har siden 23. januar 2022 været Morten Messerschmidt.
Hvor mange stemmer fik Jon Stephensen?
Jon Stephensen blev ved folketingsvalget 2022 valgt for Moderaterne i Københavns Storkreds. Han fik 1.550 personlige stemmer, svarende til 4 % af partiets stemmer i storkredsen.
Hvornår kommer den sidste meningsmåling?
Om den seneste meningsmåling. Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 15. april 2024, baserer sig på telefoninterview med 1.001 repræsentativt udvalgte personer 18 år+ og er gennemført i perioden fra d. 8. april 2024 til d. 14. april 2024.
Hvem er politisk ordfører i Socialdemokratiet?
Mette Abildgaard blev udnævnt til politisk ordfører efter folketingsvalget 2019, men gik på barselorlov den 1. august 2020; i barselsperioden var Markus Knuth fungerende politisk ordfører. Messerschmidt er samtidig partiformand. Vermund er samtidig partiformand.
Hvem er Venstres formand?
Efter tabet af regeringsmagten ved folketingsvalget 2019 og efterfølgende intern strid i Venstres ledelse måtte Lars Løkke Rasmussen trække sig som formand, og Jakob Ellemann-Jensen afløste ham i september 2019. Siden januar 2021 har Stephanie Lose været næstformand for partiet. Den 18.
Hvad er Danmarks ældste parti?
De første egentlige partier i Danmark var Det forenede Venstre (stiftet 1870 af venstreorienterede grupperinger med rødder i Bondevennernes Selskab), Højre (stiftet 1881 af Nationale Godsejere, De Nationalliberale og Mellempartiet) og Socialdemokratiet (stiftet i i 1878 som Socialdemokratisk Forbund).
Hvad var det første parti i Danmark?
Historie. Med 1849-grundloven fik Danmark sit første demokratiske parlament, Rigsdagen, der bestod af Folketinget og Landstinget. I starten fandtes der ingen partier, men efterhånden begyndte folketingsmedlemmer med de samme holdninger at danne klubber, hvor de mødtes og diskuterede.