- Folkepension.
- Førtidspension.
- Arbejdsløshedsdagpenge.
- Sygedagpenge.
- Kontanthjælp.
- Revalidering.
- Børnebidrag.
- Børne- og ungeydelse (børnechecken)
Hvilke ydelser findes der?
Blandt de mest kendte offentlige forsørgelsesydelser i Danmark er kontanthjælp, dagpenge, sygedagpenge, førtidspension og folkepension. Disse ydelser er alle med til at sikre, at borgere, der ikke kan forsørge sig selv gennem arbejde, enten på grund af arbejdsløshed, sygdom eller alder, har en indkomst at leve af.
Hvilke ydelser kan man få i Danmark?
- SU.
- Dagpenge (arbejdsløshedsdagpenge, sygedagpenge og barselsdagpenge)
- Pension (førtidspension og folkepension)
- Boligstøtte givet efter lov om individuel boligstøtte.
- Økonomisk støtte til arbejdsgiveren ved ansættelse i løntilskudsjob eller fleksjob. ...
- Friplads til børn i børneinstitution.
Hvad kan man få enkeltydelse til?
- sygebehandling og medicin og lign.
- tandbehandling.
- flytning, boligindskud m.m.
- samvær med børn.
- andet – men nødvendige engangsudgifter.
Hvad gør man hvis man ikke har nogen penge?
Er du i en vanskelig økonomisk situation, kan du søge kommunen om økonomisk tilskud til en række udgifter (hjælp i særlige tilfælde). Du kan fx søge om hjælp til: rimeligt begrundede enkeltudgifter, der er uforudsigelige, hvis du har været ude for ændringer i dine forhold.
Top 4 Benefits Employees Value Most | AIHR Learning Bite
Hvor kan man søge om penge?
Søg om økonomisk tilskud
Du kan søge kommunen om økonomisk tilskud til en række udgifter, hvis du står i en vanskelig økonomisk situation. Du kan bruge kommunens ansøgningsskema og vedlægge relevant dokumentation.
Hvad er engangshjælp?
Engangshjælp er til dig, som er bevilget selvforsørgelses- og hjemrejseydelse, overgangsydelse, uddannelses- eller kontanthjælp, men ikke kan forsørge dig selv og din familie, indtil du får udbetalt selvforsørgelses- og hjemrejseydelse, overgangsydelse, uddannelses- eller kontanthjælp første gang.
Hvad er en engangsydelse?
En enkeltydelse er en særlig økonomisk engangsydelse, som du kan søge til uforudsete, men nødvendige ekstraudgifter. For at opnå denne hjælp er det en betingelse, at du har været udsat for en social begivenhed og ikke selv har mulighed for at betale udgiften.
Hvad kan man få af økonomisk hjælp?
- Enkeltudgifter.
- Midlertidig huslejehjælp.
- Sygebehandling m.v., herunder tandpleje.
- Særlig hjælp vedrørende børn.
- Flytning.
Hvad er gratis ydelser?
Offentlige serviceydelser, man ikke skal betale for, men som i stedet finansieres over skatter og afgifter mv. Eksempler på gratisydelser er lægebehandling, sygehusophold og biblioteksudlån. I modsætning til brugerbetaling.
Kan man få hjælp til elregning?
Du kan søge om hjælp hos din kommune til uforudsete enkeltudgifter til varme eller elektricitet, som du ikke selv har penge til at betale. Hjælp til rimeligt begrundede enkeltudgifter forudsætter, at du har været ude for ændringer i dine forhold som f. eks. sygdom, arbejdsløshed eller samlivsophør/skilsmisse.
Hvilke ydelser giver staten?
- Boligstøtte. Boligstøtte er en offentlig ydelse, der bliver administreret af Udbetaling Danmark. ...
- Folkepension. ...
- Førtidspension. ...
- Barselsdagpenge. ...
- Familieydelser. ...
- Begravelseshjælp. ...
- Delpension. ...
- Efterlevelseshjælp.
Hvad er en ydelser?
En ydelse er en service eller et beløb som man giver eller modtager fx som betaling for en modydelse. Ydelse har flere forskellige betydninger, men det henviser bl. a. til en service, en virksomhed leverer for en betaling.
Hvad kan sociale ydelser være?
Dagpenge (arbejdsløshedsdagpenge, sygedagpenge og barselsdagpenge) Pension (førtidspension og folkepension) Boligstøtte givet efter lov om individuel boligstøtte. Økonomisk støtte til arbejdsgiveren ved ansættelse i løntilskudsjob eller fleksjob.
Hvilke sociale ydelser kan man få når man går på pension?
- Personligt tillæg. Hvis du er særligt vanskeligt stillet økonomisk, kan du søge om et personligt tillæg. ...
- Personlig tillægsprocent. ...
- Ældrecheck. ...
- Licens/mediecheck. ...
- Boligydelse. ...
- Varmetillæg. ...
- Helbredstillæg.
Kan jeg få paragraf 34?
Der kan ydes støtte til personer, som har været ude for en ændring af deres forhold, og som er særligt vanskeligt stillede på grund af høje boligudgifter eller stor forsørgerbyrde.
Kan man søge enkeltydelse til depositum?
Skal du søge om en enkeltydelse til depositum, så skal du ansøge i den kommune hvor boligen ligger. Vær opmærksom på, at du skal ansøge i den kommune hvor boligen ligger.
Hvornår kan man søge en enkeltydelse?
Betingelser for opnåelse af enkeltydelse
Der skal være tale om, at du har vært udsat for store ændringer i dine forhold, en såkaldt social begivenhed, fx sygemelding, kommet på kontanthjælp eller lignende. Er du tidligere lønmodtager og kommet på kontanthjælp, opfylder du dette krav.
Hvad kan kommunen hjælpe med?
Kommunen kan i særlige tilfælde yde hjælp til udsatte borgere, som ikke selv kan betale for visse udgifter. Det kan fx være hjælp til enkeltudgifter, medicin, syge- og tandbehandling, midlertidig huslejeudgifter til udsættelsestruede lejere og flytning.
Hvilke psykiske sygdomme giver forhøjet kontanthjælp?
Tillægget er tiltænkt unge med de psykiske lidelser, som er nærmere angivet i bilag 1 til folketingsbeslutningen. Der er tale om skizofreni, skizotypisk sindslidelse, vedvarende psykotiske tilstande, korterevarende psykotiske tilstande, skizoaffektiv lidelse og uspecificerede ikke-organisk betingede psykoser.
Hvordan søger man engangsydelse?
Hvordan søger du? Du skal ansøge hos kommunen og kan gøre det ved at kontakte kommunen eller via selvbetjeningsløsningen på borger.dk. Her kan du sende din ansøgning elektronisk. I vejledningen vil du også kunne læse, hvad du skal oplyse og vedlægge dokumentation for.
Kan kommunen hjælpe med tandlægeregning?
Hvis du modtager ydelser svarende til uddannelseshjælps- eller kontanthjælpsniveau, kan du søge om tilskud til tandpleje efter udførelsen.