Barbera-druen er mindre gammel end andre druesorter, der dyrkes i Piemonte, såsom Moscati, Grignolino og Nebbiolo. De første sikre skriftlige optegnelser går tilbage til slutningen af det 18. århundrede, selv om det er sandsynligt, at den grisa eller grisola, som Pier de Crescenzi beskrev i 1495, faktisk var Barbera.
Hvad er Barbera vin?
Det er en alsidig og produktiv drue, der giver vine med en dybrød farve, et lavt tannin indhold, relativt lav alkoholstyrke, god frugt smag med et udtalt niveau af naturlig syre - som giver den sit karakteriske præg. Den har noter af frugt, rosin, blomme og mørke kirsebær.
Hvilken drue er Barolo lavet på?
Barolo er udelukkende lavet på druen Nebbiolo og er kendt som ”kongernes vin”. Det er også den italienske rødvin, der minder mest om de røde Bourgogne-vine, når det kommer til elegance. Der er her tale om en tanninrig, majestætisk og elegant rødvin med en lys kerne af frugt.
Hvilken drue er Zinfandel lavet på?
Zinfandel er en druesort, der primært dyrkes i Californien. En DNA-test har fastslået, at Zinfandel og Primitivo, der især dyrkes i Puglia i Italien, er én og samme drue. Den er ligeledes identisk med den kroatiske druesort Crljenak Kaštelanski.
Hvilke druer er der i Amarone?
Såvel Amarone som Recioto laves på især Corvina-druen, men gerne i et blend med Corvinone, Rondinella eller Molinara. Loven siger, at der skal bruges Corvina og Rondinella, mens de andre er valgfrie. Efter gæring og filtrering lagres vinen på store eller små fade alt efter producent.
Piemonte druer - Alt om Nebbiolo, Barbera, Barolo og Barbaresco fra Piemonte, Italien
Hvad er bedst Ripasso eller Amarone?
Amarone er helt klart i den mere intense ende, hvor der er masser af sødme, kraft men også bitterhed, som kommer fra skallerne, efter de er udtørret. Noterne er naturligvis meget varierende. Ripasso er mere frisk, let og frugtig, men igen kan det variere utrolig meget, så det er blot i “store penselstrøg”.
Hvilke druer er rosé lavet af?
Rosé er ikke en bestemt type drue - det er simpelthen en genre af vin, som rød- og hvidvin. Selvom den produceres på samme måde som andre røde vine, er tiden, den gærer med drueskind, kortere. Det er denne kortere tid med drueskindet, der giver rosé sin karakteristiske lyserøde farve.
Hvilken drue er Valpolicella?
Valpolicella er en vinregion i Verona-provinsen, som er en del af Veneto-området, og ligger øst for Garda-søen. Røde vine med navnet Valpolicella, er oftest lavet på druesorterne Corvina, Rondinella og Molinara.
Hvilken drue er pinot grigio?
Den går under navnet pinot grigio i Italien, grauburgunder i Tyskland og malvoisie i Schweiz. Denne syre-fattige drue har duftnoter af grapefrugt, ananas, æble, kvæde, lindetræ, honning, safran og smør. Druen er mest udbredt i Alsace i Frankrig, Italien og i Tyskland.
Hvad hedder Zinfandel i Italien?
Primitivo og Zinfandel er én og samme drue. Det første navn bruges i Syditalien, det andet i Californien. Navnet Primitivo kommer af, at druen modner meget tidligt: Primo = første. Italienske udvandrere tog den med til Californien, og som Zinfandel optræder den her som en ren kamæleon.
Er Lambrusco en drue?
Lambrusco er en mousserene rødvin, det er også navnet på den blå drue der dækker over ca. 60 undersorter. Disse mere eller mindre forskellige sorter der samtidig dyrkes forskellige områder har skabt en bred palette af Lambruscovine. De fremstilles i forskellige sødmegrader fra Secco, Semi-Secco, Amabile til Dolce.
Er Barbaresco en drue?
Barbaresco laves på samme druesort som Barolo, nemlig 100% Nebbiolo. Der er derfor naturlige ligheder. Men der er ikke tale om en lille og mindre intens Barolo, som mange fejlagtigt tror. Barbaresco er en lettere udgave af Barolo, med mindre struktur, men med mere elegance.
Hvilken drue er Grauburgunder?
Grauburgunder eller som de kalder den i Frankrig: Pinot Gris, er egentlig en degenereret Pinot Noir. Står man i marken, så kan man nemt lokkes til at tro, at man står foran en Pinot Noir, idet bladformen på de to planter er ens. Druens skind er mørkt, men ikke mørkt nok til at kunne skabe andet end en lys rosé.
Hvad betyder Barbera?
Druen Barbera er en af de røde druesorter, der er plantet mest af i Italien. Konsekvensen heraf har været, at produktionen af Barberavine er høj, og udbyttet har desværre ofte været vine uden karakter. Sådan er det langt fra med Barberavine fra Piemonte og Californien.
Hvad betyder Nebbiolo?
Nebbiolo, rødvinsdrue fra Italien, hvor den især dyrkes på kalkholdige jorder ved Barbaresco og Barolo i Piemonte. Druen giver kraftige, holdbare og garvesyrerige vine med duft af tjære og roser. Den er også kendt som spanna. Se også barbaresco og barolo.
Hvad kendetegner Barbera d Asti?
Barbera d'Asti Superiore DOCG er rubinrød med tendens til granatrød efter lagring. Duften er intens og karakteristisk med tendens til at blive mere æterisk med alderen. Smagen er tør og bliver mere fyldig med alderen samtidig med at vinen bliver mere fyldig, harmonisk og behagelig.
Hvad hedder Pinot Noir i Italien?
I det meste af verden kaldes den “Pinot Noir”, mens den i Italien kendes under navnet “Pinot Nero” og “Spätburgunder” i Tyskland.
Er spätburgunder og Pinot Noir det samme?
Pinot Noir er ikke kuldskær
I Europa kendes druen bedst fra sit fødested i Bourgogne, i Tyskland, hvor den kendes under navnet Spätburgunder og i den nordlige del af Italien, hvor den også kendes som Pinot Nero. Men det er også en af de vigtigste druer i Champagne og Alsace.
Hvad er forskellen på Pinot Gris og Riesling?
Pinot Gris adskiller sig fra en række andre hvidvinsdruer som Riesling og Sauvignon Blanc, da den med sit lave syreindhold er et bedre match til de lidt sødere skaldyr og fjerkræ end til fisk. En stor og fyldig Pinot Gris passer fantastisk sammen med lyst kød og kan også være et forrygende match til kalvekød.
Er Riesling en drue?
Riesling er Tysklands store ædle druesort og er druen bag nogle af verdens fornemmeste vine. Riesling-vine kendes for deres store elegance og deres aromatiske og stålsatte karakter. Den afbalancerer flot mellem sødme og frisk frugtsyre.
Hvad kendetegner en Amarone?
Som rødvin er Amarone kendetegnet ved typisk at være kraftige, fyldige og modne vine med en forholdsvis høj alkoholprocent – normalt mellem 14-17%.
Hvorfor hedder det Amarone?
Hvorfor hedder det Amarone? Navnet 'Amarone' kommer fra det italienske ord for 'bitter', nemlig "amaro". Det benyttes for at adskille den søde dessertvin Recioto della Valpolicella, som laves på samme druer.
Hvilke druer bruges i Bordeaux?
De vigtigste druer er Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot. Vigtigste hvide druer er Sémillon, Sauvignon og Muscadelle. Det er det største område for kvalitetsvin i verden med ca. 115.000 hektar, der årligt leverer op mod 700 millioner flasker vin.
Hvilke druer i Bourgogne?
De mest udbredte druer i Bourgogne
Der kan nævnes Gamay, Pinot Gris, Pinot Blanc, César m. fl. Her er det blot de tre mest udbredte druer, der er beskrevet. De udgør ikke mindre end 97% af de beplantede arealer med 51% Chardonnay, 40% Pinot Noir og 6% Aligoté.
Er rose en blanding af rødvin og hvidvin?
Mange tror at rosé vin bliver produceret ved at blande rødvin og hvidvin, dette er ikke korrekt. Rosé får heller ikke sin unikke lyserøde farve fra farvestoffer under fremstillingen. Farven i rosé stammer fra de forskellige druer der bliver brugt i produktionen, nemlig typisk blå eller grønne druer.