Hvor lang tid tager det at få aktindsigt?

En anmodning om aktindsigt skal færdigbehandles inden 7 arbejdsdage efter modtagelsen, medmindre dette på grund af f. eks. sagens omfang eller kompleksitet undtagelsesvis ikke er muligt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Hvor hurtigt kan man få aktindsigt?

Myndigheden afgør så hurtigt som muligt, om din anmodning om aktindsigt kan imødekommes. Myndigheden skal færdigbehandle din anmodning om aktindsigt inden syv arbejdsdage efter modtagelsen, medmindre dette på grund af fx sagens omfang eller kompleksitet undtagelsesvis ikke er muligt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvornår skal man have svar på aktindsigt?

En aktindsigtsanmodning skal som hovedregel afgøres snarest og senest 7 arbejdsdage efter modtagelsen, jf. offentlighedslovens § 36, stk. 2 og 3. Aktindsigtssager skal derfor behandles og afgøres så hurtigt som muligt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aktindsigtshaandbogen.dk

Kan man blive nægtet aktindsigt?

En myndighed kan give afslag på en anmodning om aktindsigt, hvis myndigheden mener, at anmodningen tjener et retsstridigt formål, eller hvis anmodningen har et chikanøst formål. Det står i offentlighedslovens § 9, stk. 2, nr. 2.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Hvor hurtigt skal en kommune svare?

Parten bør under alle omstændigheder – hvor der ikke er fastsat særlige svarfrister – have et svar fra myndigheden inden 1 måned efter, at sagen er modtaget. Det fremgår af Justitsministeriets cirkulæreskrivelse nr. 73 af 4.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Forvaltningsret: Aktindsigt efter offentlighedsloven



Hvor lang tid har kommunen til at behandle en sag?

Så vidt muligt inden for 8 uger. Ankestyrelsen skal så vidt muligt træffe afgørelse inden 8 uger efter, at klagen er modtaget. Hvis fristen ikke kan overholdes i en konkret sag, skal sagens parter have skriftligt besked om, hvornår de kan forvente en afgørelse. Det fremgår af retssikkerhedsbekendtgørelsen § 17, stk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Kan man få afslag på aktindsigt?

Under visse betingelser kan en myndighed dog efter offentlighedsloven helt afslå at behandle en ressourcetung aktindsigtsanmodning og altså meddele afslag på aktindsigt, uden at myndigheden først har undersøgt, om det ønskede materiale kan udleveres eller skal undtages fra aktindsigt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Kan man bede om løbende aktindsigt?

Efter offentlighedslovens § 4, stk. 1, 2. punktum, kan en forvaltningsmyndighed give aktindsigt i videre omfang, medmindre andet følger af reglerne om tavshedspligt. Inden for rammerne af denne bestemmelse vil en myndighed også kunne give løbende aktindsigt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Hvad er ikke omfattet af aktindsigt?

Dens virksomhed Retten til aktindsigt omfatter ikke rent private dokumenter, dokumenter som modtages til opbevaring eller til rent teknisk bearbejdning samt dokumenter som er sendt til myndigheden ved en åbenbar fejltagelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aktindsigtshaandbogen.dk

Hvad skal en anmodning om aktindsigt indeholde?

Identifikationskravet indebærer, at anmodningen om aktindsigt dels skal indeholde de oplysninger, som er nødvendige for, at myndigheden kan identificere den sag eller de dokumenter, der ønskes aktindsigt i, dels at aktindsigtsanmodningen angiver et tema.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aktindsigtshaandbogen.dk

Hvad er retten til aktindsigt?

Aktindsigt betyder bl. a., at man i både straffesager og civile sager har mulighed for at gennemse en doms konklusion, hvis man anmoder om det. Det skal man gøre ved at henvende sig til retten inden en uge efter, at dommen er afsagt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvad skal et afslag på aktindsigt indeholde?

Hvis du afslår en anmodning om aktindsigt helt eller delvist, skal begrundelsen fremgå af afgørelsen. Begrundelsen skal indeholde en kort beskrivelse af sagen, vurderingen og henvisning til de relevante bestemmelser i lovgivningen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på horten.dk

Hvor lang tid tager en sag i Ankestyrelsen?

Ankestyrelsen har en sagsbehandlingstid på 6 til 8 måneder alt efter, hvilken sagstype der er tale om. Ankestyrelsen behandler cirka 13.000 arbejdsskadesager om året. Vores sagsbehandlingstid er omkring 8 måneder i de fleste af sagerne. Der er dog visse sager, vi forsøger at afslutte, inden der er gået 6 måneder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Hvad er forskellen på aktindsigt og indsigt?

Forskelle på indsigt og aktindsigt / egenacces

Man kan sige, at aktindsigt kan bruges til at give indblik i kommunens sager og dokumenter generelt, mens indsigt og egenacces kan bruges til at få indblik i, hvilke oplysninger kommunen har om dig. Læs mere om aktindsigt og egenacces.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på gladsaxe.dk

Hvad indebærer aktindsigt?

Partsaktindsigten omfatter som udgangspunkt alle dokumenter, der vedrører sagen, jf. forvaltningslovens § 9, stk. 2, nr. 1, og indførelser i journaler, registre og andre fortegnelser vedrørende den pågældende sags dokumenter, jf.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på pav.medst.dk

Hvor klager man over aktindsigt?

Klage over aktindsigtsafgørelser efter reglerne i offentlighedsloven og miljøoplysningsloven: Denne afgørelse kan påklages til [indsæt kompetent klagemyndighed, f. eks. Planklagenævnet].

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på naevneneshus.dk

Kan man få aktindsigt i straffesager?

I straffesager gælder retten til aktindsigt først, når sagen er endeligt afsluttet. ” Retsplejelovens § 41 d angår aktindsigt for andre end straffesagens parter i de tilfælde, der ikke er omfattet af de generelle regler i §§ 41 a-41 c.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Kan man søge aktindsigt hos politiet?

Indsigt i egne oplysninger

Hvis du ønsker at få indsigt i, om politiet behandler oplysninger om dig, skal du rette henvendelse til den enkelte politikreds eller Rigspolitiets Databeskyttelsesenhed.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politi.dk

Hvad må en sagsbehandler ikke?

a., at sagsbehandlere har pligt til at inddrage alle saglige hensyn i sagen, og at de ikke må inddrage oplysninger, som ikke har relevans for sagsforløbet. F. eks. må sagsbehandleren IKKE inddrage sine personlige holdninger eller tage usaglige hensyn, når forvaltningen udøver skøn ved behandlingen af en sag.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på livoverlov.nu

Hvor lang tid tager det at få svar fra kommunen?

Hjemviste sager, og hvis du vil klage

til, at en sag hjemvises, kan for eksempel være, at der mangler oplysninger, eller at der er sket alvorlige sagsbehandlingsfejl. Hjemviste sager har normalt været behandlet, og afgørelsen kan derfor som udgangspunkt behandles indenfor 4 uger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på roskilde.dk

Hvornår er en sag akut?

Ved mistanke om at et barn eller ung har været udsat for vanrøgt (omsorgssvigt), vold og trusler mod barnet, eller den unge, eller mod andre medlemmer af husstanden, eller seksuelle overgreb mod barnet eller den unge, betragtes sagen som akut.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sermersooq.gl

Kan kommunen komme uanmeldt?

UANMELDTE BESØG Kommunen må ikke komme på uanmeldt besøg, med- mindre det er umuligt at tilvejebringe de nødvendige oplysninger på anden måde. Hvis kommunen und- tagelsesvist besøger dig uanmeldt, skal kommunen oplyse dig om, at kommunen ikke har ret til at foretage kontrolbesøg i din bolig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ft.dk

Kan jeg se min sag hos kommunen?

For borgeren er Min Sag tilgængelig via borger.dk og kommunens hjemmeside - og såfremt kommunen tilvælger 3. partsmodulet, anvendes kommunens hjemmeside også til 3. parter, og her kontrolleres for samtykke. I begge tilfælde logges der på med NemID, hvilket resulterer i en individuel sikret adgang.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dataproces.dk