Pinot noir druen danner basis for de berømte, elegante, komplekse - og nogle af verdens dyreste, rødvine fra Bourgogne. I Tyskland går pinot noir under navnet spätburgunder, i Østrig som blauburgunder og i Italien som pinot nero.
Er Spatburgunder og Pinot Noir det samme?
Pinot Noir er ikke kuldskær
I Europa kendes druen bedst fra sit fødested i Bourgogne, i Tyskland, hvor den kendes under navnet Spätburgunder og i den nordlige del af Italien, hvor den også kendes som Pinot Nero. Men det er også en af de vigtigste druer i Champagne og Alsace.
Hvad betyder Spatburgunder?
Det tyske navn for druen, spätburgunder, kommer af ordene ”sent” (spät) og modnede pinot-druer (burgunder). Druesorten er følsom over for klima og jordbund og har brug for en vis varme for at trives, og samtidig befinder den sig godt i kalkholdig jord. Som navnet antyder er det en druesort, der modner sent (spät).
Hvad hedder Pinot Noir på tysk?
Spätburgunder - den tyske Pinot Noir
Faktisk er Tyskland verdens tredjestørste producent af Pinot Noir - som tyskerne altså kalder Spätburgunder.
Er Pinot Nero det samme som Pinot Noir?
Ja, i Italien laver man også Pinot Noir, men de kalder den for Pinot Nero.
GREAT German PINOTS – Master of Wine tastes Spätburgunder
Hvad hedder Pinot Noir i Italien?
I det meste af verden kaldes den “Pinot Noir”, mens den i Italien kendes under navnet “Pinot Nero” og “Spätburgunder” i Tyskland.
Hvilken drue minder om Pinot Noir?
Pinot Noir stammer oprindeligt fra Frankrig, men dyrkes i en lang række lande fx USA og Tyskland – i Tyskland hedder Pinot Noir, Spätburgunder. Og er du på udkig efter en vin som minder om Pinot Noir, så kunne et forslag være vin lavet på druen Cinsault.
Hvilken drue er Pomerol?
De populære Pomerol-vine indeholder kendte druer som Carbernet Franc og Merlot. Druen Carbernet Franc giver vinen kompleksitet, mens Merlot druen giver runde, generøse og alkoholrige rødvine.
Hvad smager Pinot Noir af?
Vinene på pinot noir er i den lette ende med mild tannin og og en lys rubinrød farve. Den har typisk noter af kirsebær, jordbær, hindbær, violer, vildt og skovbær, der med tiden udvikler sig mere animalsk til noget der kan minde om stald.
Hvad er forskellen på weissburgunder og Grauburgunder?
Weissburgunder er en let og elegant sommervin med en velintegreret syre, som er ideel at drikke sammen med mad. Weissburgunder-vine har en mindre udtalt bouquet, men til gengæld mere syre end Grauburgunder (Pinot Gris), hvorfra druen muterede. Den dufter og smager af citrusfrugter, pærer, meloner og nødder.
Kan man drikke Pinot Noir til and?
Et rigtig godt bud på en lidt anderledes vin til julemaden, kunne være Pinot Noir - især hvis du vælger en oversøisk fra for eksempel Chile eller Californien, så får du en god struktur og fylde og en hel masse frugt, perfekt til and og flæskesteg.
Hvad betyder burgunder?
Burgunder, 1 historisk en person, der tilhører den germanske folkestamme burgunderne. 2 bourgognevin; se bourgogne.
Hvilken drue er Valpolicella?
Valpolicella er en vinregion i Verona-provinsen, som er en del af Veneto-området, og ligger øst for Garda-søen. Røde vine med navnet Valpolicella, er oftest lavet på druesorterne Corvina, Rondinella og Molinara.
Hvad betyder Nebbiolo?
Nebbiolo, rødvinsdrue fra Italien, hvor den især dyrkes på kalkholdige jorder ved Barbaresco og Barolo i Piemonte. Druen giver kraftige, holdbare og garvesyrerige vine med duft af tjære og roser. Den er også kendt som spanna. Se også barbaresco og barolo.
Hvad betyder pinot gris?
Pinot Gris er en udbredt drue, som er plantet mange steder i verden. Druesorten har forskellige navne afhængigt af, hvilket land den er dyrket i. Det er dog det franske og italienske navn, som er mest udbredt. Pinot Gris er navnet på druen i Frankrig, og på italiensk bliver druen kaldt Pinot Grigio.
Hvad er forskellen på Chablis og Chardonnay?
Hvad er forskellen på Chablis og Chardonnay hvidvin? Forskellen på Chablis og Chardonnay hvidvin er, at Chablis by ligger nordligere og køligere. Det betyder, at man i teorien vil få vine, der er lidt grønnere og slankere i deres udtryk samt har en lidt lavere alkoholprocent. Herudover får Chablis sjældent fad.
Er Riesling altid tysk?
Riesling er en meget gammel druesort, der dyrkes næsten over alt i verden, men den har sin oprindelse i Tyskland, og kan skabe store og elegante, tørre vine.
Hvad er forskellen på Chardonnay og Sauvignon Blanc?
Den helt basale forskel på Sauvignon Blanc og Chardonnay er druetypen. Hvor Chardonnaydruen er en ikke-aromatisk drue, er Sauvignon Blanc derimod en aromatisk drue. En aromatisk drue er en drue, som i sig selv har en masse klassiske kendetegn og karakteristika.
Hvilken drue er Chateauneuf du Pape?
Den mest kendte mark (lieu-dit) i Châteauneuf-du-Pape er uden tvivl La Crau. Af de 18 tilladte druesorter er de mest kendte uden tvivl Grenache, Syrah, Mourvèdre og Cinsault. Grenache er den klart mest benyttede druesort efterfulgt af Syrah og Mourvèdre.
Hvilken drue er Zinfandel lavet på?
Zinfandel er en druesort, der primært dyrkes i Californien. En DNA-test har fastslået, at Zinfandel og Primitivo, der især dyrkes i Puglia i Italien, er én og samme drue. Den er ligeledes identisk med den kroatiske druesort Crljenak Kaštelanski.
Hvilken drue er Ripasso lavet på?
Druesorterne i en Ripasso er typisk en blanding af Corvina, Corvinone og Rondinella.
Hvilken drue er Barbera?
Barbera-druen er mindre gammel end andre druesorter, der dyrkes i Piemonte, såsom Moscati, Grignolino og Nebbiolo. De første sikre skriftlige optegnelser går tilbage til slutningen af det 18. århundrede, selv om det er sandsynligt, at den grisa eller grisola, som Pier de Crescenzi beskrev i 1495, faktisk var Barbera.
Hvilken vin er mest populær i Danmark?
Hvad angår druer til rødvine indtager merlot andenpladsen, mens pinot noir er nummer tre. Listen over druesorter til hvidvine toppes altså af riesling og har henholdsvis chardonnay og pinot gris på de følgende pladser.
Hvilken drue er pinot grigio?
Den går under navnet pinot grigio i Italien, grauburgunder i Tyskland og malvoisie i Schweiz. Denne syre-fattige drue har duftnoter af grapefrugt, ananas, æble, kvæde, lindetræ, honning, safran og smør. Druen er mest udbredt i Alsace i Frankrig, Italien og i Tyskland.