- Bordeaux.
- Cabernet Sauvignon.
- Malbec.
- Merlot.
- Syrah.
- Tempranillo.
Hvad skal man drikke til oksemørbrad?
Selvom rødvin traditionelt er det foretrukne valg til oksemørbrad, kan en fyldig og kompleks hvidvin som en Chardonnay også være et interessant valg, især hvis retten serveres med en cremet sauce eller lette tilbehør.
Hvilken vin passer til mørbrad?
Derfor er en klassisk Bordeaux-vin et rigtig godt valg som ledsager til disse retter. Hvis mørbraden er marineret, krydret og/eller grillet er det nødvendigt med en kraftigere vin, og dette kunne eksempelvis være en californisk Zinfandel eller italiensk Primitivo.
Hvad drikker man til mørbrad?
Hvis du ikke ændrer ret meget på svinemørbradens grundsmag, bør du finde en let rødvin eller en fyldig hvidvin. Det magre kød kan risikere at blive tørt, og derfor bør vinen være let og frugtpræget, så den ikke overdøver kødet. Det kan være en Pinot Noir eller en Ripasso.
Hvilken rødvin til oksekød?
Rødvin passer perfekt med oksekød på grund af samspillet mellem garvesyren (tanninen) i vinen og proteinerne i kødet. Den kraftige oksekødssmag kalder på en vin, der også er kraftig i struktur og fylde. Gode eksempler på vine til oksekød er Cabernet Sauvignon, Shiraz, Malbec og Bordeaux.
Bestemmer rettens kød eller tilbehør vinen?
Hvilken rødvin til roastbeef?
Roastbeef er et magert stykke kød, og det er godt at have in mente, når du er på udkig efter vin til retten. Du bør vælge en ikke at for kraftig vin, så vinen ikke overdøver smagsindtrykket fra kødet. En fransk Bordeaux-vin er et godt og klassisk valg.
Hvilken vin til bøffer?
Et magert stykke kød matches bedst med rødvine, der ikke er alt for kraftige (fx Pinot Noir eller Beaujolais), mens kød med fedtmarmorering har brug for flere tanniner og mere syre for at rense munden for fedtet. Bordeaux, Barolo og – generel set – fadlagrede rødvine passer bedst her.
Hvad skal temperaturen være på en mørbrad?
Nedenfor kan du se en oversigt over, hvilken kernetemperatur oksemørbraden bør have, afhængig af hvordan du ønsker at tilberede kødet: Rød/rosa: Steg kødet ved 50-53 grader. Medium: Steg kødet ved 54-57 grader. Gennemstegt: Steg kødet ved 58-62 grader.
Hvad drikker man til kalvemørbrad?
En lys og frugtagtig rødvin som en frisk Pinot Noir eller en ung Merlot er ofte et godt valg til at ledsage kalvekød. For dem der foretrækker hvidvin, er en let og mineralsk Chardonnay eller en frisk Sauvignon Blanc ideel til at ledsage kalvekød.
Hvilket kød er mørbrad?
Mørbraden er en muskel, som sidder inde i grisen. Det er et mørt stykke kød, da grisen ikke bruger musklen så ofte. En svinemørbrad kan både serveres hel som en steg og skæres ud i bøffer.
Hvad drikker man til røget mørbrad?
Til røget kød anbefaler vi at kigge mod de krydrede rødvine, der har tilpas vægt og syre til at kunne klare de fede elementerpå tallerkenen. Gode eksempler på disse vine er Cabernet Sauvignon, Nebbiolo eller Syrah. Foretrækker du hvidvin, kan du gå efter en fyldig Viognier eller en fadpræget Aligoté.
Hvad betyder mørbrad?
Mørbrad, den noget langstrakte muskel som sidder på under/indersiden af rygmuskulaturen i niveau med lændehvirvlerne hos slagtedyr og vildt. Kødet er særlig skært og mørt, men af mild smag.
Hvad drikker man til svineskank?
Svineskank skal langtidssteges og er en lækker ret en råkold søndag, hvor regnen vælter ind på ruden. Specielt hvis du spiser den sammen med en god øl eller godt glas vin.
Er oksefilet og oksemørbrad det samme?
Mørbraden er den suverænt møreste udskæring på dyret, men har til gengæld lidt mindre smag end f. eks. oksefileten. Den indeholder næsten ingen bindevæv og fedt, hvorfor den skal tilberedes nænsomt.
Kan man skære bøffer af oksemørbrad?
Oksemørbradbøffer. Oksemørbradbøffer er udskæringer fra en oksemørbrad. Man kan vælge at tilberede en hel oksemørbrad i ovnen, men man kan også skære den ud i bøffer og tilberede sine oksemørbradbøffer på panden.
Er oksemørbrad sundt?
Proteinindholdet i Oksemørbrad er 20 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Hvilken hvidvin til oksemørbrad?
De Tempranillo-baserede vine fra Ribera del Duero er altid et godt valg, når du skal have oksemørbrad. Ribera del Duero-vinene er kendt for deres mørke frugtnoter som blommer og sorte kirsebær samt delikate krydderier fra den ofte lange fadlagring.
Hvad er forskellen på kalvemørbrad og oksemørbrad?
Hvad er forskellen på okse og kalv? En tommelfingerregel er, at du er mere sikker på at få et mørt produkt, når du køber kalvekød. Kalvekød er på grund af dyrets kortere levealder mere magert og med mindre fedtmarmorering end oksekød.
Hvilken rødvin til kalvekød?
Søger du efter den perfekte rødvin er det bedst at gå efter lettere og elegante varianter. Et glimrende valg vil være en tysk, fransk eller amerikansk Pinot Noir. En elegant fransk Beaujolais, en italiensk Barbera D'Alba eller en urtet Mencia ville også fungerer glimrende.
Kan man stege oksemørbrad i forvejen?
Kan jeg forberede noget på forhånd? Ja, du kan sådan set godt stege den på forhånd og så blot lægge den i et fad. Så skal den blot i ovnen og have en kernetemperatur på 57-58 grader. Det er i hvert fald dejlig nemt, hvis man nu eksempelvis skal have gæster, så den blot skal sættes i ovnen.
Hvor meget oksemørbrad til 4 personer?
smørret og gnid presset hvidløg og krydderier direkte på mørbraden, eller nøjes med at gnid med salt og peber og steg. Beregn 200-250 gram oksemørbrad pr. person.
Hvornår er mørbrad færdig?
Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 62-65 grader, så er mørbraden færdig. Ved en centrumtemperatur på 62 grader er kødet rosa. Ved en centrumtemperatur på 65 grader er kødet svagt rosa. Ved en centrumtemperatur på 68-70 grader er kødet gennemstegt.
Hvilken vin passer til svinemørbrad?
Vin til svinemørbrad
Svinemørbrad kan godt være tørt – derfor skal vinen gerne være mindre tør, da det ellers hurtigt kan blive tørt-på-tørt – den må heller ikke være for kraftig. Her vil en god ledsager være en flaske Pinot Noir fra Bourgogne, hvis frugtagtige fylde og modenhed går godt til svinekød.
Hvilken vin er mest populær?
1. Cabernet Sauvignon: Med hele 288.781 hektarer, dækker den røde Cabernet Sauvignon over det største samlede landområde verdenen over. Druen er af Fransk oprindelse, populært dyrket i Bordeaux og i dag yderst verdenskendt.
Hvad drikker man til ribeye?
Kraftigt-smagende udskæringer som Ribeye (entrecôte) og New York strip parres bedst med kraftigere vine, der både har betragteligt tannin, samt syre. Vine laver på druerne Syrah, Cabernet Sauvignon, Sangiovese og Nebbiolo.