Grisekød er den mest populære kødtype hos danskerne – næsten 1/3 fik grisekød til aftensmad. Dernæst følger oksekød, som blev spist af hver fjerde og kylling, som blev spist af hver femte. Forbrugerne beskriver først og fremmest deres aftensmad som god smag, hjemmelavet, mættende og nem/hurtig at tilberede.
Hvad bliver der spist mest af i Danmark?
Top-tre med og uden kød og som færdigret
Når danskerne spiser vegetarisk, altså retter uden kød og fisk, indtager rugbrød med pålæg førstepladsen over de mest populære retter. Salat, koldskål og pastaretter er at finde i toppen af listen, når vi zoomer ind på måltiderne uden kød og fisk.
Hvor meget kød bliver der spist i Danmark?
Danskerne forbruger 95,2 kg kød om året i gennemsnit. Vi er blandt dem i verden, der spiser mest kød. USA og Kuwait topper dog listen med 120 kg.
Hvad er det mest spiste kød i verden?
Der er fortsat mest grisekød på det globale spisebord, men kyllingen overtager snart førstepladsen. Kylling er tæt på at overtage positionen som det mest populære at sætte på spisebordene rundt om på kloden.
Hvilket land spiser mest svinekød?
Svinekød eller flæsk er kød fra svin. I daglig tale bruges flæsk om svinets fede partier, mens de magre kaldes kød. Svinekød er det mest almindelige kød for kinesere, thailændere, vietnamesere og til en vis grad amerikanere.
Overnatter UDEN han vidste det!
Hvem spiser mest kød i Europa?
Ifølge opgørelsen spiser danskerne over 50 procent mere kød end vores naboland Tyskland og over dobbelt så meget, som de spiser i Sverige, Norge og Finland.
Hvem eksporterer Danmark mest svinekød til?
De største eksportmarkeder for svinekød er Tyskland, Japan og Storbritannien, som samlet modtager ca. halvdelen af den danske svinekødseksport.
Hvor meget kød spiser hver dansker?
For danskere - og næsten alle verdens mennesker - elsker at spise kød. Danskere spiser i gennemsnit et kilo kød om ugen. Altså en hel del mere end de maksimalt 350 gram kød om ugen, som de officielle kostråd råder os til.
Hvor mange kilo kød spiser en dansker?
Det anslås, at danskere spiser 52 kg årligt i gennemsnit (ifølge de seneste tal fra DTU Fødesvareinstituttet), hvilket er lavere end gennemsnittet i Tyskland.
Hvor meget svinekød spiser danskere?
De seneste beregnede mængder svinekød til rådighed til forbrug har ligget på 36,9 kg i 2008, 35,8 kg i 2009, 34,8 kg i 2010 og 31,9 kg i 2011 pr. indbygger uanset alder. Hertil kommer godt 1,0 kg indmad, (lever, hjerte, nyre, tunge og mellemgulv). De små udsving i forbruget afhænger bl.
Hvor får Danmark kød fra?
sammenlignet med 2019. Eksporten af okse- og kalvekød 2020 har fordelt sig således til verdenen: EU27 87,9 pct., øvrig Europa 4,0 pct., Nordamerika 3,6 pct., Afrika 2,1 pct., Øst- og Sydøstasien 1,9 pct. og Mellemøsten 0,4 pct. Danmark eksporterer okse-/kalvekød til alle EU27 lande, hvor Tyskland aftager 35,6 pct.
Hvilket land spiser mest slik i verden?
Vi danskere elsker slik. Forskere fra DTU har set på tallene og konkluderet, at danskere i snit køber 6,6 kg slik om året. Dermed indtager Danmark øjensynligt førstepladsen i det globale slikforbrug per indbygger, foran lande som England, Italien, USA, og resten af Skandinavien.
Hvor meget oksekød spiser man i Danmark?
Tal fra den seneste DANSDA for 2011-13 viser, at en dansker i gennemsnit spiser knap 44 kilo kød fra okse, kalv, svin og lam om året. Heraf er 66% svinekød og 32% okse-/kalvekød. Dertil kommer et årligt indtag af fjerkræ på otte kilo, hvilket giver et samlet årligt kødindtag for en gennemsnitsdansker på 52 kilo.
Hvad bruger danskerne flest penge på mad?
Kød (27 pct.), brød og kornprodukter (21 pct.), mælk (14 pct.), ost (10 pct.), fisk (7 pct.), fjerkræ (6 pct.), grøntsager (4 pct.), æg (3 pct.), frugt og kartofler (2 pct.), sukker, slik og drikkevarer (1 pct.)
Hvem spiser mest fastfood i Danmark?
Flere mænd og yngre danskere spiser fastfood mindst en gang om ugen end resten af befolkningen. 55 % af kvinderne og 65 % af mændene spiser fastfood mindst en gang om ugen, mens 72 % af de 18-24 årige og 76 % de 25-34 årige spiser fastfood ugentligt.
Hvad er den danske national ret?
Efter en landsdækkende afstemning i 2014 blev stegt flæsk med persillesovs udpeget som Danmarks første officielle nationalret. Siden 1800-tallet har der været interesse for, hvad der udgør unik dansk kultur.
Hvor mange danskere spiser ikke kød?
20% af danskerne, svarende til mere end 1 million danskere, spiser overvejende eller helt vegetarisk (Coop Analyse & DVF 2023).
Hvor meget kylling spiser vi i Danmark?
Kylling er en meget populær fødevare i Danmark. I en analyse fra Nordstat, lavet til Landbrug & Fødevarer, fra 2021* svarer 87 % af danskerne, at de spiser kylling.
Hvor meget is spiser danskerne om sommeren?
Sommer er istid. Mere end halvdelen af alle danskere spiser is mindst én gang om ugen i løbet af sommeren, viser ny analyse. Næsten 35 procent af alle danskere spiser is dagligt eller flere gange ugentligt i løbet af sommeren, og 23 procent svarer, at de spiser is mindst én gang om ugen.
Hvad tid spiser man aftensmad i Danmark?
De fleste danskere spiser morgen- mad mellem kl. 7 og 9, frokost mellem kl. 11 og 13 og aftensmad mellem kl. 17 og 19 – uanset om de bor alene eller sammen med andre.
Hvor meget kød spiser tyskerne?
Den gennemsnitlige tysker spiser 52 kilo kød om året, og det er det laveste tal, man har registreret, siden man begyndte optællingerne i 1989. Det overrasker dog ikke Sisse Fagt, seniorrådgiver ved DTU Fødevareinstitut. - Nu er Tyskland ikke et land, som er kendt for at spise lidt kød.
Hvor mange danskere spiser sundt?
91 procent af danskerne går op i at spise sundt.
Er Danmark verdens største svineproducent?
Producerer 60 millioner svin årligt: Verdens største svineproducent er kinesisk. De fleste af verdens største svineproducenter er kinesiske, og en enkelt kinesisk svineproducent står for en produktion, der er tre gange så stor som den danske. Den største europæiske producent er spanske Vall med 260.000 søer.
Hvor meget tjener Danmark på eksport af kød?
Kød og kødvarer er fortsat størst – trods rutsjebanetur
Her eksporteres fortsat primært til lande uden for EU. Eksporten af kød og kødvarer til verden uden for EU udgjorde således 19,7 mia. kr. i 2021, hvor eksporten til EU-27 (dvs.
Hvem er Danmarks største svineproducent?
Martin Lund Madsen er landets største svineproducent med en årlig produktion på over en kvart million grise. Næste år udvider han endda produktionen til 11.300 søer og en full line produktion af 400.000 grise til Danish Crown.