På sundhed.dk samler sundhedsjournalen dine sundhedsdata i et overblik, der giver hurtig adgang til dine seneste personlige oplysninger. Sundhedsjournalen viser data fra forskellige kilder om din medicin, journaler fra sygehus, laboratoriesvar, dine behandlinger på sygehuse samt evt.
Hvor kan jeg læse min journal?
Du kan altid læse dele af din journal fx på minsundhedsplatform.dk og på sundhed.dk. Men hvis du ønsker at se hele din journal, kræver det, at du søger om aktindsigt i din journal.
Hvor kan man se journaler fra egen læge?
I sundhedsjournalen kan du se sundhedsdata, som sundhedsvæsenet har registreret om dig. Se blandt andet din journal fra sygehuset, dine prøvesvar, dine henvisninger, dit medicinkort og en oversigt over, hvornår du har besøgt din læge, speciallæge, tandlæge, fysioterapeut m.fl.
Hvordan får jeg aktindsigt i min journal?
Aktindsigt i patientjournaler
Ønsker man aktindsigt i sin patientjournal, skal man henvende sig til den myndighed, institution eller sundhedsperson, der har ansvaret for patientjournalen. Der er ingen særlige krav til, hvordan aktindsigtsanmodningen skal se ud.
Kan man finde gamle journaler?
Ønsker du at se en patientjournal, der er afsluttet for under 75 år siden, skal du søge Rigsarkivet om adgang med oplysninger om patientens navn og fødselsdato, ca. indlæggelsestidspunkt og sygehus/afdeling.
How to find best journals for research papers? Journal suggester . Find journal for your articles.
Hvordan kan jeg se min egen journal?
På sundhed.dk samler sundhedsjournalen dine sundhedsdata i et overblik, der giver hurtig adgang til dine seneste personlige oplysninger.
Kan man se sin journal fra egen læge?
Hvis du ønsker indsigt i dine journaloplysninger, skal du kontakte den, der har skrevet journalen, enten din egen læge, speciallæge eller den region, hvor du er blevet behandlet.
Hvad har lægen skrevet om mig?
Efter et besøg hos lægen eller på hospitalet, kan det nogen gange være svært at huske, hvad der blev fortalt. Nu kan du se og læse, hvad lægen ved om dig. På www.sundhed.dk kan du se dine journaler, svar på undersøgelser og dit medicinkort. I sundhedsjournalen kan du se, hvad lægen har registreret om dig.
Hvor finder man aktindsigt?
For at få aktindsigt skal du henvende dig til den myndighed, der har den sag, du ønsker aktindsigt i. Du kan henvende dig mundtligt eller skriftligt. Myndigheden afgør så hurtigt som muligt, om din anmodning om aktindsigt kan imødekommes.
Hvad koster en aktindsigt?
Der kan ikke kræves betaling for aktindsigt i elektronisk form, når der er tale om mindre end 100 sider. Hvis elektronisk aktindsigt omfatter mere end 100 sider, kan myndigheden kræve 100 kr. men ikke mere uanset hvor mange sider, der er tale om.
Hvad har Min Læge skrevet i min journal?
Min sundhedsjournal er et overblik over de seneste oplysninger registreret om dine behandlinger, din medicin, dine lægemiddelallergier og meget mere.
Kan man se sin journal fra øjenlæge?
Du har krav på at få aktindsigt i din journal. Få den udskrevet hos øjenlægen eller sendt til din e-Boks.
Kan man få adgang til afdødes journal?
De nærmeste pårørende har ret til at få oplysning om afdødes sygdomsforløb, dødsårsag og dødsmåde såfremt det ikke strider mod afdødes interesser (§45). Bemærk at denne ret ikke gælder hele sygehusjournalen men alene den del der omhandler forløbet der førte til døden.
Hvor kan jeg se mine psykiske diagnoser?
Sundhed.dk. I Sundhedsjournalen på sundhed.dk kan du se undersøgelsessvar og sundhedsdata fra alle landets hospitaler, praktiserende læger og andre behandlere.
Hvor kan jeg se mine indlæggelser?
Når du er logget på sundhed.dk, kan du i Landspatientregistret se en oversigt over dine behandlinger på danske sygehuse. Du kan bl. a. se oplysninger om diagnoser, operationer, undersøgelser og indlæggelser.
Hvad er et journal?
Ordet journal er fransk og betyder 'avis, dagbog', af latin diurnalis 'daglig'ng har latin cancer.
Hvor lang tid har man til aktindsigt?
En anmodning om aktindsigt skal færdigbehandles inden 7 arbejdsdage efter modtagelsen, medmindre dette på grund af f. eks. sagens omfang eller kompleksitet undtagelsesvis ikke er muligt.
Kan man se alle retssager?
Enhver kan som udgangspunkt få aktindsigt i domme og kendelser. Her kan du læse om hovedreglerne for aktindsigt, og om hvordan du konkret søger om aktindsigt. Aktindsigt betyder bl. a., at man i både straffesager og civile sager har mulighed for at gennemse en doms konklusion, hvis man anmoder om det.
Kan jeg søge aktindsigt?
Ønsker du aktindsigt i din egen sag, eller er du part i en sag, har du krav på aktindsigt efter reglerne i forvaltningsloven. Du er part i en sag, hvis du har en væsentlig, retlig og direkte interesse i sagens afgørelse. Forvaltningsloven giver en videre adgang til aktindsigt end offentlighedsloven.
Hvor kan man se beskeder fra lægen?
- minsundhedsplatform.dk under 'Se prøvesvar'
- sundhed.dk under 'Sundhedsjournalen'
- Min læge app.
Hvem går mest til lægen?
Personer med dansk oprindelse går mest til lægen
end indvandrere og efterkommere. Andelen af personer med kontakt til læge, speciallæge mv. var samtidig størst blandt personer med dansk oprindelse, hvor 92,3 pct. havde kontakt til læge, mens efterkommeres andel var 85,6 pct.
Hvor mange gange går folk til lægen?
I gennemsnit konsulterer danskere i aldersgruppen 30-64 år lægen 6,6 gange om året. Kvinder gør det mest. De kontakter lægen lidt over otte gange om året, mens mænd gør det fem gange pr. år.
Er sundhed.dk det samme som MinSundhed?
MinSundhed er udviklet til borgere over 15 år, der ønsker et overblik over og let adgang til sundhedsvæsenet og deres helbredsoplysninger. Appen fremviser et udvalg af dine personlige helbredsoplysninger, som også kan findes på sundhed.dk.
Kan forældre se børns Sundhedsjournal?
Det er endnu ikke muligt at få adgang til børns sundhedsdata i Sundhedsjournalen (herunder journal fra sygehus). Indtil videre henviser vi derfor til den papirbaserede aktindsigt på sygehusene, hvis du har spørgsmål omkring adgang til børns sundhedsoplysninger.
Kan lægen se om man har hentet sin medicin?
I Medicinkortet kan du få overblik over din aktuelle medicin og recepter, se, hvor mange udleveringer du har tilbage, og anmode din læge om receptfornyelse.