Den skriftlige opgavebesvarelse. Hvor lang skal en SSO være? Der er et omfangskrav på 10-15 normalsider (a 2400 anslag inkl. mellemrum) til opgavebesvarelsen, som den enkelte besvarelse skal honorere.
Hvor lang tid har man til at skrive SSO?
Hvor lang skal min SSO være? En SSO skal være på 10-15 normalsider. En normalside er 2400 anslag incl. mellemrum.
Kan man skrive SSO igen?
Om EP og SSO
Du har to forsøg til at skrive opgaverne, men hvis du har lavet EP eller SSO tidligere, kan du kun lave opgaverne igen, hvis du har fået karakteren 4 eller en lavere karakter. Det er derfor vigtigt, at du gør dig nøje overvejelser omkring fagkombination og emne, inden du tilmelder dig.
Hvordan skal en SSO skrives?
- En overordnet problemformulering, som rummer hele det emne, du skal undersøge.
- Omkring 3 undersøgelsesspørgsmål/problemstillinger. ...
- Et spørgsmål som skal besvares med en redegørelse.
- Et spørgsmål som skal besvares med en analyse.
- Et spørgsmål som skal besvares med en diskussion.
Hvor lang skal en indledning være i en SSO?
Indledningen tæller med i opgavens omfang på 10-15 normalsider. En god indledning fører som regel logisk og sammenhængende frem til en punktopstilling af opgavens opgaveformulering - det giver et godt førstehåndsindtryk til læseren, men det er sjældent, at man kan skrive sådan fra starten af processen.
SSO- hvad og hvordan?
Hvor mange sider skal man skrive i SSO?
Selve opgaven, selve opgaven inklusive konklusionen bør ikke være længere end 15 A4-sider, linjeafstand 1,5. Fylder den mindre end 12 sider, er den nok ”for tynd”. Billeder, forside(r) og litteraturlisten tæller ikke med i de 15 sider.
Hvor mange ord i en SSO?
Ét af de formelle krav, som er helt særligt for SSO, er, at du skal skrive et resumé. Uanset hvilke(t) fag du arbejder med, skal der være et kort resumé på omkring 150 ord, hvor du sammenfatter, hvad opgaven indeholder, og hvordan du har arbejdet med den.
Hvad kan man skrive om i sin SSO?
Du skriver om noget, der er fagligt interessant, og hvor du bruger stof og metoder fra faget/fagene. Emnet kan have en relation til en virkelighedsnær problemstilling inden for et professionsområde. Din vejleder laver din opgaveformulering.
Hvor lang tid går der før man får svar på SSO?
Forhandlingerne imellem censor og lærer om karakteren skal normalt være afsluttet efter 6 uger. I praksis får man mange steder karakteren at vide i ugen inden vinterferien. SSO tæller som én karakter med hel vægt blandt eksamenskaraktererne.
Hvad skal man starte med i en SSO?
Hvilke afsnit skal med i din SSO? Du skal bygge din SSO op med disse afsnit: Resuméet skal give et overblik over dine spørgsmål, undersøgelser og konklusioner. Indledningen introducerer emnet for læseren og forklarer, hvad du vil undersøge i opgaven, og hvordan du vil gribe det an.
Er SRP og SSO det samme?
SSO blev i forbindelse med Gymnasiereformen af 2004 afløst af SRP (studieretningsprojekt).
Hvor lang tid tager det at skrive en SRP?
SRP er et projekt, du skal bruge cirka 50 timer på i projektperioden. De 30 timer er tid, du bruger på at skrive dit projekt.
Hvordan laver man en indledning i SSO?
Først og fremmest introducerer den læseren for opgavens emne. Du skal vise læseren, hvorfor dit emne er relevant og vigtigt at arbejde med. Her skal du lægge vægt på, hvor emnet er fagligt relevant eller samfundsmæssigt aktuelt. Du skal ikke skrive noget om, at du selv synes, emnet er spændende.
Hvornår skriver man SSO på HF?
Hvornår skal SSO-processen gå i gang? Selve opgaveugen, hvor eleven skriver sin opgavebesvarelse, skal i 2-årigt hf placeres i 4. semester. Men processen frem til opgaveugen må gerne påbegyndes inden.
Hvem bedømmer SSO?
Når du ved SOP, SRP, SSO og EOP bliver tildelt brugerrollen 'Bedømmer' på et prøvehold i Netprøver.dk, vil du derfor være enten 'Vejleder' eller 'Ekstern bedømmer'.
Hvor længe har man til at skrive SRO?
I løbet af dine 3 år på gymnasiet skal du skrive 3 større skriftlige opgaver inden for rapportgenren: dansk-historie-opgave (DHO) i slutningen af 1. år, • studieretningsopgave (SRO) på 2. år, januar-februar • studieretningsprojekt (SRP/SOP) på 3.
Hvad sker der hvis man ikke består sin SRP?
Hvis du dumper SRP sker der ikke meget andet end, at du får et 00 på dit eksamensbevis, som tæller for 2. Du kan sagtens blive student, uden at bestå SRP.
Hvad sker der hvis man aflevere sin SRP for sent?
Hvis du ikke afleverer opgaven rettidigt, vil du få karakteren -3. Du har selv ansvaret for, at tekniske hjælpemidler til renskrift og kopiering fungerer, så tidsfri- sten ikke bliver overskredet.
Kan man skrive SSO på engelsk?
Find inspiration til en SSO i Engelsk. Her kan du se eksempler på SSO i Engelsk, som kan give dig idéer til emner og vinkler til din egen opgave. Har du brug for overblik og hjælp til at skrive opgaven, kan du også tage et kig i SSO-bogen.
Hvad står SRP på?
g - Studieretningsprojektet (SRP)
SRP er den sidste ud af i alt tre store skriftlige opgaver i gymnasiet. Du skal som hovedregel skrive SRP i to fag. Det ene fag skal være et studieretningsfag, og det kan være på enten A eller B-niveau.
Hvad skal en SRP bestå af?
SRP er en stor tværfaglig opgave, hvor du som udgangspunkt skal skrive i to fag; et studieretningsfag og et fag på A-niveau. Karakteren er en samlet vurdering af, hvordan man opfylder de faglige mål – både i den skriftlige og mundtlige del.
Hvor meget er 1000 ord?
1000 ord svarer omtrent til 4 sider, hvis en “side” er defineret som 250 ord.
Hvad er et resume i SSO?
Et resumé skal give læseren et overblik over dine undersøgelser og resultater i opgaven. Dit resumé skal stå efter forsiden, lige før indholdsfortegnelsen. Tidligere kaldtes resuméet for abstract og skulle være på engelsk. I dag skal det skrives på dansk.
Hvordan skriver man en god konklusion i SSO?
Sådan skriver du en god konklusion
Her skal du nemlig endeligt besvare opgaveformuleringens spørgsmål og lukke undersøgelsen af. Konklusionen skal ikke være et resumé af opgaven, men give et overblik over resultaterne og deres betydning. Det er et meget vigtigt afsnit i din SSO, men det skal være kort og præcist.
Hvor afleverer man SSO?
Alle institutioner skal benytte Netprøver.dk, når de afvikler studieretningsprojektet (SRP) og større skriftlig opgave (SSO). Institutionerne skal uploade opgaveformuleringer til Netprøver.dk, og eleverne skal tilgå opgaveformuleringer samt aflevere besvarelser i Netprøver.dk.