Hvor lang tid må der som udgangspunkt gå før kommunen senest skal svare på anmodningen fra den er modtaget?

En anmodning efter forvaltningslovens § 23, stk. 1, om en skriftlig begrundelse skal fremsættes over for myndigheden inden 14 dage efter, at parten har modtaget underretning om afgørelsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvor lang tid må der som udgangspunkt gå før du senest skal svare på anmodningen fra den er modtaget?

Du skal svare på en anmodning fra en registreret om indsigt, berigtigelse, sletning osv. uden unødig forsinkelse og senest en måned efter, du har modtaget anmodningen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på datatilsynet.dk

Hvad er fristen i forvaltningsloven for hvornår kommunen skal reagere på en anmodning om aktindsigt?

Vedkommende myndighed m.v. afgør snarest, om partens anmodning om aktindsigt kan imødekommes. En anmodning om aktindsigt skal færdigbehandles inden 7 arbejdsdage efter modtagelsen, medmindre dette på grund af f. eks. sagens omfang eller kompleksitet undtagelsesvis ikke er muligt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Hvor lang tid tager det at få svar fra kommunen?

Parten bør under alle omstændigheder – hvor der ikke er fastsat særlige svarfrister – have et svar fra myndigheden inden 1 måned efter, at sagen er modtaget.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvor længe skal man vente på aktindsigt?

Det følger af bestemmelsen i 2. pkt., at en anmodning om aktindsigt som udgangspunkt skal være færdigbehandlet inden syv arbejdsdage efter, at anmodningen er modtaget.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

HTTP-anmodnings- og svarformat - du skal kende det



Hvor hurtigt skal man svare på aktindsigt?

En anmodning om aktindsigt skal færdigbehandles inden 7 arbejdsdage efter modtagelsen, medmindre dette på grund af f. eks. sagens omfang eller kompleksitet undtagelsesvis ikke er muligt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvor lang tid har kommunen til at svare på en klage?

Når kommunen træffer en afgørelse i en sag, får du besked om afgørelsen på brev eller i Digital Post. Fra du modtager afgørelsen, har du fire uge til at klage. Afgørelsen skal indeholde en klagevejledning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bedrepsykiatri.dk

Hvis kommunen ikke overholder tidsfrister?

Hvis kommunen ikke kan overholde fristen, skal du have skriftlig besked om, hvornår du kan forvente en afgørelse. Læs mere om reglerne om sagsbehandlingsfrister i DUKH´s praksisnyt nr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dukh.dk

Hvor lang er sagsbehandlingstid?

De stigende sagsbehandlingstider i straffesagerne vurderes at have haft en afsmittende effekt på sagsbehandlingstiderne i de civile sager. I de almindelige civile sager med hovedforhandling steg byretternes gennemsnitlige sagsbehandlingstider fra 20,6 måneder i 2021 til 22 måneder i 2022.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Kan man klage over lang sagsbehandlingstid?

Lang sagsbehandlingstid

Ombudsmanden kan også behandle klager over, at en myndighed ikke svarer, eller at sagen trækker ud (sagsbehandlingstiden). Også selv om sagen endnu ikke er slut.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvad er reglerne for aktindsigt?

Aktindsigt m.v. § 7. Enhver kan forlange at blive gjort bekendt med dokumenter, der er indgået til eller oprettet af en myndighed m.v. som led i administrativ sagsbehandling i forbindelse med dens virksomhed. 2) indførelser i journaler, registre og andre fortegnelser vedrørende den pågældende sags dokumenter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Hvad siger loven om aktindsigt?

Retten til aktindsigt efter forvaltningsloven gælder kun for parter i afgørelsessager. Parters adgang til aktindsigt omfatter alle dokumenter, der vedrører den pågældende afgørelsessag. Sags- og dokumentbegrebet i forvaltningslovens § 9 afgrænses på samme måde som i offentlighedslovens § 7.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aktindsigtshaandbogen.dk

Hvor klager man over aktindsigt?

Afgørelser om aktindsigt kan påklages særskilt og direkte til den myndighed, der er øverste klageinstans i forhold til afgørelsen eller behandlingen i øvrigt af den sag, anmodningen om aktindsigt vedrører. Stk. 2. Klagen fremsendes til den myndighed m.v., hvis afgørelse der klages over.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aktindsigtshaandbogen.dk

Hvad er en rimelig frist?

Der fastsættes en rimelig frist for parten til at afgive en udtalelse, f. eks. 14 dage. I det omfang det er relevant, hører myndigheden eventuelle andre parter over de indkomne partshøringssvar.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Kan man få aktindsigt hos kommunen?

Det kan ske via e-mail, brev, pr. telefon eller ved personlig henvendelse i kommunen. Det er ikke et krav, at du begrunder dit ønske om aktindsigt. Din ansøgning om aktindsigt skal indeholde de oplysninger, som er nødvendige for, at kommunen kan finde den sag eller de dokumenter, du ønsker aktindsigt i.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kk.dk

Hvornår har en kommune oplysningspligt?

Du har oplysningspligt, når du modtager offentlige ydelser. Det betyder, at du har ansvaret for, at kommunen eller Udbetaling Danmark får besked om ændringer i dine forhold, som kan have betydning for den ydelse, du modtager.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fredericia.dk

Kan man klage over kommunens sagsbehandling?

Hvis du mener, at der er begået fejl eller opstået misforståelser i en sag hos enten kommunale, regionale eller statslige myndigheder, som du er part i, har du normalt mulighed for at klage. Hvem du kan klage til afhænger af, hvad og hvem du ønsker at klage over.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvad må en sagsbehandler ikke?

Kommunen må ikke indhente oplysninger, der ikke er relevante for sagsbehandlingen. Hvis du oplever, at der indgår oplysninger i din sag, som du finder uvedkommende, kan du drøfte det med din sagsbehandler eller kommentere det i forbindelse med partshøring.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvor lang tid tager en arbejdsskadesag?

Ved ulykke

Drejer det sig om en ulykke, skal Arbejdsmarkedets Erhvervssikring træffe en afgørelse senest efter 3 måneder, hvis sagen bliver afvist. Har Arbejdsmarkedets Erhvervssikring anerkendt din ulykke som en arbejdsskade, skal de inden 1 år træffe afgørelse, om du har ret til erstatninger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på detfagligehus.dk

Kan man skifte sagsbehandler i kommunen?

Hvis du af en bestemt grund i løbet af sagsbehandlingen ønsker at skifte sagsbehandler, skal henvendelse herom ske til forvaltningen. Begrundelsen for ønsket skal fremgå. Hvis problemet er gensidigt erkendt mellem sagsbehandler og dig, er det en væsentlig grund til, at forvaltningen godkender sagsbehandlerskift.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hjernerystelsesforeningen.dk

Hvad går Hurtighedsprincippet ud på?

Hurtighedsprincippet. Efter retssikkerhedslovens §§ 3 og 3a, skal en kommune behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt. Efter hurtighedsprincippet skal der ses på, hvad der kan være borgerens rimelige forventning til sagsbehandlingstiden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på horten.dk

Kan man klage efter 4 uger?

"Når der gælder en klagefrist på f. eks. 4 uger, kan klagemyndigheden ikke uden videre afvise en klage hvis der er gået mere end de 4 uger. Afhængig af de nærmere omstændigheder må sagen først undersøges.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvor lang tid tager en sag i ankenævnet?

Hvis du beslutter dig for at klage skal du vide, at den typiske sagsbehandlingstid er 6-8 måneder. Du skal betale et klagegebyr på 200 kr. Hvis du ikke er tilfreds med ankenævnets afgørelse, har du stadig ret til senere at gå til domstolene med din sag.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ankeforsikring.dk

Hvad koster det at klage til Klagenævnet?

Hvad koster det at klage? Det koster 1.800 kr. for virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder at klage.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på naevneneshus.dk

Hvem har ret til aktindsigt efter forvaltningsloven?

Som nævnt er det alle og enhver, der kan søge om aktindsigt efter offentlighedsloven. For at du kan få aktindsigt, skal du rette henvendelse til kommunen og angive de oplysninger som er nødvendige, for at den sag eller de dokumenter, der ønskes aktindsigt i, kan identificeres.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på vejen.dk