80 procent af de danskere der fejrer jul, spiser flæskesteg enten juleaften og/eller til julefrokosten. Det viser en undersøgelse YouGov har lavet for Danish Crown. Juleaften overgås de sprøde svær, dog af and, som næsten fire ud af fem danskere har på bordet til julemiddagen.
Hvor mange spiser flæskesteg juleaften?
af danskerne spiser flæskesteg i julen, og at 6 ud af 10 danskere har flæskesteg på bordet juleaften.
Hvor mange spiste ikke kød juleaften?
1,8 procent af danskerne, hvilket svarer til cirka 100.000 personer, lever helt vegetarisk. Cirka 70 procent af dem er kvinder. Antallet af danskere, der overvejende spiser vegetarisk, er på 8,2 procent. Det svarer til cirka 465.000 personer.
Hvad er mest populært and eller flæskesteg?
Når det gælder det proteinholdige hovedelement i julemenuen, er det særligt and og flæskesteg, der splitter nationen. 7 ud af 10 danskere svarer i undersøgelsen, at de spiser and juleaften, mens mere end 6 ud af 10 spiser flæskesteg.
Hvor mange spiser and juleaften Coop analyse?
And (78%) og flæskesteg (65%) udgør for de fleste den klassiske julemad – og som man kan se, så er der mange, der spiser begge dele. Der spises stadig også gås (5%) og kalkun (7%) til juleaften, men det er ikke i vækst. En anden slags kød, der her ligger under kategorien ”andet kød”, er den klassiske medisterpølse.
JULEAFTEN 2023: Vi holder vores første jul hjemme hos os♥️
Hvor mange spiser flæskesteg?
Jeg er helt ærligt overrasket over at hele 80 pct. af danskerne spiser flæskesteg i julen og at seks ud af 10 danskere har flæskesteg på bordet juleaften. Det er faktisk vanvittigt meget flæskesteg, konstaterer Danish Crowns salgsdirektør for det danske marked, Peter Bendixen.
Hvor mange spiser ikke kød 24 december?
Andelen af danskere, der holder vegetarisk juleaften, ligger på fem procent og er uændret fra 2019. Det på trods af, at flere og flere danskere skærer ned på kødet – i 2023 var det 20 procent, der spiste vegetarisk eller overvejende vegetarisk, og 66 procent ønskede at spise mindre kød.
Hvad er det mest danske at spise juleaften And eller flæskesteg?
En analyse finder, at blandt de 95% danskere, der fejrer juleaften, spiser 78% and, 64% flæskesteg, nogle får begge dele, og kun få spiser andet [2]. Kapløbet mellem and og flæskesteg har stået på i 130 år [3].
Hvad er det mest danske at spise juleaften?
Mere end 8 ud af 10 danskere forventer nemlig brun sovs, brunede og hvide kartofler samt risalamande juleaften. Hele 78 pct. forventer derudover saftig andesteg, mens 64 pct. forventer flæskesteg med sprøde svær.
Hvilket land opfandt flæskesteg?
Flæskesteg er en traditionel dansk madret af svinekød.
Hvilket kød spiser man juleaften på Grønland?
Kødretten baseres typisk på en lokal specialitet, såsom lam, moskus, hare, alke, rype eller hval. Nord for Sydgrønland, hvor lam er meget yndet, er rensdyr det store hit. Tilhængere af Rudolf vil måske finde dette en smule upassende, men det smager nu bare rigtig godt.
Hvad spiser de i Tyskland til jul?
Tyskerne opfandt traditionen med juletræ, men de danser ikke om det, som de fleste gør i Danmark. Den mest almindelige mad juleaften er pølser med kartoffelsalat, måske skyllet ned med en pilsner eller to, og i Nordtyskland er karpe kogt i eddike også en almindelig spise juleaften.
Hvad spiser man i Norge til jul?
- Ribbe. En slags flæskesteg, som regel serveret med surkål og kogte kartofler, julepølse, kødboller og sovs.
- Pinnekjøt. Saltede og tørrede, nogle gange røgede, lammeribben. ...
- Lutefisk. Tørfisk, der har ligget i vand og lud, og derefter bagt i ovnen.
- Småkaker.
Hvor mange spiser gris juleaften?
Mens to ud af tre af de adspurgte spiser gris juleaften, er det hele otte ud af ti, der spiser and. Det gør de to dyr til de klart fortrukne på danskernes julebord. Når grisen og anden skal indkøbes, kan det være svært at gennemskue dyrevelfærden i de produkter, der havner i julekurven.
Hvorfor spiser vi and og flæskesteg?
Flæskestegen som julemåltid kan spores flere hundrede år tilbage – helt tilbage til middelalderen. Dengang lod man grisene spise sig fede og mætte hele efteråret. I november blev de slagtet, og i december passede det med at spise grisene til jul, inden de havde ligget for længe i saltlagen.
Hvad er det mest populære julemad?
And vinder over flæskesteg
75 pct. af de adspurgte forventer nemlig at spise and juleaften, mens 65 pct. forventer at spise flæskesteg,” fortæller Nina Preus og fortsætter: ”Til sammenligning – og måske supplement – forventer 14 pct., at julebordet byder på medister.”
Hvad spiser man til juleaften i England?
Det gøres på mange forskellige måder, her er et udpluk. I England spiser man julemad om eftermiddagen d. 25. december, på ”Christmas Day” og den består typisk af stegt kalkun eller gås, samt postej og julebudding pyntet med kristtjørn.
Hvor mange hader julen?
Der var 1506 stemmer i alt. Det viser en afstemning, hvor 1506 læsere har stemt på, hvad de hader mest ved julen. Her svarer 24 procent, at de hader lange kassekøer, mens 24 procent hader materialismen.
Hvad spiser man i Italien til jul?
Juleaften står på fisk og skaldyr
Men mest bemærkelsesværdigt er juleaftensmåltidet over hele Italien en kødfri middag, der foretrækkes fisk og skaldyr. Juledag byder menuen på antipasti, osteborde og charcuteri, forret, secondo( hovedret) og desserten – og nogle gange endda mere end det.
Er flæskesteg dansk?
Flæskesteg er en traditionel dansk madret af svinekød.
Er der noget sundt ved flæskesteg?
Det skal du vide: Flæskesteg er en rigtig god ting at spise. Kødet er magert, og sværen består primært af protein, så det både mætter og løfter forbrændingen. Sådan gør du det sundere: Hvis du vil minimere kalorieindholdet, skær det fedt væk, som sidder mellem stegen og sværen.
Hvem spiser kalkun til jul?
Mens kun en procent af fynboerne spiser kalkun juleaften, er den type fugl derimod mere populær i Sydjylland, hvor 16 procent sætter tænderne i kalkun, inden julegaverne skal pakkes ud.
Hvorfor spiser veganer ikke kød?
Dvs. veganere lever plantebaseret og søger så vidt muligt, udover kød, fjerkræ, fisk, skaldyr og biprodukter fra slagtning, at undgå animalske produkter som mælk, æg, ost, læder, pels, uld, honning, produkter testet på dyr, m.v. Alle veganere er per definition også vegetarer.
Hvilket land i Europa spiser mest kød?
Hver dansker konsumerer hvert år næsten 146 kilo kød. Det gør os til verdens suverænt største kødspisende nation.
Hvor mange danskere har kødfri dage?
Hele 59 procent af danskerne har som mål at spise mindre kød, og ifølge Dansk Vegetarisk Forening – Statistik om Danmark - har omkring 4 ud af 10 allerede i dag en kødfri dag om ugen. Forbrugernes valg skubber derfor på en udvikling, der tvinger branchen til at levere de plantebaserede fødevarer.