Hvor mange timer må en lærling arbejde om dagen?

Arbejdstiden for lærlinge og elever under 18 år må ikke overstige 8 timer pr. dag. Der kan være særlige regler herom i de enkelte overenskomster.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskindustri.dk

Hvor mange timer må man have som lærling?

Første skridt er at se, i hvilken periode, du får løn. Som lærling er din ugentlige arbejdstid 37 timer. I nogen overenskomster kan lærlinge have overarbejde i begrænsede perioder efter særlige takster, som du kan finde i din overenskomst.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på 3f.dk

Hvor mange timer må man arbejde som lærling?

Som elev eller lærling må du arbejde over i samme omfang som dine kolleger, hvis overenskomsten tillader det. Hvis der ikke gælder en overenskomst på din arbejdsplads, vil du være omfattet af den overenskomst, der normalt gælder på området.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på detfagligehus.dk

Hvor mange timer må jeg arbejde som elev?

Er du elev og under 18 år, skal du være opmærksom på, at du ifølge arbejdsmiljøloven højst må arbejde 8 timer om dagen og højst 40 timer om ugen. Hvis du ifølge din vagtplan skal arbejde 8 timer en dag, må du altså ikke arbejde over den dag.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hk.dk

Er det lovligt at arbejde 12 timer?

Det er din arbejdsgivers ledelsesret at planlægge længden af din arbejdsdag, så længe reglerne i din arbejdstidsaftale overholdes. Det fremgår af din arbejdstidsaftale i overenskomsten, hvor lange vagter du må have. I regioner er det typisk op til 12 timer, i kommuner og private virksomheder 10 timer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på foa.dk

Hvad skal lærlinge forvente på dag ét?



Er det lovligt at arbejde 13 timer?

11 timers reglen er en regel om hviletid, som gælder for alle medarbejdere i Danmark. Den sikrer, at medarbejderne har krav på 11 timers sammenhængende hvil, inden for en periode på 24 timer. Det vil altså sige, at en medarbejder ikke må arbejde mere end 13 timer i træk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på timemap.dk

Hvor mange timer må jeg arbejde på en dag?

Hvis du ikke er omfattet af undervisningspligten, må du arbejde op til 8 timer om dagen, og højest 40 timer om ugen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på 3f.dk

Hvilke rettigheder har en lærling?

Når du er elev eller lærling, skal du have løn - også når du er på skole. Din løn, pension, overarbejdsbetaling, tillæg osv. bestemmes af overenskomsten på dit fagområde - også selvom din arbejdsgiver ikke har indgået en overenskomst med en fagforening. Kontakt os, hvis du er i tvivl, om du får den rigtige løn.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på krifa.dk

Hvor mange timer må man arbejde når man er i praktik?

I erhvervspraktik må unge mellem 13 og 15 år arbejde op til 7 timer dagligt og 35 timer om ugen. Er de fyldt 15 år, må de arbejde 8 timer om dagen og 40 timer om ugen. Som hovedregel må unge som er 13-15 år ikke arbejde i tidsrummet mellem kl. 20.00 - 6.00.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på elevpraktik.dk

Hvad er mine rettigheder som elev?

Du har ret til at gå i skole
  • Alle børn og unge har ret til at gå i skole.
  • Du har ret til en god skole, som giver dig den nødvendige viden og udvikler dig som menneske.
  • Alle børn og unge har ret til studievejledning.
  • Du skal have mulighed for at videreuddanne dig efter 9. klasse – fx på en erhvervsskole eller gymnasium.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på boerneportalen.dk

Hvor mange timer må en lærling arbejde over 18?

Hvad hvis jeg får overarbejde? Hvis du er elev og under 18 år, må du ifølge arbejdsmiljøloven højst arbejde 8 timer om dagen, og 40 timer om ugen. Hvis du er over 18, kan du godt blive bedt om at arbejde over, dog ikke regelmæssigt eller systematisk (fx en bestemt dag hver uge).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på elevplads.dk

Hvad er timelønnen for en lærling?

marts 2022 udgør 127,15 kr. pr. time. Voksne lærlinge, der i mindst 12 måneder forud for uddannelsesaftalens oprettelse har været ansat i den pågældende virksomhed, aflønnes dog i henhold til Industriens Overenskomst § 22.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskerhverv.dk

Hvad er mindste løn som lærling?

Under 18 år: Du får 910 kr. om ugen. 18 år og derover: Du får 2.180 kr. om ugen det første år.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ug.dk

Hvornår må en lærling arbejde alene?

Alle har ret til ordentlige arbejdsforhold, og det gælder især dig, der er lærling eller fritidsjobber under 18 år. For at undgå at unge under 18 år overfaldes, når de er på arbejde, må de ikke være uden voksne kolleger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på 3f.dk

Hvad tjener en 1 års lærling?

Lønsatser og overenskomst

De gældende satser for lønniveauet skal forstås som mindsteløn, og du har mulighed for at aftale en højere løn med eleven. Startlønnen for elever og lærlinge ligger typisk på erhvervsuddannelser mellem 9.500 og 12.500 om måneden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på arbejdsgiver.elevplads.dk

Hvornår må man fyre en lærling?

En uddannelsesaftale kan alene opsiges af parterne - altså lærling/elev og virksomhed - og den kan som udgangspunkt ikke opsiges bortset fra under prøvetiden, som er de tre første måneder, eleven er i virksomheden. Der er dog mulighed for gensidig eller ensidig ophævelse under særlige forhold.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskindustri.dk

Kan man arbejde 60 timer om ugen?

Udgangspunktet for fravigelsen af 48-timersreglen er, at arbejdstiden kan udvides til gennemsnitligt 60 timer om ugen i en referenceperiode på fire måneder, men det kan aftales i den pågældende overenskomst eller lokalaftale, at der anvendes en længere referenceperiode.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskindustri.dk

Hvad er 48 timers reglen?

48-timers reglen er en regel/lovgivning som siger, at man på et hvilket som helst tidspunkt skal kunne gå 4 måneder tilbage, og så må medarbejderen ikke havde arbejdet mere end 48 timer om ugen i gennemsnit for den samme arbejdsgiver.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på foa.dk

Er det lovligt at arbejde 7 dage i træk?

Du må altså kun arbejde 6 døgn i træk, inden du i henhold til arbejdsmiljøloven have et fridøgn.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på foa.dk

Kan man blive fyret som lærling?

Aftalen er bindende

Ifølge erhvervsuddannelsesloven kan en elevaftale kun opsiges i prøvetiden. Prøvetiden er i loven defineret som de første 3 måneder af praktiktiden. Det vil sige, at du ved opgørelsen af, om de tre måneder er udløbet, ikke skal medregne eventuelt skoleophold.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på selskabsadvokaterne.dk

Hvor meget fravær må en lærling have?

Sygdom under elevtiden

Det vil sige, at elever har ret til løn hele deres sygdomsperiode. Hvis elevens fravær overstiger 10 % af praktikuddannelsen, kan en eventuel forlængelse af uddannelsen komme på tale. Dette aftales mellem praktikvirksomheden og eleven selv.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på arbejdsgiver.elevplads.dk

Hvad er 8 timers reglen?

Arbejdstiden skal tilrettelægges således, at de ansatte får en hvileperiode på mindst 11 sammenhængende timer inden for hver periode på 24 timer. Hvileperioden kan nedsættes til 8 timer i særlige tilfælde.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på at.dk

Hvad er 35 timers reglen?

Reglen om det ugentligt fridøgn foreskriver, at medarbejder en gang på en 7 dages periode skal have et fuldt døgn plus 11 timers hvil. Det vil dermed sige, at medarbejderen har krav på 35 timers sammenhængende hvil en gang om ugen. Hviledøgnet skal fortrinsvist lægges om søndagen, medmindre driften ikke tillader dette.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskindustri.dk

Hvor mange timer må man arbejde uden pause?

Pause efter 6 timer

Når din arbejdsdag er på mere end 6 timer, har du krav på en pause. Der er ingen regler om længden af pausen, men du skal have mulighed for at få lidt at spise og drikke. Den tekniske formulering er "at pausens formål tilgodeses". Dette fremgår af arbejdstidsdirektivet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på detfagligehus.dk