For at logge ind på eReolens hjemmeside eller apps, skal du være oprettet som låner på biblioteket i din bopælskommune. Hvis du ikke er låner allerede, bliver du oprettet ved et besøg på dit lokale bibliotek eller ved at oprette dig digitalt via NemID på dit biblioteks hjemmeside.
Er det gratis at låne bøger på eReolen?
eReolen er bibliotekets e-bøger og lydbøger, som du kan læse/lytte til på din tablet, smartphone eller PC og Mac – lige når det passer dig. På eReolen.dk kan du låne ebøger og netlydbøger helt gratis.
Hvad koster eReolen?
eReolen er de danske bibliotekers egen bogtjeneste. Den er 100% gratis at bruge for alle danske statsborgere med et bibliotekslogin, som kan anskaffes gratis på dit lokale bibliotek eller via deres hjemmeside. Her på siden kan du læse om eReolen og finde ud af hvordan du får et bibliotekslogin du kan bruge til eReolen.
Hvordan downloader jeg på eReolen?
- Fnd og download eReolen-appen i App Store eller Google Play. ...
- Log ind med dit bibliotekslogin.
- Hvis ikke du er oprettet som låner på dit kommunale bibliotek, kan du på de fleste bibliotekshjemmesider oprette dig med NemID. ...
- Find og lån den ebog eller lydbog, du ønsker.
Hvorfor kan jeg ikke komme på eReolen?
Hvis ikke det lykkes dig at logge ind, så kontakt dit bibliotek, så de kan se om du er oprettet korrekt og evt. hjælpe med en ny pinkode. Er det sandsynligvis fordi du ikke har valgt at logge ind med biblioteket i din bopælskommune. Du skal være oprettet der og vælge det bibliotek for at få adgang til eReolen.
eReolen
Hvem har adgang til eReolen?
eReolen er de danske folkebibliotekers landsdækkende tilbud med e-bøger, lydbøger og podcasts fra mere end 700 danske forlag. eReolen findes som app til iOS og Android og som hjemmeside på www.ereolen.dk. Du har adgang til alle eReolens tjenester via dit almindelige bibliotekslogin.
Er der noget galt med eReolen?
Hvis du får en fejlbesked i eReolens app, kan du læse her, hvad de betyder. Denne fejlbesked forekommer, når der er en fejl på den titel, man forsøger at låne, og derfor kan titlen ikke lånes.Vi henviser til, at man kontakter supporten, hvis denne fejlmeddelelse forekommer.
Hvad er forskellen på eReolen og eReolen Go?
Tema / eReolen har fået en lille ny
Nu behøver du ikke længere dele din eReolen med sønnike. Der er nemlig kommet et helt nyt selvstændigt site, eReolen Go, som er dedikeret til at hjælpe børn og unge i alderen 7-14 år med at finde e-bøger og lydbøger fra biblioteket, de gerne vil læse eller lytte til.
Hvordan får jeg login til biblioteket?
Hvis du ikke kan huske din kode, kan du henvende dig på det bibliotek, hvor du er oprettet som bruger. De fleste steder kan du logge ind på dit bibliotek med MitID og selv oprette en ny pinkode under brugerprofil.
Er eReolen Global gratis?
Hvis du er bruger på eReolen - eller bare har et lånerkort til biblioteket - så kan du uden videre logge på eReolen Global og låne ebøger og lydbøger på engelsk. Vil du bruge app'en til at læse/afspille bøger fra Global, så kan du hente den gratis til både iOS og Android.
Hvorfor skal man reservere på eReolen?
De fleste bøger på eReolen kan du låne med det samme, men sommetider kan du støde på en titel, der skal reserveres. Det gælder typisk nye, populære titler, som forlagene ikke ønsker at frigive, fx fordi de ønsker at beskytte salget af netop denne titel via andre kanaler.
Hvor mange bøger må man låne i eReolen?
måned. Har du opbrugt din lonekvote for måneden, kan du altid låne bøger, der er markeret med blåt ikon i stedet for sort - dem kan du låne op til 20 af ad gangen.
Hvordan downloader man en bog på eReolen?
Download for at læse
Derfor skal du altid downloade bogen inden, du kan læse den i app'en. Klik på knappen ”Download for at læse” for at starte download.
Kan børn låne på eReolen?
Forsøg med UNI-Login til bibliotekslån
Børn og unge anvender dagligt UNI- Login i skolen, og derfor er det lettere for dem at huske og anvende dette login. Det er dog muligt for alle børn at anvende eReolen Go med deres lånernummer til biblioteket.
Kan man fjerne lånte bøger på eReolen?
Fjern materialer fra lånehistorikken
Ønsker du at fjerne flere materialer på én gang, skal du gå ind på siden med din lånehistorik, klikke på "Fjern flere" i højre hjørne og herefter markere de titler, du ønsker at fjerne. Under indstillinger og "Mine data" har du også mulighed for at slette hele din historik.
Hvor lang tid kan man låne en bog på eReolen?
Lånetiden på en ebog, lydbog eller podcast fra eReolen er 30 dage. Efter de 30 dage forsvinder den lånte titel automatisk fra 'Min side'. Det er således ikke nødvendigt at foretage sig noget. Downloadede titler fjernes ligeledes automatisk fra din app, når låneperioden er slut.
Hvordan bliver man medlem af biblioteket?
Man skal have et dansk cpr-nummer for at blive oprettet som låner. Man kan oprette sig som låner med MitID på bibliotek.kk.dk, hvis man er fyldt 18 år. Man kan også henvende sig personligt på biblioteket og vise sundhedskort suppleret med anden legitimation, så vidt muligt billedlegitimation.
Hvordan får man pinkode til bibliotek?
Du kan blive registreret som bruger og få tildelt en pinkode ved at møde op på dit lokale bibliotek. Medbring dit sundhedskort, som du bagefter skal bruge som lånerkort på alle kommunens biblioteker. Online: Nye lånere kan også melde sig ind online med MitID via bibliotekets hjemmeside.
Hvordan bestiller jeg en bog på biblioteket?
For at bestille bøger på bibliotek.dk skal du være meldt ind som låner på det bibliotek, du vil bruge som afhentningssted. På bibliotek.dk har du mulighed for at søge specifikt efter bøger, artikler, film, e-materialer, spil, musik og noder.
Kan man læse eReolen offline?
Når du downloader bogen kræves det, at du har internetadgang. Men så snart downloadet er gennemført, kan du logge af internettet og læse bogen uden internetadgang. Mens bogen downloader, kan du følge med i, hvor langt den er kommet i processen via progressbaren på bogens forside.
Hvordan læser man på eReolen?
- Log ind med din biblioteksbruger (dit CPR.-nummer + din 5-cifrede kode)
- Find den bog, du vil læse eller høre, og tryk derefter på lån.
- Bogen ligger nu under din brugerprofil, hvor du kan læse/høre den.
- Bogen afleverer sig selv, så det skal du ikke spekulere på
Hvor mange bøger er der på eReolen?
eReolen indeholder over har 47.000 e-bøger, 17.500 lydbøger og 700 podcasts fra en række danske forlag.
Hvorfor kan jeg ikke logge ind på bibliotek?
Du skal kontakte dit biblioteket i din bopælskommune, så de kan undersøge om du er oprettet korrekt og bl. a. om kommunefeltet er udfyldt i din profil. De kan også hjælpe med en ny pinkode hvis du har glemt den.
Kan ikke logge på e reol?
Adgang til e-reolen går via biblioteket i den kommune, hvor du er bosat. Du skal altså være oprettet som låner på dit lokale bibliotek. Hvis du ikke kan logge ind på eReolen, kan du prøve at logge ind på aakb.dk med dit cpr-nummer og din 5-cifrede pinkode.
Hvordan låner jeg en bog på eReolen?
I eReolens app
Når du har fundet den ebog, lydbog eller podcast, du gerne vil låne, klikker du på knappen "Lån". Herefter bliver du spurgt, om du vil låne materialet, og du kan se, hvor mange af dine lån du i så fald har brugt. Vælg "Ja", hvis du er sikker på, du vil låne bogen.