Hvordan får man aktindsigt i afdødes journal?

På www.sundhed.dk kan man få elektronisk adgang til sine private oplysninger om medicin, journaler fra sygehus og egen læge, laboratoriesvar mm. En afdød patients nærmeste pårørende har ret til oplysninger om afdødes sygdomsforløb, dødsårsag og dødsmåde, medmindre det må antages at være i strid med afdødes ønsker.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aeldresagen.dk

Kan jeg få aktindsigt i min afdøde fars journal?

De pårørende har kun adgang til oplysningerne om sygdomsforløb, dødsårsag og dødsmåde. Pårørende har ikke krav på aktindsigt i afdødes patientjournal.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på laeger.dk

Hvor længe gemmes lægejournaler efter død?

Der kan 75 år efter en persons død gives adgang til vedkommendes journal til eksempelvis slægtsforskere eller andre med en interesse i sagen. 6. Der kan efter en konkret lægefaglig vurdering gives adgang til dele af afdøde pårørendes journal for at kunne skabe klarhed omkring arvelige sygdomme i familien. 7.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på pri.rn.dk

Hvordan søger man aktindsigt i journal?

Hvordan søger jeg aktindsigt?
  1. henvend dig til sygehuset eller behandlingsstedet.
  2. bed om aktindsigt i din journal.
  3. angiv dit navn og fødselsdato/personnummer.
  4. få kvittering for modtagelsen af din henvendelse.
  5. bed om hjælp fra en sundhedsperson til at forstå indholdet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Kan pårørende få aktindsigt?

De nærmeste pårørende vil i den situation have adgang til aktindsigt i de oplysninger i patientens journal, som har betydning for deres stillingtagen. Det bemærkes, at det vil bero på et konkret skøn i den enkelte situation, hvilke personer der må anses for nærmeste pårørende.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Hvordan får man lægejournaler fra en afdød pårørende? - CountyOffice.org



Kan jeg få min afdøde mors journal?

Du har ret til at få udleveret en kopi af din patientjournal. Du kan søge aktindsigt i din journal, hvis du er fyldt 15 år. Du kan også give andre fuldmagt til at søge adgang til din journal for dig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stps.dk

Hvad skal der til for at få aktindsigt?

For at få aktindsigt skal du henvende dig til den myndighed, der har den sag, du ønsker aktindsigt i. Du kan henvende dig mundtligt eller skriftligt. Myndigheden afgør så hurtigt som muligt, om din anmodning om aktindsigt kan imødekommes.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvad koster det at få aktindsigt?

Hvis elektronisk aktindsigt omfatter mere end 100 sider, kan myndigheden kræve 100 kr. men ikke mere uanset hvor mange sider, der er tale om. Det bemærkes, at de samme betalingsregler gælder for anmodninger om dataudtræk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på journalistforbundet.dk

Hvor lang tid tager det at få aktindsigt?

Vedkommende myndighed m.v. afgør snarest, om en anmodning om aktindsigt kan imødekommes. En anmodning om aktindsigt skal færdigbehandles inden 7 arbejdsdage efter modtagelsen, medmindre dette på grund af f. eks. sagens omfang eller kompleksitet undtagelsesvis ikke er muligt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Hvornår har man ikke ret til aktindsigt?

Offentlighedsloven giver dig blandt andet ikke ret til at søge om aktindsigt i: Sager om ansættelse og forfremmelse samt ansættelsesforhold i det offentlige, dog med undtagelse af oplysninger om navn, stilling, uddannelse, arbejdsopgaver, lønforhold og tjenesterejser.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på legaldesk.dk

Hvordan finder man gamle sygehusjournaler?

Patientjournaler skal søges under det enkelte sygehus og evt. afdeling, som patienten var indlagt på. Ældre journaler er typisk henlagt efter et patient- eller journalnummer, som du kan finde via sygehusets patientkartotek eller lignende søgemidler.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rigsarkivet.dk

Hvor kan jeg se mine gamle journaler?

Du kan selv hente din journal på sundhed.dk og gemme den på din computer. Herefter kan du sende den til styrelsen. Der kommer nu et nyt vindue frem på din skærm.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på su.dk

Kan man finde gamle journaler?

kopi af journalen sendes til dig via borger.dk. du kan få din journal til gennemsyn på behandlingsstedet (med aftale om journalgennemgang) journalen udleveres til dig som en fotokopi.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvem får automatisk besked ved dødsfald?

Skifteretten er den retsinstans, der tager sig af administration og fordeling af afdødes bo. Skifteretten får automatisk besked om et anmeldt dødsfald.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på herlevhospital.dk

Kan man blive nægtet aktindsigt?

En myndighed kan give afslag på en anmodning om aktindsigt, hvis myndigheden mener, at anmodningen tjener et retsstridigt formål, eller hvis anmodningen har et chikanøst formål. Det står i offentlighedslovens § 9, stk. 2, nr. 2.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Hvor langt tilbage kan man søge om aktindsigt?

7-dagesfristen for færdigbehandlingen af en aktindsigtsanmodning er ikke absolut, men kan undtagelsesvis udsættes navnlig som følge af sagens omfang eller kompleksitet. Med udtrykket sagens omfang sigtes først og fremmest til antallet af dokumenter, der er omfattet af den enkelte anmodning om aktindsigt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aktindsigtshaandbogen.dk

Hvor hurtigt skal man svare på aktindsigt?

Vedkommende myndighed m.v. afgør snarest, om en anmodning om aktindsigt kan imødekommes. En anmodning om aktindsigt skal færdigbehandles inden 7 arbejdsdage efter modtagelsen, medmindre dette på grund af f. eks. sagens omfang eller kompleksitet undtagelsesvis ikke er muligt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvad er forskellen på aktindsigt og indsigt?

Forskelle på indsigt og aktindsigt / egenacces

Man kan sige, at aktindsigt kan bruges til at give indblik i kommunens sager og dokumenter generelt, mens indsigt og egenacces kan bruges til at få indblik i, hvilke oplysninger kommunen har om dig. Læs mere om aktindsigt og egenacces.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på gladsaxe.dk

Kan man bede om løbende aktindsigt?

Efter offentlighedslovens § 4, stk. 1, 2. punktum, kan en forvaltningsmyndighed give aktindsigt i videre omfang, medmindre andet følger af reglerne om tavshedspligt. Inden for rammerne af denne bestemmelse vil en myndighed også kunne give løbende aktindsigt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Kan alle søge aktindsigt?

Enhver kan som udgangspunkt få aktindsigt i domme og kendelser. Her kan du læse om hovedreglerne for aktindsigt, og om hvordan du konkret søger om aktindsigt. Aktindsigt betyder bl. a., at man i både straffesager og civile sager har mulighed for at gennemse en doms konklusion, hvis man anmoder om det.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Kan man få afslag på aktindsigt?

Under visse betingelser kan en myndighed dog efter offentlighedsloven helt afslå at behandle en ressourcetung aktindsigtsanmodning og altså meddele afslag på aktindsigt, uden at myndigheden først har undersøgt, om det ønskede materiale kan udleveres eller skal undtages fra aktindsigt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvad skal et afslag på aktindsigt indeholde?

Hvis du afslår en anmodning om aktindsigt helt eller delvist, skal begrundelsen fremgå af afgørelsen. Begrundelsen skal indeholde en kort beskrivelse af sagen, vurderingen og henvisning til de relevante bestemmelser i lovgivningen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på horten.dk

Hvor klager man over aktindsigt?

Du kan klage over afslag på aktindsigt direkte til den myndighed, der er øverste klageinstans i forhold til afgørelsen eller behandlingen i øvrigt af den sag, som anmodningen om aktindsigt vedrører. Du skal indsende din klage til den myndighed, der har truffet afgørelsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Er interne dokumenter altid undtaget fra aktindsigt?

Formkrav til dokumenterne

Et dokument, der ellers er internt, jf. offentlighedslovens § 23, stk. 1, er som udgangspunkt undergivet aktindsigt, hvis dokumentet foreligger i endelig form. Et dokument, der fortsat er i udkast eller anden lignende foreløbig form, er således ikke omfattet af bestemmelsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aktindsigtshaandbogen.dk

Er domme offentligt tilgængelige?

Som udgangspunkt har enhver ret til at få indsigt i domme og kendelser i civile sager. I straffesager har journalister en udvidet adgang til aktindsigt, da journalister kan få aktindsigt i straffesager, der er afsluttet for mere end et år siden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retgodtatvide.dk