I PPR arbejder vi både med det enkelte barn og med grupper. Det foregår primært i konsultative forløb men kan efter behov også ske ved logopædiske eller psykologiske undersøgelser. Logopæden og psykologen ude på dit barns dagtilbud eller skole samarbejder altid med forældre og de fagpersoner, der er omkring dit barn.
Hvor lang tid tager en PPR udredning?
I seks ud af ti kommuner er der mere end to måneders ventetid på en pædagogisk-psykologisk vurdering. I knap fire ud af ti kommuner må børn vente 3-6 måneder og enkelte steder op til et år. »Børn med mistrivsel eller symptomer på psykisk lidelse kan være meget forpinte, og situationen er ofte svær for hele familien.
Hvordan foregår en PPV?
En pædagogisk-psykologisk vurdering (PPV). Vurderingen har til formål at belyse elevens faglige, personlige og sociale potentialer og færdigheder med henblik på at yde skolen, eleven og forældrene rådgivning og støtte til elevens fortsatte undervisning i relation til elevens særlige behov og forudsætninger.
Hvad er en PPR undersøgelse?
PPR står for Pædagogisk Psykologisk Rådgivning. Det er en funktion i kommunen, som undersøger og vurderer, om børn har behov for støtte i skolen eller institutionen. PPR kan også henvise til udredning i børne- og ungdomspsykiatrien.
Kan forældre selv kontakte PPR?
Som udgangspunkt skal forældre henvende sig til skole eller dagtilbud, men de kan også kontakte PPR direkte for at få råd og vejledning.
Hvad er PPR? (Punkt pr. reception) | Fantasy 101
Kan man sige nej til PPR?
Der er ingen konkrete regler for, om man kan sige nej til PPR, men det er alment gældende, at forudsætningen for PPRs indgriben er forældresamtykke. Forældre har frit skolevalg, hvilket kan betyde at de kan sige nej tak til det visiterede tilbud, og det står dem frit for at vælge et andet tilbud.
Hvordan kommer man i kontakt med PPR?
Ring til os på telefonnummer 55 36 20 40 hvis der er behov for psykologisk sparring, råd eller vejledning. Den telefoniske åbne rådgivning er bemandet af psykologer ansat i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR). Rådgivningen er åben tirsdage kl. 10-12 undtagen i skolernes ferier.
Hvornår skal PPR inddrages?
PPR kan inddrages, hvis forældre, skole, dagtilbud eller sundhedsplejerske bekymrer sig for et barns trivsel, udvikling og læring. Kontakten til PPR går igennem skole, dagtilbud eller sundhedsplejen.
Kan forældre henvende sig til PPR?
Forældre og elev kan selv henvende sig. Med baggrund i bekendtgørelsens §3 stk. 3 gives forældre og elev mulighed for selv at anmode direkte om pædagogisk-psykologisk rådgivning. Denne mulighed bliver hyppigt anvendt som folkeskolens egen mulighed for åben og anonym rådgivning ved pædagogisk-psykologisk sagkyndige.
Hvad kan PPR tilbyde?
PPR kan tilbyde råd og vejledning, fx hvis barnet:
Har udfordringer indenfor adfærd, kontakt og trivsel i skole eller daginstitution. Har udfordringer indenfor høre- og sprogområdet.
Hvad består PPR af?
PPR består fx af psykologer, tale-høre konsulenter, fysioterapeuter, socialrådgivere, læsekonsulenter og pædagogiske udviklingskonsulenter.
Hvad er forskellen på PPR og PPV?
Hvad er en PPV? Hvis dit barn har brug for en mere vidtgående indsats for at forebygge eller undgå mistrivsel fagligt eller socialt, så kan skolelederen, barnets forældre eller barnet selv anmode PPR om at udarbejde en pædagogisk psykologisk vurdering (PPV).
Hvad er en indstilling til PPR?
Ved en indstilling til PPR attesterer skole-/institutionsleder med sin underskrift, at andre relevante tiltag er afprøvet inden indstillingen og endvidere underskriver forældrene indstillingen.
Kan forældre kræve en PPV?
Forældrene og eleven kan anmode om en pædagogisk-psykologisk vurdering i de tilfælde, hvor de finder, at der bør iværksættes specialpædagogisk bistand.
Hvad laver en PPR konsulent?
Pædagogisk Psykologisk Rådgivning er en kommunal rådgivning, hvor lærere og pædagoger ved kommunens skoler og dagtilbud samt forældre kan henvende sig for at få råd og vejledning vedrørende børn og unge fra 0-17 år.
Kan egen læge henvise til PPR?
Hvem kan henvise? Praktiserende læger, andre læger og kommuner via PPR (Pædagogisk Psykologisk Rådgivning) eller sagsbehandler i socialforvaltningen kan henvise.
Hvor meget tjener en PPR?
En pædagogisk konsulent tjener omkring 36.500 kr. om måneden.
Hvor meget tjener en PPR psykolog?
Alle skolepsykologer er på samme grundløn. Grundlønnen er løntrin 44 + 7.000 kr. i årligt grundbeløb. 39.120,15 kr.
Kan forældre sige nej til specialskole?
”Der er ikke noget i vejen for, at elev og forældre frivilligt kan vælge tilbuddet i ungdomsskolen, så længe de er fuldt oplyste om deres rettigheder”, skriver klagenævnet og tilføjer, at forældre ikke kan klage over indholdet til klagenævnet, hvis de har givet samtykke til, at deres barn må gå der som alternativ til ...
Hvem er ansat i PPR?
De medarbejdere, der løser sådanne opgaver er bl. a. skolepsykologer, kliniske psykologer, tale- høre konsulenter, kuratorer og socialrådgivere. PPR er organiseret meget forskelligt i de enkelte kommuner afhængigt af, hvordan man generelt har organiseret forvaltningen af opgaverne i forhold til børn og unge.
Hvad er barnets lov 2024?
Barnets lov, der trådte i kraft 1. januar 2024, har et særligt fokus på børns ret til at blive hørt og inddraget i egen sag. Social- og Boligstyrelsen udgiver en guide til personale i dagtilbud og grundskole om, hvordan man kan understøtte inddragelse af barnet, og andre opmærksomhedspunkter i forbindelse med loven.
Hvor lang tid må en PPV tage?
Der er ikke en formel tidsfrist for, hvor længe en PPV gælder. I BUF er der en retningsgivende tidsfrist, hvor en PPV gælder ca. ét til halvandet år - medmindre barnets/elevens behov ændrer sig mærkbart i mellemtiden.
Hvornår skal et barn udredes?
Hvornår et barn skal udredes, kan være svært at sige, men en tommelfingerregel er, når barnet ikke trives gennem længere tid, og dets dagligdag og familielivet er forstyrret i væsentlig grad. Der kan være undgåelsesadfærd, fysiske symptomer og nogle gange er det skolen, som ser udfordringerne mere, end forældrene gør.
Hvilken lovgivning arbejder PPR under?
Ifølge folkeskoleloven § 12, stk. 2, forudsætter iværksættelse af specialundervisning vurdering og forslag fra PPR.