Bor du i lejlighed, kan du aflæse dit forbrug på varmemåleren på hver enkelt af dine radiatorer, hvis I har elektroniske varmemålere i din ejendom. Nogle elektroniske varmemålere kan du endda fjernaflæse via din PC eller telefon. Har I i stedet fordampningsmålere, kan det være mere besværligt at aflæse forbruget.
Hvor ser jeg mit varmeregnskab?
Hvor kan jeg se mit varmeregnskab? Hvis Brunata står for aflæsning af målere og for at udarbejde forbrugsregnskaberne i den ejendom, hvor du bor, kan du se dit varmeregnskab og følge dit forbrug på vores platform Brunata Online. Her kan du danne dig et overblik og se, om du bruger mere eller mindre end sidste år.
Hvordan aflæser man fjernvarme forbrug?
Bor du i hus med fjernvarme, sidder der en måler på anlægget – det gælder, uanset om du har et direkte eller indirekte anlæg. Aflæs måleren og følg dit forbrug på denne måde. Aflæs dit forbrug på varmepumpens bimåler.
Hvor kan man se ens varmeregning?
Hvor finder jeg mit varmeregnskab? Det er forskelligt, hvordan man får sin varmeopgørelse. Nogle får varmeopgørelserne i e-Boks, og nogle får dem med almindelig post.
Kan man følge sit varmeforbrug?
Bor du i lejlighed, kan du aflæse dit forbrug på varmemåleren på hver enkelt af dine radiatorer, hvis I har elektroniske varmemålere i din ejendom. Nogle elektroniske varmemålere kan du endda fjernaflæse via din PC eller telefon. Har I i stedet fordampningsmålere, kan det være mere besværligt at aflæse forbruget.
11 nemme måder at reducere dine energiregninger på | SPAR OP TIL 51%!
Hvornår får man sin Varmeopgørelse?
Er du lejer skal du i følge Lejelovene have din varmeopgørelse tilsendt senest 4 måneder efter varmeårets skæringsdato. Fristen kan dog ændres til en frist på 3 måneder fra den dag, hvor udlejer modtager årsopgørelsen fra forsyningsselskabet.
Hvor meget fjernvarme bruger man om måneden?
Forbruget af varme for en gennemsnitlig dansker er lidt sværere at komme med et helt konkret bud på. Det afhænger nemlig især af, hvilken opvarmningstype du har i din bolig. I en lejlighed på cirka 55 kvm ligger den månedlige pris for fjernvarme fx typisk mellem cirka 150 kroner og 450 kroner.
Hvordan læser jeg min varmemåler?
Find rundt i tallene fra din varmemåler
Du ved hvor den er gemt i huset. Du har set den - og har set alle tallene på den. Men du tør ikke trykke på nogle af knapperne, når du skal aflæse din varmemåler.
Hvor meget fjernvarme bruger en husstand?
Hvor meget fjernvarme bruger en husstand
Forbruget af fjernvarme varierer afhængigt af boligens størrelse, isolering og brugervaner. En typisk dansk husstand bruger normalt mellem 15.000 og 20.000 kWh fjernvarme årligt til opvarmning og varmt vand.
Hvor meget el bruger en husstand på 2 personer?
I et hus med to personer er det gennemsnitlige elforbrug omkring 3.750 kilowatt-timer (kWh) om året. Et meget lavt elforbrug for to personer i et hus ligger på 2.950 kWh årligt, og et lavt forbrug er omkring 3.065 kWh årligt. Et elforbrug lidt under gennemsnittet er omkring 3.300 kWh årligt.
Hvor mange kWh bruger man på en måned?
3.679 kWh om året. Beregningerne i tabellen tager udgangspunkt i, at husstanden bruger 306 kWh om måneden. Hvis man derimod bor 4 personer i huset, vil det gennemsnitlige elforbrug stige til ca. 5.053 kWh om året.
Hvor meget varme bruger et hus?
Så mange penge bruger vi på varme
år for et typisk parcelhus på 150 m2. Priserne (i parentes forbruget) er: Fjernvarme: 4.100-21.720 kr. (18,1 MWh) – ifølge Dansk Fjernvarme er gennemsnitsprisen i 2013 for et standardhus på 130 m2 med årligt forbrug på 18,1 MWh 13.687 kr.
Hvor sidder min varmemåler?
Hvad der er det rigtige sted at montere en varmemåler, afhænger af både typen af radiator og typen af varmemåler. På de fleste radiatorer får man den bedste sammenhæng mellem varmeafgivelse og målerregistrering ved at montere en elektronisk varmemåler 2/3 oppe på radiatoren.
Hvad betyder tallene på varmemåler?
Din varmemåler oplyser dig om, hvor mange enheder, den har registreret. Man kunne fristes til at tro, at tallet på din måler fortæller, hvor mange MWh (megawatt-timer), du har brugt. Men det er ikke tilfældet, og derfor kan du heller ikke ud fra oplysningerne på måleren selv regne ud, hvor høj din varmeregning bliver.
Hvad betyder tallene på radiatoren?
Tallene svarer nemlig til den temperatur, du ønsker termostaten skal nå i et 3-graders interval. Hvor 2 markerer en temperatur på 17 grader, betyder 3-tallet 20-graders varme i lokalet. 2,2 vil derfor svare til den besluttede temperatur.
Hvordan virker en varmemåler på en radiator?
Varmemålerne på dine radiatorer er såkaldte ”fordelingsmålere”, dvs. de registrerer varmen i hver enkelt lejlighed. Forbruget holdes op mod ejendommens samlede forbrug, hvorefter din andel beregnes. Der er 10 lejligheder i den ejendom, du bor i. Sidste år brugte beboerne i hele ejendommen samlet set 1000 måleenheder.
Hvad koster det at opvarme et hus med fjernvarme?
Gennemsnitsprisen for at varme et typisk hus op med fjernvarme er 17.400 kr. om året, mens den gennemsnitlige pris for jordvarme i kombination med gulvvarme er 17.700 kr. om året. hvis man tager udgangspunkt i de seneste priser.
Hvor meget koster varme om måneden i en lejlighed?
I en lejlighed på ca 55 kvm vil varme formentlig månedligt koste ca. 150-450 kr.
Hvor mange kWh bruger man på en dag?
Hvor mange kWh bruger man om dagen? En gennemsnitdansker bruger cirka 1.600 kWh strøm om året, hvilket svarer til 4,3 kWh strøm på daglig basis.
Hvornår får jeg varmeregnskab?
* Varmeregnskabet skal være kommet frem til lejerne senest 4 måneder efter regnskabsårets udløb.
Hvornår skal man senest have sit varmeregnskab?
Hvis din udlejer skal have ret til at opkræve efterbetaling for dit varmeforbrug, skal udlejer overholde nogle tidsfrister. Hovedreglen er, at udlejer skal sende varmeregnskabet til dig senest fire måneder efter, at regnskabet er afsluttet.
Hvornår får man penge tilbage fra fjernvarme?
Du modtager din forbrugsafregning senest 4 måneder efter forbrugsregnskabets skæringsdato. Hvis du har modtaget din forbrugsafregning og der står, at du skal have penge tilbage, vil det også fremgå af brevet hvornår og hvordan.