I busserne er det også muligt at købe billet af buschaufføren. Men husk at medbringe kontanter og ikke for store sedler. Den samme billet kan bruges til metroen, busser, tog og havnebusser. Sørg for altid at have din billet på dig i tilfælde af, at en billetkontrollør ønsker at se den.
Kan man købe en enkeltbillet i bussen?
Du kan også købe en enkeltbillet kontant hos chaufføren. Det vil være en stor hjælp, hvis du har lige penge. Chaufføren kan normalt give tilbage på sedler.
Hvordan køber man en billet til bussen?
- Automater. Automater.
- Betjente salgssteder. Betjente salgssteder.
- SMS-billetter. SMS-billetter.
- DOT Billetter app. DOT Billetter app.
- Tilkøb til billetter. Tilkøb til billetter.
Hvordan betaler man for at køre med bus?
Du kan betale med kontanter i bussen, men vis hensyn til chauffører og medarbejdere i de sjællandske busser og flexbiler: Gør brug af de digitale løsninger, hvor du kan. Chaufføren kan give byttepenge tilbage, så længe der er byttepenge i kassen.
Hvordan køber man sms-billet til bus?
- Send en SMS til 1415 med følgende information: Startzone, station eller busstoppested. Antal zoner. ...
- Du modtager nu en SMS, der viser din bestilling. Dette er ikke din billet. ...
- Du modtager nu selve billetten i en ny SMS.
Rejsekort: Sådan bruger du Rejsekort i bus, tog og metro
Hvad gør man hvis man ikke har rejsekort?
Du kan købe sms-billetter hos DOT. Du kan bruge mobiltelefoner af alle typer til at købe en sms-billet. Det er ikke kun til smartphones. En fleksibel løsning, da du kan købe billetten helt frem til, du skal rejse.
Hvordan køber man bus billet over telefonen?
Man kan ved at skrive en sms til telefonnummer 1415, bestille en sms-billet. Billetten sendes til telefonen som en sms. Man skal skrive sin bestilling på en særlig måde, der starter med startzonen, et mellemrum, antal zoner der skal rejses og evt. en tilføjelse af type.
Er det et krav at vise billet i bussen?
Billetter, og kort skal vises til chaufføren, når du står på bussen og skal kunne vises frem for kontrolpersonalet under hele rejsen, samt ved udstigning, i metroen og tog indtil stationens område forlades. Hvis du ikke har gyldig billet eller kort, når du bliver kontrolleret, skal du betale en kontrolafgift.
Kan man købe billet i bussen med MobilePay?
Du kan betale med MobilePay eller en række betalingskort. Du kan også købe enkeltbilletter i den nationale app 'RejseBillet'. Du skal have købt din Mobilbillet, inden du stiger på, og vise den til chaufføren eller kontrolløren, hvis du bliver bedt om det.
Kan man få sit rejsekort på mobilen?
Med vores apps til iOS og Android har du altid hjælpen ved hånden, hvis du har brug for at tjekke oplysninger om dit Rejsekort eller har glemt at checke ud.
Hvornår skal man betale for bussen?
Når et barn rejser alene, skal det betale for rejsen uanset alder. En betalende voksen kan have 2 børn yngre end 12 år, med på rejsen uden at betale ekstra. Et barn over 12 år (mellem 12-15 år), kan have 1 barn under 12 år med på sin billet.
Hvornår skal man købe voksenbillet i bussen?
Unge over 16 år
Unge, der er fyldt 16 år, betaler voksenpris.
Er rejsekort billigere end enkeltbillet?
Voksne. Rejsekort er billigere end enkeltbilletter Er du over 16 år, rejser du som udgangspunkt som kundetypen 'Voksen' - og til en pris, der er lavere end med enkeltbilletter. Du kan både få tidsrabat og mængderabat som 'Voksen'.
Kan man bruge kort i busser?
Du kan bruge rejsekort til busser, letbane, tog, lokalbaner og metro i hele Danmark (undtagen Samsø og Bornholm). Med rejsekort har hver rejse en pris. Og skal du have rabat, får du det helt automatisk. Hvis du rejser ofte på den samme strækning, fx til og fra arbejde, kan pendlerkort være billigere for dig.
Hvor meget koster en enkeltbillet?
24,- kr. Enkeltbillet er din billet, hvis du ønsker en fleksibel billet til én rejse mellem to stationer i hele Danmark. Billetten kan både benyttes i Arriva- og DSB-tog samt i bus, Metro og S-tog.
Kan man betale med kontanter i bussen 2023?
Begrænsning på byttepenge har været i strid med kontantreglen. Fra 7. juni 2023 er der ikke længere nogen begrænsning for, hvor mange byttepenge en passager kan få tilbage i bussen.
Kan man købe billet på telefonen?
I DSB-appen kan du både købe pladsbillet og pendlerpladsbillet. Har du et pendlerkort i appen, kan du købe en pladsbillet til kun 10 kr. til hele eller dele af din strækning.
Hvad er bøden for at køre i bus uden billet?
Movia hæver prisen: Fremover koster det 1.000 kroner, hvis du kører uden billet. Det koster 750 kroner i bøde, hvis du kører uden billet. Men fra 1. oktober stiger bødetaksten til 1.000 kroner i busser og lokaltog hos Trafikselskabet Movia.
Hvis rejsekort ikke virker i bussen?
Hvis dit rejsekort ikke kan checkes ind, skal du vente med at stige på bussen til du kan checke rejsekortet ind eller har en anden gyldig billet. Når dit rejsekort ikke er checket ind på grund af for lav saldo, vil du modtage en kontrolafgift. Du skal checke dit rejsekort ind straks, når du stiger på bussen.
Kan man køre med bus på orange billet?
Hvilken del af din rejse Orange og Orange Fri gælder til, vil fremgår af din billet. Orange og Orange Fri gælder mellem DSB, Arriva, NJ-stationer, samt Skånetrafikens tog i Danmark, men ikke til bus, metro, letbane, lokal- og privatbane.
Kan man købe bus billet online?
Både på rejseplanen.dk og i apps kan du finde link til det selskab, der kan udstede billetten. Du kan også søge på DSB app, Mobilbilletter el. lign. i App Store og Google Play og finde trafikvirksomhedernes billetapplikationer.
Hvor mange zoner skal jeg købe?
For rejser på korte enkeltbilletter gælder princippet om ringzoner. Når du rejser på pendlerkort til og med 8 zoner, betaler du for det antal zonenumre, du kører i. Dog mindst to zoner. På et 3-zoners pendlerkort kan man altså køre i de tre zoner, som kortet er gyldigt til.
Hvor meget koster en 24 timers billet?
Skal du meget rundt i København, kan du købe et såkaldt City Pass, der giver ret til ubegrænset rejse med bus, tog og Metro i zone 1, 2, 3 og 4 (inkluderer Københavns Lufthavn) i 24 eller 72 timer. Et 24-timers City Pass koster 80 kr. for en voksen, og 40 kr. for et barn, mens et 72 timers CityPass koster 200 kr.