Jesper Buch lancerede Just-Eat i august 2001. Han kom på idéen, da han sad i Norge, hvor han havde sin praktikplads, og var sulten. Han vidste simpelthen ikke hvordan han skulle få fat i en pizza, da han jo lige var ankommet til landet, og der opstod idéen til det der den gang hed FoodZoom.
Hvordan blev Jesper Buch rig?
Han er uddannet fra Kolding Købmandsskole i 1995. Han tilbragte fire år i militæret, hvor han opnåede rang af premierløjtnant. I 1998 åbnede han en restaurant i Blokhus og solgte den med fortjeneste efter et år, inden han i 2000 stiftede Just Eat, der ni år senere blev verdens største formidler af fastfood.
Hvorfor stopper Jesper Buch?
Jeg er 48 år og har ikke brug for at gøre ret meget andet end at fokusere indad og bruge tid på mig selv, mine børn og min familie, forklarer Jesper Buch. Afskeden med DR-programmet meldte han selv ud på Instagram: "Alting har en ende - heldigvis, for det er begyndelsen på noget nyt.
Hvad er Jesper Buch god for?
Den danske investor og erhvervsprofil Jesper Buch har tjent store summer på køb og salg af virksomheder. Bedst kendt er han for salget af take away-kæmperne Hungry og Just Eat. Begge selskaber har han været med til at opbygge og tjent store summer på, efter de er blevet solgt til udlandet.
Hvorfor startede Jesper Buch Just Eat?
Men det var langt fra forventningen, dengang Jesper Buch og de andre medstiftere af Just Eat startede eventyret i en kælder i Kolding tilbage i 2000. Det hele startede nemlig, fordi han så et behov, der skulle dækkes, og tænkte, at der måtte være andre med samme behov.
Jesper Buch: Sådan bliver du iværksætter
Hvor mange procent havde Jesper Buch af Just Eat?
Den 46-årige investeringsløve solgte i 2011 take-away-giganten Just-eat og har sidenhen kastet sig ud i en bred vifte af investeringer. Løvens Hule-dommeren har blandt andet - indtil nu - ejet 15 procent af Hungry.
Hvem solgte Jesper Buch Just Eat til?
Just Eat blev stiftet i 2001 af serieinvestor Jesper Buch, og det blev hurtigt en kæmpe succes i Danmark såvel som i udlandet. I 2011 blev den kendte iværksætter imidlertid købt helt ud af selskabet. I 2020 blev Just Eat solgt til det hollandske selskab Takeaway.com for knap 51 mia.
Hvor meget ejer Jesper Buch af Ditur?
Ditur blev stiftet som webshop i 2014 af de aarhusianske tvillinger Kasper og Mikkel Dissing. Medvirkede i 'Løvens Hule' i 2020 og hentede en investering på 1,2 mio. kr. fra Jesper Buch og Jacob Riisgaard for 15 procent af virksomheden.
Hvor rig er Mia Wagner?
I dag er portalen en del af Freeway-koncern, som Wagner-familien for alvor har skabt sin formue gennem. Ifølge B.T. udgør hendes formue 5 millioner kroner.
Er Jacob Risgaard og Jesper Buch gode venner?
Det er svært at se et afsnit af 'Løvens Hule' uden at falde over den gode kemi, der er mellem de to løver Jesper Buch og Jacob Risgaard. Men forholdet mellem de to er mere end det. For de er blevet rigtig gode venner.
Hvad ejer Jesper Buch?
Jesper Buch er i dag medejer af en lang række forretninger, herunder Miinto, GoMentor (tidl. Metaline), Nabo, Drinkster, Autobutler, GoMore, Domino's Pizza (DK), Hungry Group, Fitbay, Plecto, Crowdy House, Fishtrip, Vivino, Dyekjaer Design og Reshopper.
Hvorfor er Jesper Buch ikke med i Løvens Hule?
Fra næste år skal Jesper Buch ikke længere være en del af investorerne i ”Løvens Hule”. Det oplyser han på sociale medier. »Jeg har lovet min familie (og mig selv), at jeg skal stoppe i ”Løvens Hule” – derfor overlader jeg venstre flanke til en ny løve.
Hvor rige er løverne?
Hvem er den rigeste af løverne? De fem dommere er Christian Stadil, Peter Warnøe, Mia Wagner, Jan Lehrmann og Jesper Buch - og Hummel-bossen Stadil er med afstand den rigeste. Se og Hør anslår hans formue til at ligge på over 2,1 milliarder kroner.
Hvor rig er Jacob Risgaard?
Jacob Risgaard er 46 år gammel. 152.000.000 kroner. Så mange millioner står der lige nu på bunden og luner i Jacob Risgaards holdingselskab JR HOLDINGS ApS. Det viser et nyt regnskab, der lige er blevet leveret, og regnskabet viser også en tocifret millionindtægt i seneste regnskabsår.
Hvem har flest penge af løverne?
Målt i alene egenkapital har vi her den absolut rigeste løve af dem alle. Louise Herping Ellegaard var ny i seneste sæson, men er nu en af de garvede løver i programmet. Hun har et holdingselskab, der hedder Herping Holding ApS, som hun ejer alene, og her står der 74 millioner kroner i egenkapital.
Hvem er de rigeste i Løvens Hule?
De fem dommere er Christian Stadil, Peter Warnøe, Mia Wagner, Jan Lehrmann og Jesper Buch - og Hummel-bossen Stadil er med afstand den rigeste. Se og Hør anslår hans formue til at ligge på over 2,1 milliarder kroner. Formuen udgøres hovedsageligt af moderselskabet Thornico Holding, som han ejer.
Er Anne Stampe rig?
I 2020 gik Wagner og Stampe sammen og stiftede investeringsselskabet Nordic Female Founders, der investerer i virksomheder, hvor det er kvinder, der står bag. Ifølge Finans råder Stampes holdingselskab ifølge cvr-registret over 34.000 kr.
Hvem ejer Freeway?
Virksomheden ejes af Freeway Holding og selskabets stifter Michael Eggert (født 12. juli 1975).
Hvem ejer Dissing?
Kasper og Mikkel Dissing har siden 2014 drevet webshoppen Ditur sammen, som startede hjemme på drengeværelset i Højbjerg - syd for Aarhus.
Er Jesper Buch med i Ditur?
Både Jacob Risgaard og Jesper Buch investerede i Ditur, hvilket gjorde, at Ditur blot vækstede endnu mere i tiden efter - og stadig gør det i dag.
Hvem står bag Dissing ure?
Ditur. dk's historie startede i 2014, hvor Mikkel og Kasper Dissing drev deres webshop på deres 16 m2 værelse i Højbjerg. De startede med 50 ure i sortimentet, som primært var mekanisk automatiske ure.
Hvor rig er Morten Larsen?
Jesper Buch har tidligere fortalt, at han tjente et »rigtigt pænt tocifret« millionbeløb, mens Morten Larsens holdingselskab i 2021 havde en egenkapital på over 59 mio. kr. Det er penge fra Hungry-salg, som nu skal bruges i ”Løvens Hule”.
Hvad hed Just Eat før?
Jesper Buch lancerede Just-Eat i august 2001. Han kom på idéen, da han sad i Norge, hvor han havde sin praktikplads, og var sulten. Han vidste simpelthen ikke hvordan han skulle få fat i en pizza, da han jo lige var ankommet til landet, og der opstod idéen til det der den gang hed FoodZoom.
Hvem ejer Hungry?
I efteråret 2021 købte Foodora-ejeren Delivery Hero den danske takeaway-platform Hungry. I mellemtiden er Hungrys hjemmeside og app blevet konverteret til Foodora.