Kineseren på atamon-flasken er tænkt som en hyldest til asiatiske kokke.
Hvem ejer Tørsleff?
Ulighed, racisme, kolonialisme og slaveri var i den grad på dagsordenen i 2020. Og det er alt sammen noget, der åbenbart har gjort indtryk på Henrik Andersen, direktør i Haugen-Gruppen, der ejer Tørsleffs.
Hvornår kom atamon?
Atamon – det nye konserveringsmiddel
Men i starten af 1930'erne kom der en afgift på spiritus. Tørsleffs udviklede og producerede konserveringsmidlet Atamon.
Hvor gammel er den grønne syltebog?
Den grønne Syltebog fra Tørsleffs Husmoder Service indeholder ca. 300 opskrifter på eddikesyltning, råsyltning, marmelader og gelé, henkogning m.m. af forskellige danske råvarer. Bogen udkom første gang i 1939.
Hvorfor syltede man i gamle dage?
Hvorfor sylter man? I gamle dage syltede man for, at råvarerne kunne holde sig længere, end de var i sæson. Selvom vi ikke behøver dét længere, så er syltningen stadig en måde at konservere råvarerne, så de kan holde sig hele året rundt.
Asiatisk kvinde taler om, hvorfor de ikke spiser fra kinesiske restauranter
Hvad sker der når man sylter?
Når du sylter, koger du frugten eller grøntsagen i vand med en blanding af salt og/eller sukker og/eller eddiker. Blandingsforholdene afhænger af, hvilke grundsmage råvaren byder ind med. I nogle sammenhænge giver det god mening at tilsætte et stærkt element til dine syltevarer. Alle grønne sager og bær kan syltes.
Kan man sylte uden Atamon?
Hvis du vil være helt sikker på, at dine glas er desinficerede, så kan du bruge alkohol i stedet for atamon - derved undgår du også tilsætningsstoffer.
Kan Atamon koges?
Atamon er et flydende konserveringsmiddel. Det bruger du, når du skal skolde glas til syltning. Du kan også bruge det, når du vil konservere marmelade, syltetøj eller saft. Rør først atamon i marmeladen eller syltetøjet, efter at det har kogt, ellers virker konserveringen ikke.
Er der Atamon i syltesukker?
Både geleringsmiddel og syltesukker indeholder også desuden konserveringsmiddel. Bruger du hverken geleringsmiddel eller syltesukker kan Atamon anvendes til konservering.
Er Atamon sundhedsskadeligt?
Det aktive stof i Atamon hedder natriumbenzoat og har E-nummeret 211. Det tilhører gruppen af benzoesyre og benzoater, som er blandt de allermest anvendte konserveringsmidler i konventionelle fødevarer. Gruppen har E-numrene E210-E219. ”Natriumbenzoat er godkendt i en række fødevarer og er ikke decideret farligt.
Kan man undvære atamon?
Hvorfor skal man bruge Atamon? Atamon bruges til konservering af syltede produkter. Mange ønsker i dag at bruge mindre sukker, når der skal syltes, og derfor er det særligt nødvendigt at tilsætte et konserveringsmiddel for at sikre en lang holdbarhed.
Hvordan skolder man glas med atamon?
Rengør dine glas, låg og flasker – skold dem, og skyl dem med Atamon. Brug 2 tsk. flydende Atamon til 1 dl varmt vand.
Hvor længe kan marmelade holde sig uden atamon?
Hvor længe kan marmelade holde sig uden atamon? Opbevaring og holdbarhed: hvis marmelade opbevares i helt rene, skoldede og alkoholskyllede glas, så kan de uåbnet holde sig i minimum 2 måneder opbevaret mørkt og lidt køligt (under 16 grader cirka) Måske kan det holde sig længere.
Hvordan får man syltetøj Stift?
TIP: Med frysepulver kan du lave syltetøj helt uden kogning. Frysepulveret gør syltetøjet stift, som erstatning for den naturlige pektin, der bliver nedbrudt under frysningen. Mos dine bær i en skål, tilsæt sukker og frysepulver, bland godt, kom det i en beholder, og sæt det i fryseren.
Hvor kommer atamon fra?
Natriumbenzoat fremstilles syntetisk, men findes naturligt i f. eks trane- og tyttebær. Navnet blev i 1938 registreret som varemærke af Tørsleffs Husmoder Service og ejes i dag af Haugen-Gruppen.
Hvor meget atamon til syltetøj?
Syltetøj og marmelade: 1 tsk. flydende Atamon konserverer 1 liter syltetøj eller marmelade. Saft: 1 tsk. flydende Atamon konserverer 2 liter saft.
Hvilken eddike er bedst til syltning?
Lagereddike bruges som regel til syltning og marinering af større mængder produkter, fx grøntsager eller sild, som man ønsker at konservere. Lagereddiken er billig og smagsneutral, og smag tilføres ofte i form af krydderier. Både frugteddiker og vineddiker er lavet af gæret frugtsaft, der fermenteres til eddike.
Hvordan gør man glas klar til syltning?
Lige inden du går i gang med syltningen, eller mens marmeladen står over blusset, steriliseres glassene på følgende måde: Skold glas og låg i kogende vand, eller varm dem i ovnen ved 120 C i 20 minutter.
Er det sundt at spise syltede ting?
Er det sundt at sylte grøntsager og frugter? Syltemetoden bevarer grøntsagernes og frugternes næring, og det er godt, når du skal spise dem. Derudover er syltning også god for selve grøntsagerne og frugterne - den kan nemlig forlænge levetiden og holdbarheden.
Hvornår begyndte man at sylte?
Indiens indbyggere har syltet frugt og grønt i over 3000 år. Herfra spredte delikatessen sig til oldtidens Egypten, Grækenland og Rom, hvor opbevaringsmetoden hurtigt blev populær. Syltet mad var ikke kun elsket på grund af smagen, men også for de medicinske egenskaber, maden blev tilskrevet.
Hvad er bedst at sylte?
Nogen produkter er meget oplagte og populære at sylte, så som rødbeder og agurker, men i virkeligheden kan man sylte alt med en fast konsistens. Særligt frugt og grønt kan man sagtens sylte, men i det asiatiske køkken benytter man sig også ofte af syltet kød. Syltning af kød kræver dog lidt større omhyggelighed.
Kan man spise marmelade med mug?
Syltetøj og nødder med mug skal kasseres
Du skal altid kassere syltetøj med mugpletter.
Hvorfor skal man skumme syltetøj?
Mens du koger bær eller det, du vil sylte, skal du sørge for at skumme grundigt med en hulske. Skummet kan indeholde bakterier og skimmelsvampe, som gør dit syltetøj dårligt. Brug helt rene, skoldede glas til dit syltetøj.
Kan man sylte i plastik?
Brug gerne små glas, for så snart du har taget hul på det, forringes holdbarheden. Sylteglasset skal være lavet af glas, så det kan tåle at blive skoldet. Låget skal også kunne skoldes og bør derfor være af glas, metal eller kraftig plastik.
Kan man koge sylte op igen?
Instruktioner. Hvis syltetøjet er for tykt, kan man koge det op igen med lidt vand.