Du har ret til at læse din egen journal fra besøg hos lægen, undersøgelser og behandlinger. Du skal kontakte din læge eller hospitalet, hvis du vil have aktindsigt. Personale i sundhedsvæsenet skal føre journal over patienter. På den måde bliver dit behandlingsforløb dokumenteret, og det øger din sikkerhed som patient.
Hvorfor kan man ikke se journal fra egen læge?
Det er kun de offentlige sygehuse, der kan registrere CAVE-oplysninger hos sundhed.dk i forbindelse med en aktuel indlæggelse eller behandling. Du kan derfor ikke se eventuelle CAVE-oplysninger, der er registreret hos din praktiserende læge eller andre, der har haft dig i behandling.
Kan man læse notater fra egen læge?
I sundhedsjournalen på sundhed.dk kan du se forskellige oplysninger, som det offentlige sundhedsvæsen har registreret om dig. Det gælder bl. a. oplysninger om, hvornår du har været hos lægen, laboratoriesvar, og hvilken medicin du har fået ordineret.
Hvor kan jeg se mine lægekonsultationer?
- Gå ind på sundhed.dk og log på ned dit NemID.
- Klik på ”Sundhedsjournalen”.
- Vælg ”Konsultationer hos læge m. fl.”
- Vælg den behandlertype, du ønsker at se data for. ...
- Under fanebladet ”Ydelser” kan du nu se, hvad din læge, tandlæge eller lignende har noteret og sendt regninger for til din region.
Kan man få adgang til sin lægejournal?
Du har ret til at få udleveret en kopi af din patientjournal. Du kan søge aktindsigt i din journal, hvis du er fyldt 15 år. Du kan også give andre fuldmagt til at søge adgang til din journal for dig.
Få adgang til din lægejournal fra NHS
Hvor kan man se journalnotater fra egen læge?
Få information om dit helbred. På www.sundhed.dk kan du se de informationer og den data, der er registreret om dig i sundhedsvæsenet.
Hvordan får jeg fat i min lægejournal?
Hvis du gerne vil have oplysninger om fx et sygdomsforløb eller behandlingsforløb, er du derfor nødt til at kontakte det pågældende behandlingssted, fx et sygehus eller plejehjem, for at få de informationer, du efterspørger. Du kan også henvende dig til en patientvejleder i din region.
Hvor kan man se sin læge?
Du logger på med MitID på www.sundhed.dk, hvor du kan få overblik over dine aftaler med læge, hospital og andre dele af sundhedsvæsenet.
Kan man se journal fra vagtlæge?
Sundhedsjournalen kan desværre ikke vurdere, om f. eks. vikarer, vagtlæger eller speciallæger har haft brug for at læse i borgernes sundhedsjournaler i forbindelse med en behandling. Det er i de fleste tilfælde forklaringen for opslagene.
Hvor meget tjener en praktiserende læge?
Den gennemsnitlige praktiserende læge har en årlig nettoindkomst på 1.073 mio. kroner. Den ledende overlæge tjener til sammenligning 1.123 mio. kroner, mens den overenskomstansatte overlæges indkomst er 978.000 kroner.
Kan jeg se min afdøde mors journal?
De pårørende har kun adgang til oplysningerne om sygdomsforløb, dødsårsag og dødsmåde. Pårørende har ikke krav på aktindsigt i afdødes patientjournal.
Hvor kan man se sin diagnose?
Når du er logget på sundhed.dk, kan du i Landspatientregistret se en oversigt over dine behandlinger på danske sygehuse. Du kan bl. a. se oplysninger om diagnoser, operationer, undersøgelser og indlæggelser.
Kan jeg se min vandrejournal online?
I sundhedsjournalen kan du se sundhedsdata, som sundhedsvæsenet har registreret om dig. Se blandt andet dine journaler, dine prøvesvar, dine henvisninger, dit medicinkort og en oversigt over, hvornår du har besøgt din læge, speciallæge, tandlæge, fysioterapeut m.fl.
Hvor kan jeg se min MR-scanning?
Hvis du som patient har været behandlet, kan du med dit NemID få adgang til at se dine kliniske data fra privathospitalet på www.sundhed.dk – klik på og du kan se nedenstående skærmbillede: Her kan du vælge at se dine kliniske data fra både offentlige og private hospitaler.
Kan man gå til anden læge end egen læge?
Du har altid mulighed for at skifte læge, og du kan frit vælge en læge eller klinik, der har åbent for tilgang af nye patienter. I Find behandler på sundhed.dk kan du se vejledende information for, om en læge har åbent eller lukket for tilgang.
Kan alle læger se min journal?
Kun den læge, sygeplejerske eller lægesekretær, der er involveret i din behandling, kan få lovlig adgang til dine sundhedsdata. Adgangen er en vigtig forudsætning for, at du som patient får den rigtige behandling uanset, hvor du kommer hen i systemet, men der findes eksempler på misbrug.
Hvor kan jeg se min ADHD-diagnose?
På www.sundhed.dk kan du finde speciallæger i psykiatri i din kommune og region.
Hvordan får jeg fat i vagtlægen?
Lægevagten: Ring 1818. Ring 1818 hvis du bliver akut syg eller oplever akut forværring af sygdom eller mindre skader uden for din læges åbningstid. Ring 112 ved livsfare.
Hvem har adgang til Sundhedsplatformen?
Alle hospitaler i Region Hovedstaden og Region Sjælland Sundhedsplatformen, som både patienter og personale får adgang til. Sundhedsplatformen er en fælles, elektronisk patientjournal for 44.000 ansatte og 2,5 mio. borgere.
Hvorfor virker Min Læge app ikke?
Oplever klinikken problemer med Min Læge appen, skal man derfor kontakten supporten hos sit systemhus. Hvis en patient derimod har spørgsmål til Min Læge-appen eller oplever tekniske problemer, kan patienten kontakte supporten hos sundhed.dk ([email protected] eller telefon 44 22 90 88).
Hvor kan jeg se min sundhedsjournal?
På sundhed.dk samler sundhedsjournalen dine sundhedsdata i et overblik, der giver hurtig adgang til dine seneste personlige oplysninger.
Hvor langt må man have til egen læge?
En person kan vælge en ny læge længere væk end 15 km. Hvis lægen har lukket for tilgang, kræver det dog lægens accept at blive patient i lægeklinikken. Hvis man vælger en læge længere væk end 15 km, er der ikke krav på at få sygebesøg. En person kan også i andre tilfælde vælge en læge med lukket for tilgang.
Hvorfor kan jeg ikke logge på min sundhedsplatform?
Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan logge på? Hvis du ikke kan logge på Min Sundhedsplatform med MitID, kan det hjælpe at rydde dine cookies (browser cache). Se, hvordan du rydder dine cookies her.
Hvordan får jeg indsigt i min lægejournal?
Sådan gør du:
Henvend dig til behandlingsstedet, fx et sygehus eller en klinik, og bed om aktindsigt i din journal, eller log på sundhed.dk og se din e-journal (kun for elektroniske patientjournaler fra offentlige sygehuse samt de fleste privathospitaler).
Hvor lang tid skal lægejournaler opbevares?
Opbevaringsperioden for læger, tandlæger, kliniske tandteknikere, tandplejere, kiropraktorer, jordemødre og kliniske diætisters patientjournaler er mindst 10 år regnet fra den seneste optegnelse i patientjournalen. Hvorimod alle andre autoriserede sundhedspersoner skal opbevare deres patientjournaler i mindst 5 år.