Derfor blinker din LED-pære, selvom den er slukket Når den lille mængde strøm løber igennem ledningen, kan LED pæren ”lade op”, hvorefter den afgiver den opladede strøm. Det sidste oplever du som små blink. Du skal altså ikke være bange for, at der er noget galt med din LED-pære.
Hvordan undgår man krybestrøm?
Undgå krybestrøm med en Støjkondensator
LED lyskilder er meget fintfølende overfor krybestrøm og du kan derfor opleve at dine lyskilder ikke slukker helt selvom strømmen er afbrudt ved din kontakt eller afbryder. Dette kan afhjælpes med en støjkondensator for krybestrøm.
Hvad kan man gøre ved krybestrøm?
Hvis du oplever krybestrøm i din lampe eller LED pære, så bør du ringe til en lokal elektriker. De vil kunne give dig det mest præcise svar og fortælle dig, hvad du kan gøre. En af de mest brugte løsninger er en kondensator, der ikke vil koste dig mange penge, og som ofte kan monteres af dig selv.
Hvorfor blinker min LED-pære når den er tændt?
Det kan nemlig være, at du har det, der kaldes krybestrøm i dine elinstallationer. Det betyder slet og ret, at der ”kryber” en lille smule strøm igennem dine ledninger, også når der er slukket på kontakten, og det er denne strøm, som får din LED-pære til at blinke.
Hvorfor kan jeg ikke slukke lyset?
Nemlig, at der er såkaldt krybestrøm, i dine ledninger. Denne krybestrøm vil også her gøre, at en eller flere af dine lyskilder i lampen lyser. Det er ikke sådan, at du skal være nervøs for, at der sker noget med lampen, det er ganske ufarligt.
Hvorfor billige LED-lys bliver ved med at lyse
Hvorfor er der krybestrøm?
Krybestrøm i lamper og pærer
Din LED-pære lyser stadigvæk, selvom den er slukket, fordi der stadig løber en lille smule strøm gennem dine ledninger, selv efter du har slukket på kontakten. Denne strøm kaldes for krybestrøm, ganske simpelt fordi den “kryber” gennem ledningen og giver strøm til din lyskilde.
Kan ikke slukke lampe med lysdæmper?
Oftest er problemet, at nogle lysdæmpere har et minimumsforbrug, hvilket vil sige, at der skal en hvis mængde af belastning til, at den kan fungerer korrekt. Så hvis du fx har en lysdæmper, som kun dæmper 2-3 mindre end LED-pærer med et lavt energiforbrug, kan det betyde, at lysdæmperen ikke kan slukke dem helt.
Hvorfor flimre min lampe?
En lampe flimrer, når der ikke kommer strøm nok via lampen til dæmperen. I dette tilfælde mister dæmperen sin synkronisering, og lyskilden flimrer.
Hvad bruger en LED-pære i timen?
LED-pærers energiforbrug ligger på 7 watt, og en halogenpære bruger 30 watt. Det er lidt over fire gange så højt et elforbrug. Med en elpris på 3,21 vil en LED-pære koste ca. 2 øre i timen.
Hvorfor tænder lyset af sig selv?
Lys, der selv tænder og slukker.
Blinkende lamper kan også skyldes løse forbindelser - sidder ledningen ordentligt, eller har du en gammel stikkontakt? Blinkende lamper kan også skyldes dårlige samlinger inde i selve væggen.
Hvor kommer krybestrøm fra?
Krybestrøm er elektrisk strøm på overfladen af et isolerende materiale. Krybestrøm forekommer fx i fugtig luft på en isolator, som adskiller metalelektroder med en spændingsforskel. Krybestrømme kan nedsætte isoleringsevnen og føre til kortslutning.
Kan man sætte LED-pærer i alle lamper?
Ja, du kan sætte LED-pærer i næsten alle lamper. LED-pærer er designet til at passe i eksisterende lampefatninger og kommer i et bredt udvalg af sokkeltyper, såsom E27, E14, GU10, G9, G4, GU5.
Kan man måle krybestrøm?
Det kan måles
En elektriker kan måle, om der er spændingsforskelle. Det vanskelige er, at spændingsforskellene ofte er små og periodevise, f. eks. når en frekvensstyret motor kører, måske endda kun ved bestemte omdrejningstal.
Hvorfor blinker min LED lampe?
Den mest normale årsag til, at din LED-pære blinker, skyldes krybestrøm. Det vil sige, at der kryber en lille smule strøm i ledningerne til din LED-pære, selvom den er slukket. I dag er LED-pæren nemlig så effektiv, at den vil forsøge at tænde ved selv svage strømme.
Hvorfor blinker lyset i lampen?
Elektriske svingninger. En af de mest almindelige grunde til en blinkende lampe er svingninger i strømforsyningen. Disse svingninger kan være forårsaget af mange ting, herunder problemer med det lokale elnet eller interne elektriske problemer i dit hjem.
Kan man bruge dæmpbar pære uden lysdæmper?
Har du ikke en lysdæmper kontakt, så kig på Philips SceneSwitch (se videoen under varerne) som kan dæmpes trinvis med en almindelig kontakt på væg, ledning eller på din lampe – den dæmpbare pære kræver altså ikke en særlig kontakt, men kan dæmpes uden en lysdæmper, da dæmperfunktionen er indbygget i pæren.
Kan det betale sig at slukke for LED-pærer?
Kan det betale sig at slukke for LED-pærerne? Det er rigtigt, at LED-pærer har et markant lavere elforbrug end halogenpærer, og derfor vil besparelsen ved at slukke lyset være mindre. Man vil dog stadig spare på strømmen ved at slukke for lyset, da mange bække små gør en stor å.
Hvad svarer 4 watt LED til?
Der er en tommelfingerregel, som siger, at man kan gange en LED-pæres watt-angivelse med 10, og så har man, hvad det svarer til i glødepære. Det vil sige, at en 4 W LED-pære svarer til en 40 W glødepære.
Hvad koster det at have LED lys tændt?
Hvad koster det at have en LED-pære tændt? Hvis du har en LED-pære tændt i 4 timer om dagen, 365 dage om året, så koster det dig 33 kr. om året. Sammenligner man det med en gammeldags glødepære, så vil samme forbrug koste dig 187 kr.
Hvor lang tid kan en LED-pære holde sig?
Levetiden på pæren
Her skal du være specielt opmærksom. En glødepære holder typisk 1 år, hvor en LED pærer har en levetid op til 15-30.000 timer, hvilket svarer til 15-20 år.
Hvor længe holder LED?
LED lyskilder har typisk en levetid på 20-50.000 lysetimer. Til sammenligning har en almindelig halogenpære eller glødepære en levetid på 1-2.000 lysetimer.
Hvorfor flimre lys?
Baggrund. Flicker effekter opstår pga. variationen i lyskildens forsyningsspænding. Glødepærens glødetråd fungerer ved at opnå en høj temperatur og dermed, ganske simpelt, udsende lys ved at gløde.
Hvordan dæmper man LED lys?
En lys-dæmper er nødvendig for at dæmpe LED-pærer. I mange kan du benytte din nuværende lysdæmper. Hver lysdæmper har en minimal effekt, denne effekt er 40-80W. Hvis du udskifter dine gamle pærer til LED, er den samlede tilsluttede strøm stadig lavere end lys-dæmperens minimale effekt.
Kan LED Lysdæmpes?
LED-lyskilderne har en indbygget lysdæmperfunktion, som kan justeres og dæmpes i flere forskellige lysniveauer og temperaturer alt efter, om du har brug for god arbejdsbelysning eller hyggeligt lys om aftenen. På denne måde er et nemt og enkelt at skabe den ønskede stemning uden brug af en lysdæmper.
Hvordan kan jeg se om en pære er LED?
Tjek, om der er en glødetråd eller dioder i pæren.
Hvis der er en glødetråd indeni, er det en halogenpære, og er der en eller flere dioder, er det en LED-pære.