Tryk 1, hvis du pludselig er blevet syg eller din sygdom er blevet forværret, og du har brug for at tale med lægevagten. Det vil være en læge, du kommer til at tale med. Tryk 2, hvis du er kommet til skade og har brug for at tale med skadesvisitationen og eventuelt få en tid på skadestuen eller en skadeklinik.
Hvornår bør man ringe til vagtlægen?
Ring til lægevagten, hvis du har brug for lægehjælp uden for din egen læges åbningstid mellem klokken 16-08 og i weekender og på helligdage.
Hvornår skal lægevagten kontaktes?
Når du har brug for akuthjælp, når din egen læge har lukket. Når du har brug for vejledning eller råd om sygdom og sundhed.
Hvad er forskellen på 1813 og 1818?
1813 erstatter lægevagten. Ved skader skal man ringe til 1813 for at få at vide, hvornår og hvor man skal møde op på en akutmodtagelse eller akutklinik. Under særlige omstændigheder rykker Akuttelefonen 1813's lægerne ud på hjemmebesøg. Region Sjælland: Akuttelefonen kontaktes på telefonnummer 1818.
Hvad er akut behov for lægehjælp?
Hvis man ikke kan opnå kontakt med egen læge, svarer 70 11 31 31 døgnet rundt. Hvis der er tale om alvorlig ulykke eller livstruende sygdom, skal du ringe 1-1-2.
Sådan overlever du vagten | Tips til nye læger
Hvornår må man bruge vagtlæge?
- ved akut opstået sygdom.
- ved sygdom, som ikke kan vente til den praktiserende læge åbner.
- ved akut forværring af i forvejen bestående sygdom.
- ved mindre skader.
Hvornår er man en akut patient?
Akut og kritisk sygdom kan karakteriseres som en pludseligt opstået tilstand, der påvirker menneskets vitale fysiologiske parametre, og som bringer mennesket i en ustabil og livstruende situation. Årsagerne til akut og kritisk sygdom er mange og kan fx være et traume eller svær tilskadekomst ved uheld eller ulykke.
Hvordan får man fat i vagtlægen?
I fremtiden skal du kun huske et telefonnummer, hvis du skal have fat i lægevagten, akuttelefonen til skadestue og skadeklinik, psykiatriens skadestuetelefon eller e-hospitalets rådgivningstelefon. Nummeret er 1818. Det besluttede et enigt regionsråd tirsdag eftermiddag, og nummeret tages i brug den 1. oktober.
Hvornår skal man kontakte lægen?
Kontakt Akuttelefonen
Hvis du har en temperatur over 40,0 grader C. Hvis du både har høj feber og udslæt. Hvis du har feber og generelt føler dig meget syg og er alment påvirket. Hvis du er i tvivl eller utryg over din tilstand.
Hvornår skal man ringe til 118?
En tommelfingerregel. For eksempel hvis en er faldet om, hvis der er brand eller ved et større færdselsuheld. For eksempel ved cykeltyverier, indbrud, hvor tyven er væk, efterlysning af hunde eller spørgsmål om tilladelser.
Kan vagtlægen komme ud?
Akuttelefonen 1813's læger kører på hjemmebesøg, men kun hvis: Det vurderes, at der er akut behov for, at en læge tilser borgeren. Borgeren ikke kan transporteres til en akutmodtagelse eller -klinik uden, at det går ud over borgerens helbred.
Hvad er forskellen på lægevagten og akutmodtagelsen?
Hvis du bliver bragt til hospitalet med en ambulance kommer du også til akutmodtagelsen. Akutklinikkerne kan behandle mindre skader og er bemandet med behandlersygeplejersker. Egen læge og lægevagten kan behandle en række mindre skader.
Hvad er en akut tid hos lægen?
Ring 1813 ved pludselig sygdom eller skade, der kræver akut behandling. Akuttelefonen 1813 svarer døgnet rundt, men du skal bruge din egen læge mellem kl. 08:00-16:00 alle hverdage.
Hvad siger man, når man ringer til lægevagten?
Lægevagten har brug for oplysninger for at kunne hjælpe dig eller den, der er syg. Du skal derfor have disse informationer klar, inden du ringer: CPR-nummer på den der er syg. Sundhedskort på den syge, hvis det er muligt.
Hvor lang ventetid er der i 1818?
Ventetiden på 1818 har ifølge Trine Holgersen været 10 minutter i gennemsnit de seneste fire måneder. Ifølge et servicemål fra 2007 skal 80 procent af borgerne have svar inden fem minutter.
Hvornår ringer man 1818?
Psykiatriske Akutmodtagelser: Ring 1818
Hvis du har psykisk sygdom og brug for akut hjælp, eller du er pårørende til én, kontakt Psykiatriske Akutmodtagelse. Ring alarm 1-1-2 ved livsfare.
Hvornår bør man gå til lægen med ondt i halsen?
Som tommelfingerregel bør du være opmærksom og søge læge, hvis du oplever følgende symptomer: Har feber med temperatur over 38,5 °C og ikke er forkølet, hæs eller hoster. Hvis halssmerterne er ledsaget af åndedrætsbesvær. Hvis du stadig har ondt efter 5-7 dage.
Er 38,5 feber?
Dette er ganske klart defineret: En kropstemperatur målt rektalt på over 38,0 °C anses for at være feber. Værdier mellem 37,1 °C og 37,9 °C betragtes som 'forhøjede temperaturer', mens 36,5 °C til 37,0 °C betragtes som normal temperatur. Læger anser stadig værdier på 38,0 til 38,5 °C for at være en 'moderat feber'.
Hvad er akut opstået sygdom?
Som tommelfingerregel er akut sygdom = sygdom der er opstået indenfor det seneste døgn. Vær opmærksom på, at akuttider, både ved læge og sygeplejerske, er vejledende tider. Desuden kan man ikke forvente at blive kaldt ind i den rækkefølge, man er kommet.
Hvornår er det bedst at ringe til vagtlægen?
opkald til vagtlægen godt kan vente til næste dag, når egen læge åbner. Det betyder desværre, at andre patienter, som måske er meget dårlige, må vente i længere tid. Eksempler på situationer, hvor det kan være en god ide at kontakte vagtlægen eller 1813, er: Pludseligt opstået sygdom.
Hvad er forskellen på lægevagten og 1813?
Telefonopkald besvares af forskellige faggrupper alt efter region: I regioner med vagtlægeordninger besvares alle opkald af læger. Region Sjællands akuttelefon besvares af sygeplejersker. På Akuttelefonen 1813 besvares opkald i dagtiden af sygeplejersker, mens der både er læger og sygeplejersker i vagttiden.
Hvad koster det at ringe til vagtlægen?
154 kroner om året – omkring 13 kroner om måneden - for at have fri og lige adgang til at kunne ringe til lægevagten ved akut opstået sygdom uden for egen læges åbningstid 365 dage om året1. Langt hovedparten af udgifterne går til honorering af de læger, der bemander lægevagten.
Hvad er en traumestue?
Rigshospitalets TraumeCenter og Akut Modtagelse er en højt specialiseret enhed, der modtager svært tilskadekomne og alvorligt akut syge patienter, der ankommer med ambulance og helikopter samt patienter, der visiteres af egen læge, vagtlæge eller andre hospitaler.
Hvornår skal jeg kontakte lægen?
Søg læge hvis du har været bevidstløs efter hovedskaden og/eller hvis du har kvalme, hovedpine, synsforstyrrelser og du kaster op. Blødninger/flænger. Hvis blødningen er kraftig og ikke stopper med kompression inden for 10-20 minutter, skal du kontakte en læge.
Hvad vil det sige at være akut syg?
Udtrykket bruges om sygdom, der opstår pludseligt og ofte forløber hurtigt. Det modsatte af akut er kronisk.