Om 100 milliarder år vil de fleste andre galakser end vores egen være forsvundet ud af syne. Et teleskop, som kigger ud forbi vores galaksehob på det tidspunkt, vil ikke se andet end totalt mørke. Fænomenet skyldes den mystiske mørke energi, som får universet til at udvide sig hurtigere og hurtigere.
Hvad vil der ske med universet i fremtiden?
Universets fremtid er kold og ukendt
Hvis udvidelsen fortsætter med at accelerere for evigt, vil universet også eksistere for evigt, men ikke som vi kender det i dag. Stjernerne vil uddø og universet vil langsomt blive mørkere og koldere.
Hvor længe kan vi leve på Jorden?
Der er dog kun tale om en teoretisk mulighed for at overleve på Jorden i ekstra 1.750 millioner år. For ifølge forskerne reducerer klimaændringerne kraftigt muligheden for, at der findes en beboelig zone så længe. - Det vil selvfølgelig være umulig med menneskelig liv på jorden længe før det.
Hvor lang tid har vi tilbage på Jorden?
Videnskaben har kunnet rekonstruere forløbet af Jordens fortid ret detaljeret. For omkring 4,54 milliarder år siden (med en usikkerhed på 1 %), blev Jorden og de øvrige planeter i solsystemet dannet fra en protoplanetarisk skive af støv og gas, som var tilbage efter Solens dannelse.
Hvornår ender rummet?
Atmosfæren fortsætter langt over rumstationen. Den yderste del kaldes exosfæren, og den fortsætter helt op til omkring 10.000 kilometer over Jordens overflade. Herude bliver atmosfæren tyndere og tyndere, indtil det bliver næsten umuligt at skelne fra det, som kaldes 'det ydre rum'.
Den sidste ting der nogensinde er sket i universet
Hvornår forsvinder solen?
Om omtrent 7,5 milliarder år forgår Solen i en dødsproces, som varer hundreder af millioner af år, mens den afstøder store dele af sin masse til rummet. Til sidst, 11 milliarder år efter dens fødsel, er Solens karriere som dominerende kraft i et lille hjørne af Mælkevejen uigenkaldeligt forbi.
Hvor lang tid tager det for Jorden at blive ubeboelig?
Jorden ubeboelig om 200 mio. år. Selvom forskerne altså ikke lader sig gå på af de dystre udsigter, så kan det være svært ikke at blive en smule deprimeret.
Hvad kommer efter Jorden?
I vores solsystem har vi otte planeter: Merkur, Venus, Jorden, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus og Neptun. Pluto, der engang blev anset for at være en planet, er i dag kategoriseret som en af Solsystemets fem dværgplaneter.
Hvor gammel er vores sol?
Solen blev dannet sammen med planetsystemet for omkring 4,6 milliarder år siden, da en stor gassky i galaksen faldt sammen og dannede en gruppe af stjerner. En af disse stjerner var Solen.
Hvornår var det første liv på Jorden?
For omkring 3,8 milliarder år siden menes det nemlig, at det første liv på Jorden opstod. I Isua-klipperne i Grønland er verdens ældste fossiler fundet.
Hvad ville der ske hvis vi ikke havde en måne?
Et hypotetisk farvel til Månen ville først og fremmest fjerne fundamentet for liv på Jorden, forklarer Post. doc på DTU Space Kristoffer Leer til DR Viden. - Jorden ville få en mindre stabil hældning om sin egen akse, siger han og det ville medføre at klimaet varierede meget mere end vi kender det i dag.
Hvad ville der ske hvis vi ikke havde Solen?
Et år uden Sol, vil fryse Jorden til is. Et år uden sol vil fryse kloden inde i et panser af is. Gennemsnitstemperaturen er minus 73 grader. Mørket og den bidende kulde vil slå Jordens liv tilbage til start, de fleste mennesker og dyr vil være døde, og der vil gå millioner af år, før kloden kommer sig.
Hvad var der før universet?
Indledning. Vores univers blev formentlig dannet i en gigantisk eksplosion for cirka 13,7 milliarder år siden, kaldet Big Bang. Snarere end én enkeltstående begivenhed, var der tale om en energiudladning, der blev ved – og derfor udvider universet sig stadig. Dét er stort set alle astronomer og fysikere i dag enige om.
Kan man se andre galakser fra Jorden?
De stjerner, vi kan se, tilhører alle vores egen galakse, Mælkevejen, og er således højst 100.000 lysår væk. Det er dog også muligt at se enkelte andre galakser. Det fjerneste himmellegeme, der er synligt uden brug af kikkert, er Andromedagalaksen, der befinder sig cirka 2,5 millioner lysår herfra.
Hvad er universet lavet af?
Din krop, vores planet, alle stjernerne i universet – består af stof. Men udover dette stof, så består universet også af to andre ting: Mørkt stof og mørk energi. I dag mener vi, at alt “normalt” stof kun udgør omkring 5% af universet.
Hvad hed Jorden før?
Jorden hedder på latin Tellus. Den kaldes undertiden Den blå planet. Jorden er enestående ved at være det eneste kendte sted i Solsystemet og i øvrigt resten af Universet, hvor der findes liv.
Hvornår blev Månen lavet?
Man regner med, at Månen er dannet som resultat af et gigantisk sammenstød mellem den unge Jord og en mindre planet kaldet Theia for 4,51 milliarder år siden.
Hvad er det første dyr på Jorden?
Genetiske analyser viser, at molekyler fundet i 640 millioner år gamle sten stammer fra de sære dyr. Noget tyder på, at de sære havsvampe allerede befolkede vores planet længe inden den periode, hvor man regner med, at de fleste dyr spredte sig på Jorden.
Hvor gammel er Danmark som land?
Danmarks arkæologiske historie begyndte ved slutningen af sidste istid. De seneste 12.000 år har det område, der i dag kendes som Danmark, været beboet af mennesker. Den egentlige historiske periode begyndte omkring 500 e.Kr., da folket danerne fremkom i skriftlige kilder (Jordanes og Procopius).
Hvor mange mennesker er der i 2100?
Figuren viser at antall mennesker på jorden vil øke fra 5,3 milliarder i 1990 til 10,4 milliarder i 2100, ifølge FNs beregninger. Kilde: UN DESA Population Prospects 2022.
Er der flest mænd eller kvinder i Danmark?
Da mænd har kortere levetid end kvinder, er der imidlertid flest kvinder i den samlede befolkning. 1. januar 2019 var 50,29 % af befolkningen kvinder.
Hvor varmt bliver det i 2050?
Globalt set er temperaturen i 2050 steget med 1 til 1,5 grad i forhold til referenceperioden (1986-2005). Men nogle steder er temperaturen steget mere end det. Grønland er blevet ca. 2 grader varmere, mens Arktis som helhed er blevet ca.
Hvordan vil Danmark se ud om 50 år?
De største forandringer er, at de store byer vokser og de små samfund skrumper. Landdistrikterne uddør dog langt fra, de skaber vækst og jobs ved at producere avancerede bioprodukter og sunde højkvalitetsfødevarer. De danske boliger er toptunede og intelligente, og vores bykerner er tættere, lidt højere - og bilfrie.
Kan Jorden blive oversvømmet?
Både oversvømmelser og tørke er naturligt forekommende mange steder på Jorden. Nogle områder og befolkningsgrupper er særligt udsatte overfor disse hændelser, mens vi bl. a. i Danmark kun sjældent oplever alvorlige oversvømmelser eller lange perioder med tørke.