Hvornår har kommunen notatpligt?

En myndighed har notatpligt i afgørelsessager, når den mundtligt eller på anden måde modtager oplysninger om sagens faktiske grundlag eller eksterne faglige vurderinger, der er af betydning for sagens afgørelse. Pligten til at tage notat gælder også i forhold til væsentlige sagsekspeditionsskridt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvorfor er notatpligt vigtigt?

Pligten til at tage notat er med til at sikre, at det efterfølgende kan klarlægges, hvad der er sket i sagen, og vil også kunne give mulighed for effektiv kontrol med, om myndigheden har handlet korrekt. Se mere om notatpligten i myndighedsguiden på Folketingets Ombudsmands hjemmeside.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på pav.medst.dk

Hvilke telefonsamtaler skal en offentlig ansat gøre notat om?

Ombudsmanden udtalte, at offentlighedslovens § 6, stk. 1, må ses som udslag af en almindelig retsgrundsætning om, at offentlige myndigheder har pligt til at gøre notat om alle væsentlige ekspeditioner i en sag - herunder telefonsamtaler, som ikke fremgår af brevvekslingen i sagen eller af sagens øvrige dokumenter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Hvornår gælder officialprincippet?

Officialprincippet betyder, at Skatteforvaltningen skal sikre, at en sag er tilstrækkeligt oplyst til, at der kan træffes en afgørelse på et korrekt og fyldestgørende grundlag. Skatteforvaltningen skal derfor sørge for, at alle relevante oplysninger fremskaffes og inddrages i sagen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på info.skat.dk

Hvor hurtigt skal man have aktindsigt?

En aktindsigtsanmodning skal behandles og afgøres snarest, dvs. så hurtigt som muligt. Det betyder, at du skal færdigbehandle den i løbet 1-2 arbejdsdage, hvis der er tale om aktindsigt i en klart identificeret sag, der indeholder et begrænset antal dokumenter, som ikke kræver en nærmere gennemgang eller overvejelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aktindsigtshaandbogen.dk

Hvordan jeg tager noter i møder. Pro tips



Hvordan får man aktindsigt hos kommunen?

For at få aktindsigt skal du henvende dig til den myndighed, der har den sag, du ønsker aktindsigt i. Du kan henvende dig mundtligt eller skriftligt. Myndigheden afgør så hurtigt som muligt, om din anmodning om aktindsigt kan imødekommes.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvor lang tid har kommunen til at svare på en klage?

Når kommunen træffer en afgørelse i en sag, får du besked om afgørelsen på brev eller i Digital Post. Fra du modtager afgørelsen, har du fire uge til at klage. Afgørelsen skal indeholde en klagevejledning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bedrepsykiatri.dk

Er officialprincippet en retsgrundsætning?

Myndighederne har ansvaret for at oplyse en sag tilstrækkeligt, inden de træffer afgørelse – det er et grundlæggende princip i forvaltningsretten. Princippet kaldes oftest officialprincippet eller undersøgelsesprincippet. Det er ikke lovfæstet, men er udtryk for en almindelig retsgrundsætning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvor lang tid må der som udgangspunkt gå før kommunen senest skal svare på anmodningen fra den er modtaget?

En anmodning efter forvaltningslovens § 23, stk. 1, om en skriftlig begrundelse skal fremsættes over for myndigheden inden 14 dage efter, at parten har modtaget underretning om afgørelsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvad er Hurtighedsprincippet?

Hurtighedsprincippet. Efter retssikkerhedslovens §§ 3 og 3a, skal en kommune behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt. Efter hurtighedsprincippet skal der ses på, hvad der kan være borgerens rimelige forventning til sagsbehandlingstiden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på horten.dk

Hvornår har kommunen Journaliseringspligt?

Der er kun pligt til at journalisere et dokument, hvis følgende betingelser er opfyldt: Dokumentet er modtaget, afsendt eller oprettet af en forvaltningsmyndighed som led i administrativ sagsbehandling i forbindelse med dens virksomhed. Dokumentet har betydning for en sag eller sagsbehandlingen i øvrigt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvornår gælder notatpligten?

En myndighed har notatpligt i afgørelsessager, når den mundtligt eller på anden måde modtager oplysninger om sagens faktiske grundlag eller eksterne faglige vurderinger, der er af betydning for sagens afgørelse. Pligten til at tage notat gælder også i forhold til væsentlige sagsekspeditionsskridt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Er det lovligt at optage en samtale uden samtykke?

Hemmelig aflytning eller optagelse af samtaler mellem andre er forbudt efter straffelovens § 263. Det betyder, at man kun må optage samtaler, som man selv deltager i, eller hvor man har fået samtykke fra mindst en af deltagerne i den samtale, der optages.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på datatilsynet.dk

Er notatpligt en Garantiforskrift?

Myndighedens notatpligt er lovfæstet i lov om offentlighed i forvaltningen (kaldet offentlighedsloven) §§ 6 og 13. Ifølge SKAT findes der også en supplerende ulovbestemt retsgrundsætning om notatpligt. Notatpligten er nært knyttet til officialprincippet. Både notatpligten og officialprincippet er garantiforskrifter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvad er omfattet af aktindsigt?

Retten til aktindsigt omfatter alene dokumenter, der vedrører sagen. Ved vurderingen af, om dokumenter vedrører det emne, som der er søgt om aktindsigt i, er det ikke afgørende, om dokumenterne er journaliseret på kun en enkelt sag.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aktindsigtshaandbogen.dk

Hvad skal ikke journaliseres?

Mails eller sms, hvor indholdet er omfattet af notatpligt. I mere generelle sager, der ikke har karakter af afgørelsessager, vil der ofte være e-mails, som ikke skal journaliseres, fordi de ikke har betydning for sagen eller sagsbehandlingen i øvrigt. Det gælder særligt for interne mails.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hosfrede.dk

Hvor lang tid tager det at få svar fra kommunen?

Parten bør under alle omstændigheder – hvor der ikke er fastsat særlige svarfrister – have et svar fra myndigheden inden 1 måned efter, at sagen er modtaget.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvad koster det at få aktindsigt?

Aktindsigt er gratis

Det koster ikke noget, første gang du får aktindsigt. Sygehuset og andre sundhedspersoner kan dog opkræve et gebyr, hvis du ønsker flere kopier af din journal.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aeldresagen.dk

Hvad må en sagsbehandler ikke?

Kommunen må ikke indhente oplysninger, der ikke er relevante for sagsbehandlingen. Hvis du oplever, at der indgår oplysninger i din sag, som du finder uvedkommende, kan du drøfte det med din sagsbehandler eller kommentere det i forbindelse med partshøring.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvem klager man til over kommunen?

Klage over din kommune

Er du utilfreds med den måde, din sag bliver eller er blevet behandlet på i kommunen, kan du i første omgang henvende dig til det kontor eller den afdeling i kommunen, som du er utilfreds med. Du kan også kontakte en eventuel borgerrådgiver i kommunen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Kan man klage over en kommune?

Du kan klage ved at sende et brev, en mail eller ringe til myndigheden, du vil klage over; for eksempel kommunen eller Udbetaling Danmark. Myndigheden skal nemlig have mulighed for at vurdere din sag igen, før den sender din klage videre til os. Det hedder også genvurdering. Du kan ikke klage direkte til Ankestyrelsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Hvornår kan man ikke få aktindsigt?

Forbud mod aktindsigt i visse sagstyper

Sager om ansættelse eller forfremmelse i det offentliges tjeneste. Personalesager – man kan dog få oplysninger om den ansattes navn, stilling, uddannelse, arbejdsopgaver, lønmæssige forhold og tjenesterejser. Førelse af kalender.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hedensted.dk

Hvad skal en anmodning om aktindsigt indeholde?

Det fremgår af lovens § 9, at en anmodning om aktindsigt skal:
  • indeholde de oplysninger, som er nødvendige for, at den sag eller de dokumenter, der ønskes aktindsigt i, kan identificeres, og.
  • angive det tema, sagen eller dokumentet vedrører.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på journalistforbundet.dk

Kan man se sin personalemappe?

Forvaltningsloven giver dig ret til søge aktindsigt i din personalemappe. Du kan derfor forlange at se, hvad din arbejdsgiver har registreret om dig ved at bede om en kopi af din personalemappe. Loven sikrer dig også en partshøring forud for afgørelser, der vedrører dit ansættelsesforhold.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på detfagligehus.dk