”En tommelfingerregel siger, at hvis din isolering er mere end 15 år gammel, så kan det betale sig at efterisolere. Huse bygget før 1980 er ofte utætte og dårligt isoleret. Huse bygget efter 1980 og frem til 1998 er lidt bedre isolerede, da der efter energikrisen blev stillet krav til isoleringen.
Kan det betale sig at efterisolere?
Det er dyrt at opvarme et uisoleret hus, og generelt set er det altid en god idé at efterisolere. Det kan betale sig at hulmursisolere når: Der ingen hulmursisolering er, eller den eksisterende isolering ikke er tilstrækkelig. Du ønsker at nedbringe varmeudgiften og opnå en tilbagevendende årlig besparelse.
Hvor meget kan man spare ved at efterisolere?
Hvor meget kan du spare ved at efterisolere loftet? Hvis du har 120 m2 bolig, estimeres det at du bruger cirka 15.000 kr på varme om året. Ved at efterisolere kan du i gennemsnit spare 10 % eller mere på varmeregningen.
Hvornår skal der efterisoleres?
Som udgangspunkt skal du efterisolere dit loft, hvis du udskifter eller renoverer en større bygningsdel. I dette tilfælde også hvis du skifter taget. Hvis der er en større udgift forbundet, for at kunne efterisolere, fordi tagkonstruktionen fx skal ændres.
Hvilke huse må ikke efterisoleres?
Luftfyldte hulrum
Ventilerede hulrum, hvis funktion er at holde konstruktionen tør, skal ikke efterisoleres, hvis efterisoleringen medfører risiko for fugtskader. Det kan fx være hulrum mellem isolering og et undertag eller bag en træbeklædning på en ydervæg.
Hvor gammel skal mit hus være for, at det kan betale sig at efterisolere loftet?
Hvor kold må boligen være?
I følge sundhedsstyrelsen, må temperaturen helst ikke komme under 18 grader, både til arbejde eller til normal trivsel i boligen. Den rigtige temperatur er dog mere en smagssag, og bør ligge et sted mellem 18-22 grader, samt aldrig overstige 25 grader, for at have et optimalt indeklima.
Hvad koster det at efterisolere?
Prisen vil variere fra projekt til projekt, men vi ser, at de fleste betaler et sted mellem 1.100 og 2.000 kr. pr. kvadratmeter vægoverflade. Der er flere faktorer, der kontrollerer omkostningerne ved efterisolering.
Hvor meget skal man efterisolere?
Hvis den eksisterende isoleringstykkelse er 200 mm eller mindre, er det normalt rentabelt af efterisolere. Hvad skal der efterisoleres til? Det vil normalt være rentabelt at efterisolere konstruktionen til en samlet isoleringstykkelse på 300 mm svarende til en U-værdi på maksimalt 0,12 W/m²K.
Kan man selv efterisolere?
Du kan sagtens udføre en isolering af loft selv. Men det er vigtigt at være forberedt! For hvis isoleringen udføres forkert, kan du risikere at få skader på huset med fx fugt og skimmelsvamp. Derfor er det vigtigt at have styr på faldgruberne, inden du går i gang med en isolering af dit loft.
Hvad isolerer bedst flamingo eller glasuld?
I forhold til gængse isoleringsmaterialer som sten- og glasuld, giver EPS'en i nogle tilfælde helt op til 20% bedre isoleringsevne. Den almindelige hulmur er typisk kun mellem 5-8 cm. Derfor betyder den øgede isoleringsevne i flamingokuglerne, at man får et langt bedre resultat.
Hvor meget hjælper 50 mm isolering?
Ifølge ISOVER beregneren kan du spare følgende i et 100 m2 hus i et plan: Fra 0 hulmursisolering til 100 mm = besparelse svarende til godt 1300 liter olie. + 50 mm ekstra hulmursisolering = knap 1350 liter olie. Altså omkring 50 liter olie (500 kr) i besparelse ved et helt hus på 100 m2.
Hvor lang tid holder isolering?
Hvor længe holder en hulmursisolering? En hulmursisolering falder sammen med årene og mister isoleringsevnen. På 30 år vil isoleringen være halveret og have mistet 50% af sin isoleringsevne. Har du et ældre hus med hulmursisolering, vil det altså kunne svare sig at få efterisoleret.
Kan det betale sig at isolere loft?
Det er en god ide at lægge ekstra isolering på dit loft, hvis det har mindre end 175 mm isolering – eller 100 mm, hvis det er et sommerhus til helårsbrug. Med bedre isolering sparer du penge, og får et bedre indeklima.
Kan man få tilskud til isolering af hus?
Du kan desværre ikke få energitilskud til renovering af sommerhuset, da det er et krav, at boligen er en helårsbolig. I 2021 kan du få op til 25.000 kroner i håndværkerfradrag på eksempelvis: Isolering, nye døre og vinduer, varmepumper, ventilation, solceller og klimasikring.
Hvor kan det bedst betale sig at isolere?
Typisk er det bedst at starte med loftet da det er nemt at komme til. Loftet er også et af de områder som er billigst at isolere, og ifølge tal fra boligmagasinet Bolius forsvinder cirka 30 % af varmen op gennem taget. Derfor vil du i mange tilfælde få den største besparelse på varmeregningen ved at begynde med loftet.
Hvilken isolering er den bedste?
Når det drejer sig om isolering af loft til kip kan man bruge isoleringsbatts, men i mange tilfælde er det bedre at indblæse cellulose isolering som papiruld eller træfiber. Indblæsning foregår med en isoleringsmaskine, som kan blæse med både rockwool, glasuld, træuld eller papirisolering.
Hvilken isolering bliver brugt mest?
Isoleringsmaterialer. Stenuld og glasuld kaldes samlet mineraluld og er de mest almindelige isoleringstyper i Danmark til efterisolering. Installationer isoleres typisk med forskellige skumprodukter, som også ofte bruges under gulve.
Kan isolering blive for gammel?
Isoleringsmaterialer kan blive for gamle!
Står der isolerings-batt i hulmuren er de ofte faldet sammen og samtidig er hulmuren ikke fyldt ud. Er der isoleringsgranulat i hulmuren, er det med stor sandsynlighed sunket lidt ned med tiden, hvor meget afhænger af hvilken type granulat der er tale om.
Hvad sker der hvis isolering bliver vådt?
For, at den isolerende effekt fungerer optimalt, skal isoleringsmaterialer derfor også holdes tørre. Vand leder nemlig varme meget bedre end luften. Så bliver isoleringsmaterialet vådt, mister det i høj grad evnen til at holde på varmen.
Er 200 mm gulvisolering nok?
Ifølge reglerne skal isoleringen være på mindst 300 mm. I mange boliger kan det dog ikke betale sig for dig at efterisolere, hvis din gulvisolering er på 150 mm – en såkaldt mangel på rentabilitet.
Hvor kold må en væg være?
I følge sundhedsstyrelsen, må temperaturen helst ikke komme under 18 grader, både til arbejde eller til normal trivsel i boligen. Den rigtige temperatur er dog mere en smagssag, og bør ligge et sted mellem 18-22 grader, samt aldrig overstige 25 grader, for at have et optimalt indeklima.
Er 50 mm isolering nok?
Hvis du alligevel vælger at efterisolere et eksisterende skur, skal du sikre dig, at der er mindst 20 mm ventilation imellem den udvendige beklædning og isoleringsmaterialet. I loftet skal der være mindst 50 mm frirum til ventilation imellem tagbelægning og isolering.
Hvad er billigst at isolere med?
Papirisolering er blandt de billigste isoleringsløsninger på markedet. Hvis du både gerne vil holde bedre på varmen i huset, og samtidig holde lidt ekstra godt på pengene, så kan isolering med papiruld være et glimrende alternativ at overveje.
Hvor meget isolering skal der være i vægge?
Der skal normalt være ca. 200 mm isolering, for at du overholder BR18's krav, men isoleringstykkelsen efter isolering bør maksimalt svare til ca. 150 mm for at undgå fugtproblemer. Udvendig isolering giver den bedste sikkerhed mod fugtproblemer i ydervæggen.
Hvad koster indvendig efterisolering?
Du skal regne med en kvadratmeterpris på mellem 1.000 kroner og 1.200 kroner. Dette er 3-500 kroner under den kvadratmeterpris på cirka 1.500 kroner, du skal regne med at betale, hvis du i stedet for indvendig isolering vælger den udvendige ditto. Prisen varierer meget fra håndværker til håndværker.