Langt hovedparten af Barolo vine er optimale efter 15-18 år - giv og tag et par år - når de kommer fra rigtigt gode årgange.
Hvornår skal en Barolo åbnes?
En god tommelfingerregel er at åbne en kraftig rødvin mindst 2 timer, før du skal drikke den. Ældre Cabernet'er, Bordeaux'er og Rhône-vine bør dekanteres kort inden servering for at undgå, at de bliver flade og kedelige, mens en traditionel Barolo eller Amarone er et par timer om at åbne op.
Hvor lang tid kan Barolo holde sig?
siger tommelfingerreglen at en flaske Barolo mindst bør ligge i 10 år, mens en flaske Beaujolais har ry for at bør drikkes samme år som den er produceret.
Hvad drikker man Barolo til?
Barolo er en klassisk 'madvin'. For at opnå den mest optimale smagsoplevelse, bør en Barolo nydes til kraftige og tunge retter. Vinen bør serveres til en saftig bøf som ribeye og entrecote, mørkt, krydret eller marineret kød og vildt eller til tunge retter som pasta og risotto.
Hvornår skal rødvin drikkes?
Rødvine serveres optimalt imellem 16 til 18 grader, afhængig af hvilken type rødvin det er. 13-15 grader: Lette, tilnærmelige rødvine som fx Gamay og Pinot Noir fra fx Beaujolais og Côte de Beaune i Bourgogne. (De lidt kraftigere rødvine fra Côte de Nutis i Bourgogne må gerne være 1-2 grader højere).
Quand boire le vin? Hvornår er vinen klar til at drikke?
Hvornår skal en Brunello åbnes?
Barolo, Brunello og Bordeaux, som kan tage flere timer om at åbne op for deres fortryllende palette af aromaer. Jo færre aromaer en vin har at byde på, desto mindre behov for dekantering. Personligt har jeg selv oplevet, at en vin kan tage 12-24 timer om at åbne op, men så har der også været skrald på smagsbarometret.
Hvornår er en Brunello drikkemoden?
Typisk ligger den på 13 – 14% alkohol. En Brunello vin skal som minimum lagre 5 år før den kan frigives til salg. Her skal som minimum 2 af årene forgå på egetræsfade og 4 måneder på flaske. Hvis en Brunello skal kaldes ”Brunello Riserva” skal den som minimum lagre 6 år før den frigives til salg.
Er Barolo en god vin?
En Barolo vin er en kraftig og lagringsværdig rødvin fra Piemonte-regionen i det nordvestlige Italien, som er lavet på Nebbiolo-druen og regnes blandt italiens absolut bedste vine. Her finder du et fantastisk udvalg af Barolo fra nogle af områdets bedste producenter.
Hvad går Barolo godt til?
En hovedregel er dog, at Barolo passer rigtig godt sammen med retter fra Piemonte regionen. Det kan anbefales at servere kraftige madretter til den kraftige vin. Det kan eks. være langtidsbraiseret svinekød eller et mørt stykke oksekød.
Er Barolo kraftig?
Stil: Kraftig, aromatisk, kompleks og elegant med høj syre.
Hvornår skal en Amarone drikkes?
Vi anbefaler, at du åbner vinen 2-3 timer før, den skal drikkes. Skal det være endnu bedre, bør du dekantere vinen, så den får mere ilt. Er din Amarone mere end otte år gammel, er det bedst at lade være. De fleste Amarone-vine topper et sted mellem 5-10 år.
Hvordan opbevarer man åben rødvin?
Rødvin holder sig længere, fordi den har tanniner.
Det er bedst at sætte den på køl efter åbning, hvis du ikke har planer om at drikke flasken op inden for 2-4 dage. Ellers kan du opbevare den ved stuetemperatur i op til 2 uger efter åbning, før du drikker den helt op, så der ikke kommer noget sediment i glasset.
Kan uåbnet vin blive for gammelt?
Hvidvin og rosévin kan, som en tommelfingerregel, holde sig i et par år uåbnet, men igen afhænger det af vintypen. Flere hvidvine fra Bordeaux har f. ex. et lagringspotentiale på 10-15 år.
Hvilket glas til Barolo?
Barolo, Merlot eller Shiraz, hvilket vi dykker ned i her. Men som en løs tommelfingerregel kan man sige, at mørke og tunge vine har godt af store, brede glas, mens lettere vine kan klare sig med lidt mindre, smallere glas.
Hvad betyder Barolo?
Barolo har sit velklingende navn fra landsbyen Barolo, der ligger i Langhe. Barolo har en kendt lillebror, Barbaresco, som den ofte sammenlignes med. Fællestrækkene er, at Barolo og Barbaresco altid laves 100% på Nebbiolo. Nebbiolo er den kvalitetsmæssige bedste blå sort i Piemonte.
Hvad er forskellen på Barolo og Barbaresco?
Barbaresco er en lettere udgave af Barolo, med mindre struktur, men med mere elegance. Området er kun halvt så stort som Barolo, så produktionen af Barbaresco er også langt mindre. Trods det mindre areal, er der alligevel stor forskel på producenterne.
Hvilke Barolo årgange er gode?
De bedste årgange af Barolo inkluderer 2010, 2008, 2006, 2004, 2001 og 1999. Disse årgange er kendt for deres kompleksitet, dybde og balance.
Er rødvin godt for blodtrykket?
Alkohol og blodtryk
Et stort alkoholindtag kan føre til forhøjet blodtryk, som belaster hjertekredsløbet. Et alkoholindtag, som følger anbefalingen fra Sundhedsstyrelsen, anbefales for at beholde et normalt blodtryk.
Er Barolo god til and?
De elegante Barolo-vine vil også være et glimrende valg. Vælger du en nakke- eller kamsteg kan du med fordel atter vælge en spansk Garnacha. Ribbenstegen er der væsentligt mere fedt på, så der vil vi anbefale en vin med lidt højere alkohol, fx fra Sydrhône eller en Shiraz fra Australien.
Hvad koster en Barolo?
Barolo Bussia
229,95 kr. Pris v/1 stk 249,95 kr.
Hvilket land kommer Barolo fra?
Barolo er en celeber vin af druesorten Nebbiolo fra område nær Alba, Piemonte i Norditalien. Druen modner sent til en majestætisk vin med masser af både aroma, hindbær, tjære og garvesyre.
Hvad er bedst Ripasso eller Amarone?
Amarone er helt klart i den mere intense ende, hvor der er masser af sødme, kraft men også bitterhed, som kommer fra skallerne, efter de er udtørret. Noterne er naturligvis meget varierende. Ripasso er mere frisk, let og frugtig, men igen kan det variere utrolig meget, så det er blot i “store penselstrøg”.
Hvor længe kan Chateauneuf du Pape ligge?
Vinene er generelt kraftige med en relativt høj alkoholprocent og et godt lagringspotentiale. Det er ikke unormalt, at en god Châteauneuf-du-Pape kan gemmes 10-15 år og indeholder 14-15% alkohol.
Hvor længe skal en Brunello ligge?
En almindelig Brunello skal ligge mindst 4 år mens det er mindst 5 år for Riserva, hvor de to år skal være på fade. Vinene topper omkring 8-10 års alderen, mens de bedste kan gemmes mindst 20 år - men det afhænger selvfølgelig af hvem der har produceret den. Den generelle kvalitet er i dag høj.
Hvad betyder Brunello?
Brunello har oprindeligt sit navn fra det italienske udtryk Bruno, som betyder brun. Tidligere anså man Bruno som en individuel druesort, men i 1879 fastslog en italiensk kommission, at Bruno og Sangiovese er en og samme druesort.