Hvis du har problemer med vejrtrækning, forværring af symptomer eller er syg over flere dage, skal du ringe til egen læge (eller 1813, hvis det er uden for din egen læges åbningstid). Det er vigtigt, at du ringer først og ikke møder op i venteværelset, da du kan smitte andre.
Hvornår skal man ringe til sin læge?
Du skal mellem 8.00-16.00 kunne komme i kontakt med din egen læge eller din læges personale ved akut sygdom og skade. I visse tilfælde får du fat i en telefonsvarer som henviser til et akutnummer i lægehuset, til et andet kontaktnummer eller til en anden læge.
Hvornår skal man kontakte lægen?
Kontakt egen læge
Feber er ikke i sig selv grund til at kontakte læge, men i visse situationer bør lægen kontaktes: Ved feber over 40°C. Ved feber, som har varet i mere end 3-5 dage. Ved mistanke om alvorlig sygdom.
Hvornår skal man ringe akut til lægen?
Ring 1818 hvis du bliver akut syg eller oplever akut forværring af sygdom eller mindre skader uden for din læges åbningstid, Ring 112 ved livsfare.
Hvornår skal man gå til lægen?
Du skal kontakte lægen, hvis feberperioden varer mere end 4-5 dage eller hvis feberen stiger igen efter en feberfri periode – det kan være tegn på, at der er udviklet en bakteriesygdom – mellemørebetændelse, lungebetændelse eller andet – efter en virusinfektion.
Ta' temperaturen, før du ringer til lægen
Hvor høj feber skal man have for at søge læge?
Kontakt lægen hurtigst muligt hvis du har feber over 40 ° C, tisser oftere end normalt, eller har mistanke om alvorlig sygdom. Hvis din feber har varet mere end 3-5 dage eller hvis feberen er forsvundet og pludselig kommer igen.
Hvornår skal man tage til lægen med sygdom?
Hvis du har en temperatur over 40,0 grader C. Hvis du både har høj feber og udslæt. Hvis du har feber og generelt føler dig meget syg og er alment påvirket. Hvis du er i tvivl eller utryg over din tilstand.
Hvornår er man en akut patient?
Er en person udsat for ulykke eller med pludselig opstået sygdom, som kræver umiddelbar diagnostik og behandling (Sundhedsstyrelsen 2007). Er en person, der har behov for akut bistand ved f. eks. (Sundhedsstyrelsen 2009).
Hvornår skal man ikke ringe 1813?
På hverdage mellem klokken 08.00 og 16.00 skal du kontakte din egen læge. Det gælder også i ferieperioder, undtagen helligdage. Ring 1813 ved sygdom, der opstår mellem kl. 16.00 og 08.00 og i weekender, som ikke kan vente til din læge åbner igen.
Hvad gør man hvis man er utilfreds med sin læge?
Du skal sende din klage ved at bruge et digitalt klageskema, som du finder på Borger.dk. Kravet om, at du skal bruge et digitalt klageskema fremgår af klage- og erstatningsloven (§ 10b). Du skal logge på med dit MitID. Du kan få MitID på mitid.dk, hvis ikke du har et MitID.
Kan man være syg uden at have feber?
9 Kan jeg have influenza, halsbetændelse eller lungebetændelse uden at have feber? Ja, det kan du godt. Præcis som med covid-19 er det ikke sikkert, at du får alle de symptomer, der typisk følger med de tre sygdomme.
Er det godt at svede når man har feber?
Man hører ofte, at man kan svede feber ud ad kroppen, men det er altså ikke tilfældet. Ifølge Tyra Grove Krause er det modsatte endda tilfældet.
Er det godt at have feber?
Feber er ikke en sygdom, men et symptom på, at der er noget galt i kroppen. Feber er ikke farligt eller skadeligt i sig selv, men er en del af kroppens naturlige forsvar mod fremmede vira og bakterier. Feberen varer normalt ikke mere end et par dage.
Hvad er akut behov for lægehjælp?
Ring til Læge- og Skadevagten på 70 11 07 07, hvis din læge har lukket og du er syg eller er kommet til skade og skal på skadestuen, skadeklinikken eller har behov for lægehjælp. Ved alvorlig ulykke eller livstruende sygdom ring 1-1-2.
Hvem skal man ringe til hvis man er syg?
Hvis du får behov for hjælp ved sygdom eller skade, skal du ringe til din egen læge eller lægevagten – medmindre det drejer sig om alvorlige eller livstruende situationer. Her skal du som altid ringe 112. Egen læge kan kontaktes i hele åbningstiden på hver- dage kl. 8-16.
Kan man gå til lægen med angst?
Psykoterapi og medicin er de to vigtigste behandlingsformer. For nogle er det optimalt med en kombination af de to. Ved symptomer på angst er det vigtigt at søge hjælp, fx ved at kontakte egen læge. Erkendelse af sygdommen er en vigtig forudsætning for at gøre noget ved den.
Hvornår er det bedst at ringe 1818?
Psykiatriske Akutmodtagelser: Ring 1818
Hvis du har psykisk sygdom og brug for akut hjælp, eller du er pårørende til én, kontakt Psykiatriske Akutmodtagelse.
Kan man ringe til lægevagten fra udlandet?
Kontakt Europæiske ERV Alarm på +45 70 10 90 30.
Hvad er forskellen på 1813 og lægevagten?
Når man ringer til Akuttelefonen 1813, sidder sygeplejersker og læger klar til at hjælpe. Man skal ringe 1813 for at komme på en akutmodtagelse eller akutklinik (tidligere kaldet skadestuer). 1813 erstatter lægevagten.
Hvad er Akuthjælp?
Ring 1813, hvis du har brug for hjælp ved skade eller pludselig sygdom. Du skal altid ringe 1813, hvis du mener at have behov for behandling på en akut modtagelse eller akutklinik (tidligere kaldet skadestuer). Akutmodtagelserne er døgnåbne. De behandler både større og mindre skader samt akut sygdom.
Hvornår skal man ringe til Pam?
Når sygdommen eller symptomerne bliver værre, og der er behov for hjælp med det samme, kan det være nødvendigt at kontakte den psykiatriske akutmodtagelse. Det kan for eksempel være, hvis en person med skizofreni får hallucinationer, eller hvis én med depression pludselig får selvmordstanker.
Hvad er akut og kritisk sygdom?
Akut og kritisk sygdom kan karakteriseres som en pludseligt opstået tilstand, der påvirker menneskets vitale fysiologiske parametre, og som bringer mennesket i en ustabil og livstruende situation. Årsagerne til akut og kritisk sygdom er mange og kan fx være et traume eller svær tilskadekomst ved uheld eller ulykke.
Kan man ringe til vagtlægen om natten?
Lægevagten er åben på alle hverdage fra kl. 16 - 08 og lørdage, søndage og helligdage hele døgnet. Hav altid dit gule sygesikringsbevis/sygesikringskort klar når du ringer. Når du ringer til Lægevagten, kommer du direkte igennem til lægen, som vil bede om dit personnummer og bede dig fortælle om dine symptomer.
Kan man ringe til lægen om natten?
Ring 70 11 31 31 hverdage kl. 16-08, weekend og helligdage hele døgnet ved pludselig sygdom og skade.
Kan man ringe til lægen i weekenden?
Du skal ringe til Lægevagten på tlf. 70 11 31 31, hvis du har brug for lægehjælp uden for din egen læges åbningstid.