Kransekage er en klassiker nytårsaften og kan serveres både til Dronningens nytårstale og ved midnat, når raketterne brager.
Hvornår får man kransekage nytårsaften?
En kransekage er en kage, der består af marcipan, sukker og æggehvider. I Danmark har vi tradition for at nyde et stykke kransekage nytårsaften, hvor den serveres ved årsskiftet kl. 00:00 med et glas bobler, mens der synges 'Vær velkommen, Herrens år'.
Hvorfor spiser vi kransekage?
Man begyndte at spise kransekage i sidste halvdel af 1900-tallet. Her var det særligt et såkaldt overflødighedshorn, som er en kransekage formet som et horn med kransekagestykker i, der blev bragt frem til festlige lejligheder.
Hvad ligger man under hovedpuden i Colombia nytårsaften?
I Columbia lægger de kartofler under hovedpuden
Får de fingrene i den skrællede kartoffel, så betyder det eftersigende økonomisk nedtur resten af året, u-skrællet betyder rigdom og en halv-skrællet er et sted midtimellem.
Hvilket land stammer kransekage fra?
Kransekagen blev opfundet i Danmark i 1700-tallet, og mange spiser den nytårsaften. Kransekage består blandt andet af marcipan. Marcipan er kendt helt tilbage fra middelalderen og stammer fra Nordafrika.
Kransekage til nytårsaften | Sådan laver du nemt et fint kransekagetårn
Hvem har opfundet kransekage?
Kransekagen er en ren dansk specialitet. Hvem, der har opfundet marcipanen, strides de lærde imidlertid om, idet både Tyskland og Italien slås om æren. Marcipanen er omtalt i skrifter allerede fra middelalderen, og det menes, at den første marcipan blev ført fra Italien til Danmark for cirka 500 år siden.
Hvad skal man drikke til kransekage?
Mange har tradition for at drikke champagne og spise kransekage klokken tolv, men det er faktisk en dårlig ide. Kransekagen er sød, og da det meste champagne er ret tørt, kommer champagnen til at virke sur. Til kransekagen skal man derfor gå efter noget mere sødt som Asti og Prosecco.
Hvad spiser man kl 12 nytårsaften?
Kransekage til når klokken slår 12
Traditionen tro skal der naturligvis også serveres champagne og kransekage til midnat.
Hvad spiser man nytårsaften i Spanien?
Maden akkompagneres med vin ad libitum. Her på årets sidste aften har man en helt særlig tradition i Spanien: Ved midnat spiser man 12 vindruer - én efter én i takt med urets klokkeslag, hvorefter man skåler i et glas bobler.
Hvor mange sidder alene nytårsaften?
Sådan er det i hvert fald for mange, men for en del af os kan nytåret også være præget af vemod og ensomhed. Det viser tal fra Maryfonden, der har analyseret på ensomhed - hvem og hvornår den rammer. Analysen viser, at fire procent af danskerne føler sig ensomme til jul, mens det er syv procent til nytårsaften.
Er kransekage norsk?
Kransekage er en traditionel dansk kage bagt på marcipan, flormelis og æg.
Hvilken champagne drikker man til kransekage?
Et godt bud på en nytårschampagne, som passer godt til kransekage, er en Deutz Demi Sec Champagne på 12%. Her er der tale om en vellavet champagne med en ren og imødekommende smag, der yderligere fremhæves af en velafbalanceret sødme.
Hvilken champagne er bedst til kransekage?
Demi sec er perfekt til kransekagen
Vi anbefaler dog, at du finder en champagne, der ligger et sted imellem. Champagnen af typen demi sec er en halvsød version, der går rigtig godt til kransekagen.
Hvad spiser danskere til nytår?
Når det kommer til nytårsmad, så er der visse retter, der er helt klassiske, eksempelvis den traditionelle torsk, oksemørbrad, culottesteg eller sønderjysk hamburgerryg med grønlangkål. Også beef wellington er hyppigt set på nytårsmenuen.
Hvad drikker man til Dronningens nytårstale?
Nytårstip nr. 1 - Champagne til Dronningen - altså til hendes nytårstale. Når Majestæten toner frem på tv-skærmen kl. 18, er det altid festligt at servere en god Champagne, så det er nu, du skal hive din bedste Champagne frem.
Hvilken marcipan er bedst til kransekage?
Hvilken marcipan skal jeg vælge? Til kransekage skal du vælge en god bagemarcipan, da den er mere fast og ikke flyder ud under bagning. Hvis du vil gå hele vejen, kan du lave din egen hjemmelavede marcipan. Det lyder måske omstændeligt, men det er meget nemmere, end du tror!
Hvad spiser man nytårsaften i Tyskland?
Nytår i Tyskland
I Tyskland bydes der på hyggelige retter som raclette eller fondue. Traditionelt spiser man ikke fjerkræ, da heldet ikke må flyve væk. Der bliver også drukket mousserende vin, champagne eller endda Feuerzangenbowle*. Ved midnat er der masser af fyrværkeri overalt.
Hvad spiser franskmænd til nytår?
Fransk: Bonne année
Det kommer i bl. a. til udtryk nytårsaften. På enhver restaurant serveres Foie Gras og Champagne.
Hvad spiser man til nytår i Italien?
I Rom spiser man ofte “magro” nytårsaften – det vil sige på basis af fisk >> – spaghetti med tun eller skaldyr >>, store friturestegte ål, “Fritto misto” med friturestegte skaldyr og blæksprutter >>, og anden fisk. Også i Napoli holder man af af spise “magert”.
Hvad spiser man kl 24 nytårsaften?
En af traditionerne i forbindelse med nytårsaften er, at man spiser et stykke kransekage klokken 24, mens man ønsker hinanden et godt nyt år. Denne tradition har stor betydning for, hvilken type mousserende vin Suat Yilmez anbefaler, at man skænker i glassene på det tidspunkt.
Hvad spiser man til kinesisk nytår?
Nytåret er familiens fest
I Nordkina spiser de traditionelt dumplings, mens kineserne i syd spiser klistrede riskager. Hele 8 retter serveres denne aften, fordi 8-tallet betyder held. Traditionen tro forærer forældre røde konvolutter til deres børn med pengegaver i.
Hvad spiser man nytårsaften i Sønderjylland?
Nytårsaften er der mange steder i Sønderjylland grønkål og kålpølser på menuen. Det er en elsket tradition, hvor der serveres øl og snaps til. Kålpølsen har ikke fået sit navn, fordi der er kål i – tværtimod. Men derimod stammer navnet fra det tilbehør, pølsen typisk serveres sammen med.
Hvordan opbevarer man nybagt kransekage?
Hvis du bager den dagen før, eller du har rester tilbage, skal kransekagen på køl. Hvis kransekagen bliver pakket godt ind i en lufttæt beholder eller en plastpose, kan kagen holde sig i køleskabet i omkring fem dage.
Hvilken tyl til kransekage?
ODENSE trekanttyl er ideel til fremstilling af kransekage. Tyllen passer til ODENSE sprøjtepose.
Kan Kransekagedej fryses?
Det tager lidt tid at lave en kransekage, og derfor er det jo helt perfekt, at den sagtens kan laves i forvejen. Laver man sin kransekage 3-4 dage i forvejen, så kan den uden problemer gemmes i en stor, lufttæt pose, fx en frysepose. Og vil man være i ekstra god tid, så kan den også fryses.