Kan man ælte dej med en håndmixer?

Håndmikseren kan som hjælp til æltning erstatte den meget store og tunge køkkenmaskine, og den kan også piske og røre ligesom køkkenmaskinen. Stavblendere kan fås med ekstraudstyr, der gør det muligt at rive, snitte og hakke, og på den måde kan stavblenderen erstatte den større foodprocessor.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på taenk.dk

Hvordan æltes en dej?

Ælte dej i hånden
  1. Drys mel ud på bordet. Tilsæt mel til dejen, virker tilpas blød.
  2. Ælt dejen ved at skifte med håndroden væk fra dig selv.
  3. Vend dejen en kvart omgang, og ælt igen.
  4. Ælt dejen til den er blød og elastisk. Det tager cirka 10 minutter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på gocook.dk

Kan man ælte dej i en foodprocessor?

Æltning af dej til søde og krydrede tærter

Hvis du vil bruge din foodprocessor til at hjælpe dig med at ælte den tætte dej, skal du sikre, at den har både en kraftig nok motor og en generøs skålkapacitet til at klare opgaven.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kenwoodworld.com

Hvad sker der hvis man ælter en dej for længe?

For lidt eller for meget æltning

For lidt æltning: Når mængden af indarbejdet luft er for lille, får brødet en mindre volumen og en grov krummestruktur. For meget æltning: Glutenstrukturerne brister og det vand, der ellers var optaget i dejen, flyder frit. Det resulterer i, at bageevnen nedsættes.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på metodikogsmag.dk

Hvor lang tid skal dej æltes i røremaskine?

Æltning på maskine

Har du en røremaskine, kan det gøre æltearbejdet meget nemmere. Her kan du både ælte de våde deje og de mere faste bløddeje. Start som udgangspunkt altid på lavt eller middel hastighed for få ingredienserne blandet godt sammen. Efter du har æltet i 5-10 minutter, kan du skrue mere op for tempoet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på valsemollen.dk

Sådan laver du dejen med en håndmixer



Hvis man ikke har en røremaskine?

Hvis man ikke har en røremaskine, så er autolyse en fantastisk metode til at arbejde med sin dej uden at få sved på panden. Det kræver selvfølgelig bare lidt tid, tålmodighed og planlægning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på surdejsentusiasten.dk

Hvilken røremaskine er bedst til dej?

KitchenAid Artisan, Ankarsrum AKM 6230, Sage The Bakery Boss & SMEG.
  • Bedste røremaskine i professionel kvalitet: Varimixer Bjørn Teddy røremaskine. 8.990 kr. hos KitchenOne.
  • Bedste røremaskine i ikonisk design: KitchenAid Artisan røremaskine. 3.731 kr. ...
  • Bedste røremaskine roterende skål: Ankarsrum AKM 6230 røremaskine.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på pizze.dk

Hvor længe må dej stå i stuetemperatur?

4 g gær passer til hævetid på køl natten over. 12 g gær passer til to timer i stuetemperatur. 25 g gær passer til en time i stuetemperatur. 50 g gær passer til en halv time i stuetemperatur.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på samvirke.dk

Hvornår skal man putte salt i dejen?

Salt skal ikke tilsættes sammen med gær, da saltet har en hæmmende virkning på gæren. Kom derfor salt i dejen, når en del af melet er kommet i.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på metodikogsmag.dk

Hvor længe må en røremaskine køre?

En røremaskine skal kun køre i et tidsinterval på 2-12 minutter, som er det mest optimale. Hvis du overælter dejen kan det betyde, at dit endelige resultat bliver ændret og ikke så godt som du havde håbet på. Hvis du mangler en god og billig røremaskine er det en god ide at kigge forbi Bedste-røremaskine.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på homestyle-blog.dk

Hvor lang tid skal man ælte dej?

Skal du ælte i en køkkenmaskine, skal du ca. lade den ælte i 10-12 minutter. Du kan se, at dejen er færdig, når den slipper skålens kanter og sidder fast til rørekrogen. Når først dejen slipper, stopper du med at ælte, ellers risikerer du at overælte dejen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på madensverden.dk

Hvordan kan man se om en dej er blevet æltet nok?

Man tager en lille klump af dejen strækker det så langt ud, at det bliver næsten gennemsigtigt. Hvis dette kan lade sig gøre, uden af dejen revner og går i stykker, så er dejen æltet nok og et ordentligt glutennet er blevet dannet i dejen. Hvis det går i stykker, kræver dejen mere æltning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på cathrinebrandt.dk

Hvorfor skal dej hæve to gange?

Hævningen gør nemlig, at det færdige brød får en god luftig konsistens og smag. Forhævning betyder, at du lader dejen hæve i den skål, du har æltet den i eller i en anden skål smurt med olie. Her er det vigtigt at komme et låg, film eller et fugtigt klæde over, så fugten ikke forsvinder fra dejen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på valsemollen.dk

Kan man ælte dej for meget?

Skulle man komme til at overælte en dej, typisk noget der kan ske ved en dårlig kvalitet mel, vil dejen begynde at blive mere klistret i det og efterbløde på bordet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på amo.dk

Hvorfor bliver min dej hård?

Dejen er en hård, tør masse

Problem: Du har tilsat for meget mel til dejen. Løsning: Rør/ælt ekstra vand i, til dejen er blød og elastisk som tyggegummi og lad så dejen hæve igen. Bolledej med en stor mængde gær kan hæve hurtigt anden gang.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på samvirke.dk

Hvorfor bliver min dej ikke elastisk?

For kort hviletid: Dejen skal have tilstrækkelig tid til at hvile og gære. Hvis du ikke har givet dejen tilstrækkelig hviletid, kan den blive elastisk og stram, hvilket kan resultere i, at den trækker sig sammen. Derfor skal du sørge for, at dine pizzaboller er formet minimum 6 timer før du skal bruge dem.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på pizzashoppen.dk

Hvad gør eddike i gærdej?

Hvad gør eddike i dej? En lille smule sukker og eddike i dejen giver næring til gæren. Syrnede mælkeprodukter virker også bageforbedrende og giver god smag og forlænger holdbarheden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skagenonline.dk

Kan en dej hæve for lang tid?

Jo mindre gær, jo længere hævetid, men som hovedregel skal en koldhævet dej hæve i 8-12 timer. Det passer med, at du kan sætte din dej i køleskabet natten over, så den er klar til at blive bagt næste morgen. En koldhævet dej kan holde sig på køl i op til 24 timer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på spisbedre.dk

Hvad gør olie ved en dej?

Olie er med til at skabe smidighed i din dej. Det kan være farligt at finde en opskrift og skippe olien i den, for fx. at gøre den mere fedtfattig - don´t. Det er altså smidgiheden, elasticiteten og krummen vi går efter her.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på pizzastenovn.dk

Hvad sker der hvis man putter for meget gær i en dej?

For meget gær vil vil hæve brødet hurtig, men vil også lave en eftersmag af alkohol. Det vil også bruge alt sukkeret.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kvalimad.dk

Hvor meget mel til 25 g gær?

Svar fra. Hjemmebagt brød er ofte fremstillet efter en standardmetode, hvor der bruges 25 g gær til 500 g mel, og hvor brødet typisk hæves 2 gange ½ time. Hævningen skal foregå ved 25-30 grader, hvor gærcellerne omdanner stivelsen i melet til alkohol og kuldioxid, samtidig med at der udvikles smags- og aromastoffer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på samvirke.dk

Hvorfor skal en gærdej stå et lunt sted for at hæve?

Lun hævning får derfor dej til at hæve meget hurtigt. Men selvom det er en fordel, hvis du har travlt, er det ikke en fordel for brødet. Når du i stedet lader dejen hæve langsomt ved køligere temperaturer, får enzymerne i dejen lov til at virke. Det giver frit spil for flere smagsmolekyler.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bt.dk

Hvilken røremaskine bruges i bagedysten?

Hvis du har følgt med i ”Den Store Bagedyst”, ved du sikkert også at hovedpersonerne bruger en KitchenAid Artisan 5KSM125EOB. Dette er den mest udbredte røremaskine på markedet – og det er ikke uden grund! Denne type har et væld af funktioner, der gør det nemmere at bage luftige kager og dejkreationer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jylles.dk

Hvilken krog skal man bruge til dej?

Æltekrog/dejkrogen
  • Bruges til alt som har med dej at gøre.
  • Skal du røre i noget, som ikke skal knuses, eksempelvis nødder eller chokolade stykker, er dejkrogen også perfekt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på punkt1.dk

Hvad kan man bruge i stedet for røremaskine?

Køkkenmaskinen og håndmixeren kan stort set de samme ting - køkkenmaskinen gør det bare i større volumen og uden, at man skal stå og holde mixeren i hånden. Foodprocessoren kan i en snæver vending fungere som dejælter, men den egner sig bedst til at ælte tærtedeje og lignende hurtigt sammen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på taenk.dk