flydende Atamon konserverer 2 liter saft. Til hver liter saft bruges ½ tsk. Eddikesyltning: 1 tsk. flydende Atamon konserverer ½ liter eddike.
Hvad kan jeg bruge i stedet for atamon?
Hvis du vil være helt sikker på, at dine glas er desinficerede, så kan du bruge alkohol i stedet for atamon - derved undgår du også tilsætningsstoffer.
Kan man undvære atamon?
Hvorfor skal man bruge Atamon? Atamon bruges til konservering af syltede produkter. Mange ønsker i dag at bruge mindre sukker, når der skal syltes, og derfor er det særligt nødvendigt at tilsætte et konserveringsmiddel for at sikre en lang holdbarhed.
Hvor længe kan marmelade holde sig uden atamon?
Hvor længe kan marmelade holde sig uden atamon? Opbevaring og holdbarhed: hvis marmelade opbevares i helt rene, skoldede og alkoholskyllede glas, så kan de uåbnet holde sig i minimum 2 måneder opbevaret mørkt og lidt køligt (under 16 grader cirka) Måske kan det holde sig længere.
Hvornår skal man bruge atamon?
Atamon er et flydende konserveringsmiddel. Det bruger du, når du skal skolde glas til syltning. Du kan også bruge det, når du vil konservere marmelade, syltetøj eller saft. Rør først atamon i marmeladen eller syltetøjet, efter at det har kogt, ellers virker konserveringen ikke.
Spørg testkøkkenet: Kan jeg erstatte citronsaft med eddike i din tomatsauce?
Kan man skylle sin mund i atamon?
1 spsk. flydende atamon røres op i 1 glas vand = atamonvand til skylning af munden og gurgling af halsen. Spyttes derefter ud. Bruges mod svamp i munden.
Hvorfor er der en kineser på atamon?
Kineseren på atamon-flasken er tænkt som en hyldest til asiatiske kokke.
Er der atamon i syltesukker?
Både geleringsmiddel og syltesukker indeholder også desuden konserveringsmiddel. Bruger du hverken geleringsmiddel eller syltesukker kan Atamon anvendes til konservering.
Er Atamon sundhedsskadeligt?
Det aktive stof i Atamon hedder natriumbenzoat og har E-nummeret 211. Det tilhører gruppen af benzoesyre og benzoater, som er blandt de allermest anvendte konserveringsmidler i konventionelle fødevarer. Gruppen har E-numrene E210-E219. ”Natriumbenzoat er godkendt i en række fødevarer og er ikke decideret farligt.
Hvordan skolder man glas med atamon?
Rengør dine glas, låg og flasker – skold dem, og skyl dem med Atamon. Brug 2 tsk. flydende Atamon til 1 dl varmt vand.
Hvordan får man marmelade til at holde sig?
Du kan godt opbevare dit syltetøj ved stuetemperatur, for eksempel i et køkkenskab, men hvis det står lidt køligt, holder det længere. Smagen og farven kan godt ændre sig lidt med tiden, hvis du har det stående i lang tid.
Kan atamon koges?
Atamon røres direkte i syltetøjet efter kogningen, da en del af konserveringsevnen går tabt, når det koges med. Syltetøj og marmelade: 1 tsk. flydende Atamon konserverer 1 liter syltetøj eller marmelade.
Hvad koster atamon?
14,95 kr.
Hvor lang tid kan hjemmelavet syltetøj holde sig?
Opbevaring og holdbarhed: hvis marmelade opbevares i helt rene, skoldede og alkoholskyllede glas, så kan de uåbnet holde sig i minimum 2 måneder opbevaret mørkt og lidt køligt (under 16 grader cirka) Måske kan det holde sig længere.
Hvorfor skal man bruge syltesukker?
Syltesukker. Hindbær og blåbær indeholder ikke meget pektin og derfor er det bedst at bruge syltesukker, som er sukker med tilsat pektin og citronsyre. På den måde kan du nedsætte sukker mængden samt kogetiden, og stadig få en god konsistens til dit syltetøj. Syltetøj skal være flydende, men ikke sjasket.
Kan man konservere med sukker?
Sukker øger det osmotiske tryk (se Osmose) og reducerer vandaktiviteten. Dette medfører, at konserveret frugt i sukkerlage, saft eller syltetøj bevarer farve og smag i længere tid end tilsvarende produkter uden sukker. Desuden mindskes eller forhindres tilvækst af gær, mug og andre mikroorganismer.
Hvor kan jeg købe atamon?
Atamon fra Tørsleffs – Leveret med nemlig.com.
Hvilket produkt er atamon?
Atamon er et produkt til konservering af føde- og drikkevarer. Det aktive stof i produktet, natriumbenzoat (E-211), hæmmer væksten af skimmel- og gærsvampe og nogle bakterier, men virker bedst i sure omgivelser (f. eks. marmelade eller saft).
Hvad gør atamon?
Atamon er som sagt et konserveringsmiddel til brug i hjemmekøkkenet. Mere teknisk fungerer det ved, at stoffet natriumbenzoat, der også kendes som E-nummeret E211, hæmmer væksten af skimmel- og gærsvampe, men også nogle bakterier.
Kan syltesukker blive for gammel?
Syltesukkeret kan bruges i op til et år efter udløbsdatoen.
Hvor gammel er atamon?
Atamon – det nye konserveringsmiddel
Men i starten af 1930'erne kom der en afgift på spiritus. Tørsleffs udviklede og producerede konserveringsmidlet Atamon.
Hvordan renser man syltetøjsglas med atamon?
Tilsæt 2 tsk. Atamon i hver flaske/glas, hvor du har 1 deciliter varmt vand. Sæt låg på flasken eller glas og ryst/fordel væsken godt. hæld det derefter ud og sæt låg på igen, så der ikke kommer støv eller lignede ned i de rengjorte flasker eller glas.
Hvad hedder Kina på kinesisk?
Det officielle navn er Zhonghua Renmin Gongheguo, Folkerepublikken Kina, der er afledt af Zhongguo 'riget i midten'.
Hvem ejer Tørsleff?
Ulighed, racisme, kolonialisme og slaveri var i den grad på dagsordenen i 2020. Og det er alt sammen noget, der åbenbart har gjort indtryk på Henrik Andersen, direktør i Haugen-Gruppen, der ejer Tørsleffs.
Hvor gammel er den grønne syltebog?
Den grønne Syltebog fra Tørsleffs Husmoder Service indeholder ca. 300 opskrifter på eddikesyltning, råsyltning, marmelader og gelé, henkogning m.m. af forskellige danske råvarer. Bogen udkom første gang i 1939.