Kan man få aktindsigt i løn?

Din kollega må gerne få aktindsigt i din løn. Faktisk kan alle søge aktindsigt i en række oplysninger om dit ansættelsesforhold. Det fremgår direkte af § 21, stk. 2-4 i offentlighedsloven.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på detfagligehus.dk

Kan man få aktindsigt i offentligt ansattes løn?

Der er ikke aktindsigt i sager om ansættelse og forfremmelse, men der er i sager om enkeltpersoners ansættelsesforhold (lovens § 21, stk. 2) ret til aktindsigt efter offentlighedslovens almindelige regler i oplysninger om den ansattes navn, stilling, uddannelse, arbejdsopgaver, lønmæssige forhold og tjenesterejser, jf.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på pav.medst.dk

Kan man få aktindsigt i en personalesag?

Retten til aktindsigt omfatter som udgangspunkt ikke sager om enkeltpersoners ansættelsesforhold, jf. offentlighedslovens § 21, stk. 2. Det betyder, at der som udgangspunkt ikke kan gives aktindsigt i en offentlig ansats personalesag.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aktindsigtshaandbogen.dk

Hvad kan man ikke få aktindsigt i?

Undtagelser - hvornår kan man ikke få aktindsigt?
  • Straffesager.
  • Sager om ansættelse eller forfremmelse i det offentliges tjeneste.
  • Personalesager – man kan dog få oplysninger om den ansattes navn, stilling, uddannelse, arbejdsopgaver, lønmæssige forhold og tjenesterejser.
  • Førelse af kalender.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hedensted.dk

Hvornår har man ret til aktindsigt?

Alle har ret til at søge om aktindsigt uanset statsborgerskab, bopæl og som udgangspunkt også alder og mental tilstand. Der er heller ingen krav om, at du skal begrunde din anmodning om aktindsigt, og du behøver ikke selv at være involveret i sagen. Som part i sagen vil du dog ofte kunne få flere oplysninger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvor bliver din løn af? Og får du for lidt i løn? Bliv klogere her I Explainer: Pengeudfordringen



Hvornår kan man ikke få aktindsigt?

Offentlighedsloven giver dig blandt andet ikke ret til at søge om aktindsigt i: Sager om ansættelse og forfremmelse samt ansættelsesforhold i det offentlige, dog med undtagelse af oplysninger om navn, stilling, uddannelse, arbejdsopgaver, lønforhold og tjenesterejser.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på legaldesk.dk

Hvornår har man ikke ret til aktindsigt i egen sag?

Undtagelser for retten til aktindsigt kan for eksempel være visse typer interne arbejdspapirer i forvaltningen eller forvaltningens korrespondance med advokater til brug i en retssag. Selvom der er nogle papirer, man ikke har krav på at få at se, så kan en forvaltning vælge, at man må se dem alligevel.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dsr.dk

Hvor hurtigt skal man have svar på aktindsigt?

En myndighed, der modtager en anmodning om aktindsigt, skal snarest afgøre, om anmodningen kan imødekommes. En anmodning om aktindsigt skal færdigbehandles inden 7 arbejdsdage efter modtagelsen, medmindre det undtagelsesvis ikke er muligt på grund af f. eks. sagens omfang eller kompleksitet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Kan man få afslag på aktindsigt?

Under visse betingelser kan en myndighed dog efter offentlighedsloven helt afslå at behandle en ressourcetung aktindsigtsanmodning og altså meddele afslag på aktindsigt, uden at myndigheden først har undersøgt, om det ønskede materiale kan udleveres eller skal undtages fra aktindsigt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvem kan få aktindsigt?

Aktindsigt efter reglerne i offentlighedsloven gælder for enhver og omfatter som udgangspunkt retten til aktindsigt i alle typer af dokumenter og oplysninger hos offentlige myndigheder mv. Retten til aktindsigt kan være begrænset.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politi.dk

Hvordan søger man om aktindsigt?

Det kan ske via e-mail, brev, pr. telefon eller ved personlig henvendelse i kommunen. Det er ikke et krav, at du begrunder dit ønske om aktindsigt. Din ansøgning om aktindsigt skal indeholde de oplysninger, som er nødvendige for, at kommunen kan finde den sag eller de dokumenter, du ønsker aktindsigt i.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kk.dk

Hvad kan undtages fra aktindsigt?

Offentlighedslovens udgangspunkt er, at alle har ret til aktindsigt, medmindre loven giver adgang til at undtage sager, dokumenter eller oplysninger fra indsigt. Oplysninger om erhvervsmæssige forhold er under visse betingelser undtaget fra aktindsigt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvad er formålet med aktindsigt?

Aktindsigt kan gives i medfør af lov om offentlighed i forvaltningen (offentlighedsloven) eller i medfør af forvaltningsloven. Offentlighedsloven har især til formål, at sikre at borgerne og offentligheden kan få indsigt i offentlige myndigheders arbejde.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rn.dk

Hvem må se min lønseddel?

Er der andre krav til en lønseddel? Ja, det er et lovkrav, at du som arbejdsgiver gemmer medarbejdernes lønsedler (oplysninger om løn) i 5 år. Det er også et krav, at ingen andre har adgang til oplysningerne. Lønoplysninger er personoplysninger, der skal beskyttes i henhold til GDPR.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dataloen.dk

Kan man få aktindsigt i sin personalemappe?

Svar: Ud fra overskriften vedrører spørgsmålet alene aktindsigt i personalemapper. Der skal her skelnes mellem om det er ens egen ret til aktindsigt i sin egen personalesag eller om det er andres ret til aktindsigt i ens egen personalesag. Aktindsigt i egen sag reguleres af forvaltningslovens § 10.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på familieadvokaten.dk

Kan man få aktindsigt i en anonym anmeldelse?

Hvis du vil være anonym, skal du ikke skrive navn eller andre oplysninger om dig selv. Den anmeldte person har ret til aktindsigt, og vil ved anmodning om aktindsigt få udleveret anmeldelsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på herlev.dk

Hvad skal en anmodning om aktindsigt indeholde?

2 Hvad skal en anmodning om aktindsigt indeholde?
  • indeholde de oplysninger, som er nødvendige for, at myndigheden kan identificere den sag eller de dokumenter, der ønskes aktindsigt i (det såkaldte ”objektive identifikationskrav”), og.
  • angive det tema, som sagen eller dokumentet vedrører (”temakravet”).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvor klager man over manglende aktindsigt?

Afgørelser om aktindsigt kan påklages særskilt og direkte til den myndighed, der er øverste klageinstans i forhold til afgørelsen eller behandlingen i øvrigt af den sag, anmodningen om aktindsigt vedrører. Stk. 2. Klagen fremsendes til den myndighed m.v., hvis afgørelse der klages over.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aktindsigtshaandbogen.dk

Hvad er forskellen på aktindsigt og indsigt?

Forskelle på indsigt og aktindsigt / egenacces

Man kan sige, at aktindsigt kan bruges til at give indblik i kommunens sager og dokumenter generelt, mens indsigt og egenacces kan bruges til at få indblik i, hvilke oplysninger kommunen har om dig. Læs mere om aktindsigt og egenacces.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på gladsaxe.dk

Hvad betyder det at søge aktindsigt?

Aktindsigt er en borgers ret til at se, altså at få indsigt, i dokumenter som vedrører denne borger, der er en del af en sagsbehandling hos en offentlig myndighed.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på allemandsjura.dk

Hvad må en sagsbehandler ikke?

a., at sagsbehandlere har pligt til at inddrage alle saglige hensyn i sagen, og at de ikke må inddrage oplysninger, som ikke har relevans for sagsforløbet. F. eks. må sagsbehandleren IKKE inddrage sine personlige holdninger eller tage usaglige hensyn, når forvaltningen udøver skøn ved behandlingen af en sag.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på livoverlov.nu

Hvad må udleveres ved aktindsigt?

Det følger af forvaltningslovens § 16, stk. 3, at dokumenterne skal udleveres i den form, som parten ønsker. Dette gælder dog ikke, hvis det er umuligt eller meget vanskeligt eller der foreligger tungtvejende modhensyn. Bestemmelsen svarer i det væsentligste til bestemmelsen i offentlighedslovens § 40.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aktindsigtshaandbogen.dk

Kan jeg se hvem der har kigget i min journal?

På "Min Sundhedsplatform" kan du se, hvilke pårørende og sundhedspersoner, der har set i din journal.
  • Gå til minsundhedsplatform.dk og log ind med NemID/MitId.
  • Klik på "Din Menu" i øverste venstre hjørne.
  • Klik på "Log over journalopslag"
  • Klik på "Sundhedspersonale" - her kan du se, hvem der har slået op i din journal.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tv2kosmopol.dk

Kan jeg se min journal hos politiet?

Hvis du er fritaget for digital post, får du kvitteringen med almindeligt brev. På kvitteringen kan du se politiets journalnummer på sagen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politi.dk

Kan man få adgang til afdødes journal?

De pårørende har kun adgang til oplysningerne om sygdomsforløb, dødsårsag og dødsmåde. Pårørende har ikke krav på aktindsigt i afdødes patientjournal.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på laeger.dk