Barbera er en klassisk druesort med oprindelse i Piemonte. Det er en fantastisk madvin og en meget populær drue i dens hjemland. Druens kendetegn er dens frugtighed og karakter af kirsebær og ikke mindst kirsebærkerne. Det kan udmønte sig i en mandel/marcipan tone.
Hvordan smager Barbera?
Barbera er ikke den mest tanninholdige vin, men den kan sagtens have et lille bid, især hvis den lagrer på træ. De fadlagrede Barbera-vine, smager både friske men samtidig koncentrerede. Smagen og duften vil ofte være fuld af jordbær og kirsebær. Mens fadet vil give lidt vanilje, søde tanniner og krydderier.
Hvilken drue er Barbera d Alba?
Barbera er en rød italiensk druesort, som er den tredje mest plantede røde druesort i Italien. Barbera d alba giver et godt udbytte og kan give dyb farve, lav garvesyre og (usædvanligt for en varm-klima røde drue) høje syre.
Hvad betyder Barbera?
Barbera er en stor klassisk druesort fra Italien og har sin hjemstavn i Piemonte i det nordlige Italien.
Hvad kendetegner Barbera d Asti?
Barbera d'Asti Superiore DOCG er rubinrød med tendens til granatrød efter lagring. Duften er intens og karakteristisk med tendens til at blive mere æterisk med alderen. Smagen er tør og bliver mere fyldig med alderen samtidig med at vinen bliver mere fyldig, harmonisk og behagelig.
Barbera - Know Wine på ingen tid
Hvad betyder Barolo?
Barolo har sit velklingende navn fra landsbyen Barolo, der ligger i Langhe. Barolo har en kendt lillebror, Barbaresco, som den ofte sammenlignes med. Fællestrækkene er, at Barolo og Barbaresco altid laves 100% på Nebbiolo. Nebbiolo er den kvalitetsmæssige bedste blå sort i Piemonte.
Er Asti altid sød?
Skal du parre Asti og mad, skal du helt overordnet kigge mod det søde køkken, da Asti typisk bliver en anelse for sød til at spille op mod det salte køkken.
Er Barbaresco en drue?
Barbaresco laves på samme druesort som Barolo, nemlig 100% Nebbiolo. Der er derfor naturlige ligheder. Men der er ikke tale om en lille og mindre intens Barolo, som mange fejlagtigt tror. Barbaresco er en lettere udgave af Barolo, med mindre struktur, men med mere elegance.
Hvad betyder Nebbiolo?
Nebbiolo, rødvinsdrue fra Italien, hvor den især dyrkes på kalkholdige jorder ved Barbaresco og Barolo i Piemonte. Druen giver kraftige, holdbare og garvesyrerige vine med duft af tjære og roser. Den er også kendt som spanna. Se også barbaresco og barolo.
Hvad betyder Tempranillo?
Tempranillo er en af Spaniens vigtigste druer, mest kendt fra Rioja og Ribera del Duero samt Portugal under navnet Tinta Roriz, hvor den indgår både i rødvin og portvin. I Spanien kendes den under flere navne. De mest almindelige er Cencibel, Tinto Fino og Tinto del Pais.
Hvilken drue er Valpolicella?
Valpolicella består primært af Corvina-druer
Almindelig Valpolicella er en blandingsvin, som primært produceres af druerne Corvina eller Corvinone, der giver vinene en velafbalanceret smag, krop og fylde.
Hvilken drue er Zinfandel?
Zinfandel er en druesort, der primært dyrkes i Californien. En DNA-test har fastslået, at Zinfandel og Primitivo, der især dyrkes i Puglia i Italien, er én og samme drue. Den er ligeledes identisk med den kroatiske druesort Crljenak Kaštelanski.
Hvilken drue er Chablis lavet på?
Chablis laves altid kun på Chardonnay og kan kun komme fra Frankrig, Chablis AOC, også selvom en del oversøiske vine benytter navnet.
Hvor ligger Barbera?
Barbera dyrkes i det meste af Italien, men det er de tre Babera DOC'er i Piemonte, som står for kvaliteten: Det er Barbera d'Alba, Barbera d'Asti og Barbera del Monferrato. Men også Californien og Argentina eksperimenterer i stigende grad med sorten.
Hvordan smager kirsebærvin?
Frederiksdals Kirsebærvine har en dyb og intens smag af kirsebær. Vinene indeholder udelukkende det unikke danske Stevnskirsebær fra Frederiksdals egne plantager. Der er bred enighed i hele verden om, at det lille danske sur-kirsebær er mere intenst og har en højere kvalitet end noget andet sur-kirsebær.
Hvad er forskellen på Nebbiolo og Barolo?
NEBBIOLO DOC / DOCG
Nebbiolo-vine produceres af Nebbiolo-druer fra hele Langhe-området. Modsat Barolo og Barbaresco er der ikke lagringskrav, så her kan producenten eksperimentere mere frit med at lagre vinen på store egefade, små barriques eller ståltanke.
Hvorfor hedder det Amarone?
Hvorfor hedder det Amarone? Navnet 'Amarone' kommer fra det italienske ord for 'bitter', nemlig "amaro". Det benyttes for at adskille den søde dessertvin Recioto della Valpolicella, som laves på samme druer.
Hvad smager Barolo af?
Barolo er en frugtig vin med florale elementer som viol og er præget af mørke noter af trøffel, chokolade, lakrids og blomme. Det er en vin med udviklingspotentiale, så smagsoplevelsen kan være meget forskellig fra unge til gamle Barolo-vine.
Er Ripasso en drue?
Regler for en Ripasso
Druesorterne i en Ripasso er typisk en blanding af Corvina, Corvinone og Rondinella. Enkelte producenter tilføjer også en lille andel af andre druesorter, hvilket der dog maksimalt må udgøre 15% af den samlede mængde.
Hvad er forskellen på Barolo og Brunello?
Barolo er lavet af Nebbiolo druer og kommer fra Piemonte regionen, mens Brunello er lavet af Sangiovese druer og kommer fra Toscana regionen.
Hvilken drue er Brunello lavet på?
Brunello fremstilles som sagt på druesorten Sangiovese, som er en af de mest benyttede og udplantede blå druesorter i Italien. En druesort, som er leveringsdygtig i både verdensstjerner og meget ordinære vintyper.
Er Asti og Moscato det samme?
Asti er kendt for sin søde og frugtagtige smag, der gør den til en populær dessertvin. Den fremstilles primært af Moscato Bianco-druen, også omtalt som den hvide Moscato, der er kendt for sin intense aroma og delikate smag.
Er Prosecco og Asti det samme?
Prosecco er en generelt tør italiensk mousserende vin fremstillet i regionerne Veneto og Friuli-Venezia Giulia. Hvis du leder efter et italiensk alternativ, der i smag minder om Champagne, er Prosecco det rigtige valg i modsætning til de sødere italienske Asti eller Moscato d'Asti.
Hvad er sødest sec eller demi sec?
Brut champagne er mere tør (mindre sød) end sec, og derfor skal du vælge en sec champagne, hvis du gerne vil servere champagnen til noget sødt, som for eksempel kransekage. Demi Sec er sødere end sec og betyder: “Meget sød champagne” – Det er kun til dem, der kan lide meget søde drikkevarer.
Hvad betyder Lambrusco?
Lambrusco er en frugtig, mousserende italiensk vin, der er lavet på blå druer og derfor har en let bitterhed. Vinen er let perlende med en god frugtig smag, der egner sig til mange til mange formål og retter.