Kan man få erstatning for en blodprop?

Hvis sygdommen, eksempelvis hjerneblødning eller blodprop i hjernen, er omfattet af dækningen, vil du være berettiget til et skattefrit engangsbeløb. Beløbet varierer fra selskab til selskab, men udgør typisk mellem 50.000 og 300.000 kr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hjerneskadet.dk

Hvornår har man ret til erstatning?

Man kan have krav på erstatning, hvis man har lidt et tab. Et tab kan opstå ved at man har mistet en indtægt i form af løn eller omsætning i en virksomhed. Det kan også være en udgift, man har haft på grund af andres adfærd – for eksempel udgifter til vikar eller til sygedagpenge eller noget helt tredje.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på erstatningsretten.dk

Hvor mange penge kan man få i erstatning?

Erstatningen fastsættes på grundlag af patientens årsløn på skadetidspunktet. Årslønnen ganges med 10 og herefter med erhvervsevnetabsprocenten. Der ydes efter loven ikke erstatning, hvis erhvervsevnetabet er mindre end 15 %.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på patienterstatningen.dk

Kan man få erstatning for blodprop i lungerne?

Din skade i form at lungeemboli (lungeblodprop) er omfattet at loven. Du er berettiget til erstatning, hvis det samlede erstatningsbeløb over- stiger 10.000 kr., jf. KEL § 24, stk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stpk.dk

Hvilke sygdomme er omfattet af kritisk sygdom?

Du kan få engangssummen udbetalt ved en række sygdomme:
  • De fleste kræftsygdomme.
  • Blodprop i hjertet.
  • Bypassopererede tilfælde af coronarsclerose.
  • Hjerteklapkirurgi.
  • Hjerneblødning.
  • Dissemineret sclerose.
  • Amyotrofisk lateralsclerose.
  • Nyresvigt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rigshospitalet.dk

Ny tilgang kan fjerne potentielt dødelige blodpropper



Er en blodprop en kritisk sygdom?

Hvad er kritisk sygdom? Hvis du for eksempel bliver ramt af en blodprop i hjertet, eller der opstår brand og du får slemme tredjegradsforbrændinger, kan du med en forsikring ved kritiske sygdomme modtage en stor engangsudbetaling — der vel og mærke er skattefri.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på grandhood.dk

Er blodprop dækket af ulykkesforsikring?

Sygdomme som kræft, akut blodprop i hjertet, blodprop i hjernen, hjerneblødning, blindhed, Parkinsons syge og muskelsvind kan typisk være omfattet af forsikringen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ugeskriftet.dk

Hvordan ved jeg om jeg har erstatningskrav?

På Civilstyrelsens hjemmeside kan du også finde Erstatningsnævnets vejledningsfolder om ansøgning om offererstatning. Hvis du har en bistandsadvokat, kan han eller hun hjælpe dig med at opgøre dit erstatningskrav. Politiet kan også hjælpe dig med, hvordan du søger om erstatning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Hvor længe kan man gå med en blodprop i lungen?

Åndenød vil som regel aftage i løbet af dage eller uger, når du får blodfortyndende medicin. I meget sjældne tilfælde kan rester fra en blodprop give vedvarende åndenød, og man kan overveje at fjerne resterne ved en operation. Smerter i brystet vil som regel forsvinde i løbet af 2-3 uger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nordsjaellandshospital.dk

Hvor stor er risikoen for at få en blodprop igen?

Efter en apopleksi er risikoen for, at man får en ny apopleksi eller dør inden for de kommende 2 år 10-30 % og højest hos personer med forhøjet blodtryk, sukkersyge, hjertesygdom og høj alder. En almindelig komplikation er dannelse af blodprop i det lammede ben, en venetrombose.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på min.medicin.dk

Hvad er de 4 erstatningsbetingelser?

Ansvarsgrundlag (culpa eller objektivt ansvar) Økonomisk tab. Kausalitet - årsagsforbindelse mellem skadevolders handling og den skete skade. Adækvans - skaden skal være en påregnelig følge af den ansvarspådragende handling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på trojka.dk

Hvor meget er en mengrad på 5 %?

Varigt mén godtgørelse:

Du kan få godtgørelse for varigt mén, hvis dine gener svarer til 5 % eller mere. Taksten udgør 1.013.500 kroner ved 100 % invaliditet. I helt særlige tilfælde kan méngraden fastsættes til 120 procent, dog ikke højere end 1.215.000 kroner. Per mengrad er taksten 10.135 kroner.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på erstatningsretten.dk

Hvad giver en mengrad på 5?

Der fastsættes hvert år et nyt beløb for godtgørelsen for varigt mén. I 2024 svarer 100 % i mén til en godtgørelse på 1.013.500 kr. Det betyder, at tilskadekomne med et mén på 5 %, som er det laveste mén, der udbetales godtgørelse for, vil få udbetalt 50.675 kr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aes.dk

Hvem kan få erstatning?

Hvem kan få erstatning? Alle kan søge erstatning hos Patienterstatningen, hvis de får en skade, når de bliver behandlet eller køber medicin i Danmark. Skader efter behandling eller brug af medicin kan for eksempel ske: på sygehuset.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvor længe efter en skade kan man søge erstatning?

Du skal være opmærksom på følgende, hvis du vil søge erstatning efter tilskadekomst eller ulykke: Søg læge indenfor 72 timer fra ulykkestidspunktet. Gå til læge med jævne mellemrum, så længe du oplever gener fra skaden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ravnolsen.dk

Hvor lang tid tager det at få erstatning?

Hvornår bliver erstatningen udbetalt? Når Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES) har afgjort din sag og anerkendt din arbejdsskade går der normalt fem uger, før din erstatning bliver udbetalt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvordan har man det efter en blodprop?

Mere end 85 % overlever et stroke, og langt de fleste oplever eftervirkninger efter et stroke. Hvilke eftervirkninger, der opstår, afhænger af blødningen eller blodproppens størrelse og placering samt den efterfølgende skade. Hyppige eftervirkninger er træthed, nedsat bevægelsesfunktion, talebesvær og synsproblemer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på redhjernen.dk

Er blodprop alvorligt?

En blodprop i hjertet er alvorligt og udvikler sig hurtigt. Over 90 % overlever en blodprop i hjertet. Hvis man bliver indlagt hurtigt på sygehus, er sandsynligheden stor. Jo yngre man er, jo bedre er prognosen som regel.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvordan mærker man en blodprop i lungen?

En blodprop i lungen kan mærkes forskelligt fra person til person. Symptomerne afhænger af blodproppens størrelse, og hvor den sætter sig i lungen. De hyppigste symptomer er: • åndenød • svimmelhed • hjertebanken • smerte i brystet • hoste.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aalborguh.rn.dk

Kan man få erstatning fra to ulykkesforsikringer?

Du kan godt få erstatning fra flere forsikringer – fx hvis du både har en ulykkesforsikring via dit arbejde og selv har købt en. Har du både en ulykkes- og en sundhedsforsikring, vil den ene udbetale din erstatning, mens den anden kan dække dine behandlingsudgifter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på topdanmark.dk

Hvordan beregner man erstatning?

din løn i året inden skaden x erhvervsevnetabsprocenten x 10. Er din løn året inden skaden eksempelvis 325.000 kr. årligt, og har du fået konstateret et erhvervsevnetab på 30%, så vil din erstatning være: 325.000 x 0,30 x 10= 975.000 kr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på elmer-adv.dk

Kan man få erstatning fra kommunen?

Der kan kun udbetales erstatning, hvis Kommunen er juridisk erstatningsansvarlig for uheldet. I henhold til dansk retspraksis er det en forudsætning, at kommunen kan gøres erstatningsansvarlig for uheldet, hvis kommunen har begået en fejl eller forsømmelse, som derved er årsag til uheldet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på albertslund.dk

Hvornår dækker en ulykkesforsikring ikke?

Beruselse, påvirket, grov uagtsomhed mm.

Ulykkesforsikringen dækker ikke, hvis du er påvirket af alkohol eller andre stoffer med mindre, det kan bevises, at det intet havde med ulykken at gøre. Forsikringen gælder heller ikke, hvis du har handlet groft uagtsomt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på raadtilpenge.dk

Hvad gør man ved en blodprop i hjertet?

På hjerteafdelingen foretager man som oftest en akut røntgenundersøgelse af kranspulsårerne (KAG) for at lokalisere en evt. blodprop i hjertet, og hvis man finder en blodprop, vil man ofte tilbyde en akut ballonudvidelse (PCI). I andre tilfælde er en bypassoperation eller medicin den bedste behandling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rigshospitalet.dk

Hvordan ved man om man er ved at få en blodprop?

Hvordan kan man mærke en blodprop? Symptomerne afhænger af, hvor blodproppen sidder men vær på vagt ved brystsmerter, smerter i venstre arm, åndenød, hjertebanken, svimmelhed, besvimelse, lammelse, talebesvær, synsforstyrrelser, hovedpine og koldsved.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på apoteket.dk