Hvis du er mellem 16-19 år og er i lære/lærling, skal du vælge det Ungdomskort, der hedder `16-19 år´. Prisen på dit Ungdomskort finder du her. Hvis du er i tvivl om, om din uddannelse er godkendt, finder du på ungdomskort.dk en liste over godkendte uddannelser.
Kan man få ungdomskort når man er i lære?
Du kan kun få Ungdomskort i den periode, du er indskrevet, det vil sige den periode, der er godkendt til SU. Højere forberedelseseksamen (hf) Højere handelseksamen (hhx) og højere teknisk eksamen (htx)
Kan man få ungdomskort som elev?
Alle 16-19-årige kan bestille et ungdomskort uden først at skulle godkendes. 16-19-årige kan gå direkte til bestilling i trafikselskabernes selvbetjeningssystem Mit Ungdomskort. Er man elev på en ungdomsuddannelse, der er godkendt til Ungdomskort, er det billigere at købe Ungdomskort til ungdomsuddannelser.
Kan man få ungdomskort når man er i praktik?
Kan jeg få Ungdomskort til praktik eller undervisning på et andet uddannelsessted? Du kan få Ungdomskort til ulønnet praktik eller til undervisning på et andet uddannelsessted (forlagt undervisning). Det gælder også kliniske undervisningsforløb (klinikforløb). Du kan ikke få Ungdomskort i perioder med lønnet praktik.
Kan man få ungdomskort på en erhvervsuddannelse?
Du kan tjekke om din ungdomsuddannelse, erhvervsuddannelse eller videregående uddannelse giver mulighed for at bestille et Ungdomskort på ungdomskort.dk.
Ingen kvalifikationer? Intet problem! Sådan får du et CSCS-kort og starter din byggekarriere
Hvorfor kan jeg ikke få ungdomskort?
Kan du ikke se dit Ungdomskort i DSB App, kan det være fordi, vi ikke kender det telefonnummer eller den e-mailadresse, du bruger. Tjek, at vi har de rigtige oplysninger på mitungdomskort.dk under fanen 'Dine Oplysninger'.
Hvor meget koster et ungdomskort om måneden?
Prisen for et 30-dages Ungdomskort er i 2024 418,20 kr. for studerende på ungdomsuddannelser, og 663,00 kr. for studerende på videregående uddannelser og for øvrige 16-19-årige. For studerende på videregående uddannelser, vil prisen i enkelte tilfælde kunne være højere.
Hvor langt væk skal man bo for at få ungdomskort?
Du skal opfylde en af de særlige betingelser for at få kilometerpenge. Strækning: Det er ikke muligt at køre med bus, tog eller metro på hele eller dele af strækningen mellem din bopæl og dit uddannelsessted. Det betyder typisk, at der fra din bopæl til første mulige offentlige transportmiddel skal være over 12 km.
Hvad koster et ungdomskort til studerende?
Hvad koster et ungdomskort? Hvis du går på en videregående uddannelse, kan Ungdomskort være det billigste for dig, hvis du rejser mere end 4 zoner og skal med bus, letbane eller tog hver dag. Prisen er fra 21. januar 2024 22,10 kr.
Kan man få studierabat på Rejsekort?
Med et Rejsekort kan du rejse som 'ung' til en lavere pris og få særlig tidsrabat på nogle rejser. Spar 25% sammenlignet med en standardbillet, når du rejser på Fyn og i Jylland. Spar 20% på rejser udenfor myldretiden. Husk gyldigt ID/studiekort på rejsen.
Kan man køre 2 på et ungdomskort?
Derudover er der følgende fordele med et Ungdomskort: Du kan rejse ubegrænset i hele det takstområde/zonegruppe du bor i. Du kan rejse i andre takstområder/zonegrupper til børne- eller ungetakst. Rejs på tværs af takstområder/zonegrupper med bus til børnetakst.
Hvad er billigst ungdomskort eller rejsekort?
Rejsekort er billigere end enkeltbilletter Er du over 16 år, rejser du som udgangspunkt som kundetypen 'Voksen' - og til en pris, der er lavere end med enkeltbilletter. Du kan både få tidsrabat og mængderabat som 'Voksen'. Er du mellem 16-25 år, kan du rejse som 'Ung' – ofte til en lavere pris end som 'Voksen'.
Hvor længe er man ung på rejsekort?
Ungdomskort er for dig, der er mellem 16-19 år eller indskrevet på en SU-berettiget uddannelse, og vil rejse frit mellem dit hjem og dit uddannelsessted. Ungdomskort giver dig desuden mulighed for at rejse med de pris- og rabatfordele, unge har med Rejsekort.
Hvem er berettiget til studiekort?
- SU-berettiget eller går på en godkendt ungdomsuddannelse.
- SU-berettiget eller går på en videregående uddannelse.
- Mellem 16-19 år og ikke under uddannelse.
Hvornår er man ung med Rejsekort?
'Ung' mellem 16-25 år eller med et Ungdomskort eller indskrevet på en SU-berettiget uddannelse. 'Voksen' over 16 år. 'Pensionist' over 67 år (eller førtidspensionist). 'Handicap' 'Hund' og 'Cykel' er også kundetyper, som du kan bestille Rejsekort til.
Kan man få ungdomskort uden at være studerende?
Er du 16-19 år, og går du ikke på en uddannelse, kan du bestille Ungdomskort hos trafikselskaberne.
Kan man få ungdomskort som 20 årig?
Du kan få Ungdomskort, hvis du er 16-19 år
Alle, der er 16-19 år og har bopæl i Danmark, kan få Ungdomskort. Ungdomskort giver dig rabat på offentlig transport. Går du på en ungdomsuddannelse, der er godkendt til Ungdomskort, er det billigere for dig at købe Ungdomskort til ungdomsuddannelser.
Hvorfor er mit ungdomskort så dyrt?
Ungdomskortperioder kan variere i længde og dermed i pris. En periode ler ligger som den sidste i en godkendelse, bliver automatisk tilpasset ved bestilling til at fylde godkendelsen ud. Den kan derfor være længere og derfor dyrere.
Kan man få kørepenge som studerende?
Du får fradrag for de dage, du reelt kører til og fra arbejde (altså ikke hjemmearbejdsdage, kursusdage, ferie, sygedage mv.). Bemærk, at du ikke kan få kørselsfradrag, hvis: du kører til og fra dit studie, da SU ikke tæller som løn. du kører til og fra ulønnet praktik.
Kan man få studierabat på DSB?
Spar 25% med Ungdomsbillet på udvalgte rejser
Rejs med DSB- og Arriva-tog, bus og letbane. Er du studerende og over 25 år, skal du også medbringe et gyldigt studiekort. Gælder til en bestemt dato og strækning, men ikke et bestemt tidspunkt. Tag to børn under 12 år med gratis.
Kan jeg få kørselsfradrag til studie?
Du kan få kørselsfradrag for alle typer af lønnet arbejde, fx studiejob og lønnet praktik. Hvis du derimod er i et ubetalt praktikforløb, kan du ikke få fradrag for de kilometer, du har til og fra praktikstedet. Du kan ikke få kørselsfradrag til og fra dit studie, da SU ikke betragtes som løn.
Hvordan bliver man godkendt til Ungdomskort?
Find godkendelsen på ungdomskort.dk
På ungdomskort.dk under trin 1, skal du logge ind med MitID. Her ligger en godkendelse klar fra din uddannelse, hvis den berettiger til køb af ungdomskort. Ligger der ikke en godkendelse, skal du kontakte din uddannelse eller Uddannelses og forskningsstyrelsen.
Hvad er forskellen på pendlerkort og ungdomskort?
Er du studerende gælder kortet også til og fra studiet – også selvom dit uddannelsessted ligger uden for det takstområde, du bor i. Foruden at fungere som et Pendlerkort giver Ungdomskortet dig også mulighed for at rejse billigt med både bus og tog i resten af landet.
Kan man bruge sit ungdomskort i sommerferien?
Ja, dit Ungdomskort gælder hele den periode, du har bestilt, både hverdage, weekender og ferier.